
Det gäller ju att ha något att ta till, när suget efter någonting litet gott sätter in. En sak jag tycker om är mango. En riktigt mogen mango skuren i bitar, med pressad lime ovanpå och lite flingsalt. Aaaaa…så gott!
Andra nyttiga snacks som jag gillar:
Pomelo. Omsorgsfullt isärplockad från alla trista hinnor. Upplagd i en trevlig skål.
Frysta körsbär (finns i frysdisken) som får tina till hälften så att de blir lite kalla och sega.
Frysta vindruvor (brukar skölja och frysa in färska, de smakar som sorbet).
En kopp oliver
Dave & Jons’ Dadlar. Chokladbollssmaken är min favorit. Men även de sura varianterna.
Torkade osvavlade aprikoser som smakar kola.
Banan dippad i jordnötssmör
En stor kopp av något fruktigt sött te, med lite honung och mjölk.
Frysta röda vinbär att äta med sked ur en kopp.
Mandlar jag rostar lätt i stekpanna och smaksätter med tamarisoja eller Santa Marias krydda Wasabi & Sesame.
En iskall blodgrape att äta med tesked.
En sked hjortronsylt i ett glas kall mjölk.
Torkat renkött skuret i fina bitar. Salt och gott.
56 svar
Åh. En kopp oliver och chokladbollsdadlarna är mina favoriter i livet. Och fryst, halvtinad ananas med kokosflingor.
Oj vad många spännande tips.
Själv brukar jag denna tiden på året med apelsiner göra som jag blev bjuden på i Marocko när jag var där tidigt 80tal. Skivade apelsiner med socker och kanel såå gott.
Har du testat Granny Smith-äpple med salt på? Om inte – gör’t!
Faktiskt, salt på just Granny smith-äpplen är så gott. Granny smith är en av mina favoriter. Fast jag har rätt många favoriter…
Granny Smith äpplenblandat med granatäppelkärnor och lite citron på. Mmmm … beroendeframkallande!
Låter spännande 🍏
Mango är jättegott särskilt med vispad grädde.
Ska prova banan med jordnötssmör. Ha en mysig kväll. 😊
Banan och jordnötssmör är jättegott på en macka eller två 😉👍.
Det var det Elvis Presley åt ihjäl sig på ! 🙈
Nä inte bara det. Läst han åt mycket bacon och hamburgare.
Vilken fantastisk sångare han var. 🤎
Älskar nötter av alla de slag. Mitt bästa snack
Det gjorde jag också tills en gång då jag hittade flera maskar i en påse nötblandning!
Jag kan inte äta dem efter det. Bara salta nötter har jag försökt mig på efter att noga kollat i påsen innan.
Ett härligt barndomsminne är när jag fick ett glas mjölk med hallonsylt i hos mormor & morfar. Det var lycka det. Kom och tänka på det när du skrev mjölk med hjortronsylt.
Åh, ja det är jättegott med mjölk och hallonsylt!
Åt ofta fil, cornflakes och hallonsylt på fritids när jag var liten. Det var så himla gott.
Varför slutade du äta det? 🙂 jag äter det varje dag typ och jag är 45
Tack vet jag ostkrokar 😋
Selleri med jordnötssmör!
Selleri med jordnötssmör, det var en ny kombination för mig. Ska försöka komma ihåg det och testa.
Selleri med jordnötssmör i skålen och sen russin på rad – testa det ☺️ kallas ants on a log i USA. ☺️
Dadlar med nötter och nötsmör
Mitt godaste just nu är halvtinade svarta vinbär från frysen. Och CASHEWSMÖR, passar till all frukt du kan tänka dig.
Mina egna svenska äpplen. I år lyckades förvaringen så de är helt OK 4 månader efter skörden
Berätta gärna mer! Hur förvarade du dem? 🍎 Mina blev inte alls så bra 🥲
Vilken sort äpplena är spelar stor, t.o.m en avgörande roll, i lagringen. En del sorter tål inte lagring alls, andra en kortare tid och några sorter står sig i månader.
Mörk, enstaka plusgrader i så jämn temp som möjligt över tid, luftigt och absolut hela äpplen är grundreglerna. Plocka försiktig, kolla ev skav eller stötskador, lägg ner försiktigt osv.
