Så nöjd med den här veckan för jag har lämnat in min symaskin på service. Eller egentligen är det mammas gamla Husqvarna i gjutjärn som jag vill få ordning på. Den har krånglat i en evighet och jag har tänkt i säkert två år att den ska lämnas in på service så att jag kan sy igen. Och nu är det gjort! Och tre dagar senare blev den klar. Så fantastiskt att det finns kvar en symaskinsreparatör i stan (Umeå Symaskiner). Och så fantastiskt tillfredsställande att vårda sakerna man har, särskilt när det är gamla kvalitetsprylar. Min gamla maskin har mycket kvar att ge.

Vi har också haft syjunta hos Stina. Jag hade med mig en innerkudde och sydde igen ett loppat, fint fodral. Samt sydde in och lagade barnens ullunderställ inför vintern.

Stina fortsatte på sina strumpor

Och Ulrika sydda hängare i sina kläder.

Allra mest nöjd är jag dock över att jag har köpt bomullsband för att sy nya hällor till mina handdukar. Säkert hälften har haft trasig hälla och ständigt rasat ner från krokarna. Det är inget stort jobb att sy fast ett band. Men att sy fast femton! Det är sånt man kan gruva sig över, särskilt när man inte har något lämpligt band hemma. Men nu är det avklarat över trevlig prat och fikabröd.

Småkakor, chips och vindruvor har förresten visat sig vara ett vinnande koncept på syjunta.

Jag kör en liten drive i oktober och reparerar saker här hemma. Och nu behöver jag alla Umeåbors hjälp att få tips om:

-Bästa stället att dra om el till gamla lampor. Alltså inte byta stickkontakt (för det klarar jag själv) utan att dra om sladden i en gammal lampa som inte känns helt säker. Vet någon ett bra ställe? Har säkert tio lampor som behöver gås igenom.

-Bästa skomakaren? Behöver laga ett par kängor och sätta nya sulor på tre par skor. Men vem går man till? Den som jag brukade besöka förut har lagt ner.

-Slutligen har jag en gammal fåtölj från mormor och morfar som jag hade tänkt klä om själv. Men nu är sitsen trasig och fjädrarna uttjänta så jag behöver ett proffs till den saken. Men vem i krokarna är bäst på att klä om möbler? Hit me med tips på en skicklig möbeltapetserare, tack!