En liten skål med nötter är em favorit. Eller grekisk yoghurt med blåbärssylt 😋. Eller äppelklyftor med lite kanel. Oj, nu blir jag nästan hungrig.
Åhh så många goda tips. Tack för det. Kraaaam Pia
Halvfrysta körsbär är lite av en besatthet just nu, de är så vansinnigt goda! som glass 😍
Wow så bra tips! Älskar körsbär så köpte en sån fryst låda på ica men har inte blivit att jag använt dem än. Ska testas!
Samma här! Upptäckte frysta körsbär för bara några veckor sedan och de har blivit en riktig favorit. Särskilt tinade körsbär (så de blivit lite såsiga) en klick turkisk yoghurt och ringlad honung på.
Min favorit är att tärna eller tunnskiva ett rött äpple, gärna ett bortglömt, skrynkligt. Lägg i en skål, strö på lite kanel, kör 1 min i mikron, rör runt och kör 1 min till.
Perfekt när munnen är sugen på fika/äppelpaj men kroppen egentigen bara behöver en frukt.
Ja det där en en stor favorit här med.
Gör man det dessutom på fikat på jobbet tror alla andra att man äter paj också 🙂
Så gör jag, en skopa havregryn o en nypa socker, sen tjock yoghurt till 🙌🏼
Kallar det lat-paj!
Ja jag unnar mig choklad såå gott.
Polly är min favorit.
Annat gott är blåbärspaj med vaniljsås och en stor kopp kaffe i mocca mastern
Dadlarna är ovärt dock, mer kalorier än lösviktsgodis!
Dadlar innehåller dock många nyttiga saker medan lösvikt är 100% skit. Men gott 😋
Om man tänker just på kalorierna har i alla fall jag svårt att äta samma mängd dadlar som lösgodis 😂
Håller med!
Dadlar doppade i salmiakpulver är utsökt.
Jag brukar dricka te med chokladsmak när chokladsuget sätter in. Jättegott!
Guuuud vad smart, varför har jag inte tänkt på det tidigare?!?!
Bra tips, något speciellt märke som har bra chokladsmak?
Yogite 🙂
Jag är för lat för att fixa det mesta av det som föreslås. Men jag äter en andra frukost och då står jag mig hela dagen utan cravings.
Torkade äppelringar och grönkålschips är också gott.
jordnötssmör på äpple!
Morötter är också så himla goda just nu, med hummus till om man vill dippa.
Jag tar en av varje, tack!
Och en skål popcorn.
Jag äter apelsiner så det sprutar ur öronen den här tiden på året, de är så himla goda nu. Bara som de är.
Persimon är en favorit också, skär de i klyftor och äter med en liten dessertgaffel.
Och tydligen har jag blivit glassoman på äldre dar också, så en liten skål med glass på kvällen lite nu och då är inte dumt 😉
Takk for masse nyttige tips! Jeg skal absolutt fryse druer – kanskje passe på neste gang det er fine druer til en bra pris!
Eplebåter dyppet i peanøttsmør er også godt!
Pludrehanneklem
Till kvällen kokar jag vatten, blandar i 1-2 teskedar kakao direkt i min finaste mugg, fyller ut med mjölk till dricktemperatur och lagom styrka, sötar med 1 tesked honung, toppar med lite kanel. Gott, mysigt och nyttigt innan sänggåendet, bra sover jag på det. En näve knapriga sötmandlar till.
Finn crisp med cream cheese, gurka och örtsalt.
Grönkåls
Chips på grön- eller svartkål med salt och cayennepeppar på – 100 grader i en timme i varmluft. Mumma!
Ja om jag ska äta gott (vilket jag unnar mig varje dag minst!) så blir det vit choklad, lakrits, fikabröd till kaffet varje dag kl 09, 15 och efter maten har vi alltid efterrätt. Oftast kräm med gräddmjölk.
,
Cornichons! Alltså, det är ju så gott! Fröknäcke med färskost. Russin. Äppelklyftor med kanel. Någon ruta av fin mörk choklad. Chokladte med havremjölk. Oststavar/rullar med någon god frukt till. Och citrusfrukter! Blodapelsin är min favorit den här tiden. Ostrullar med valfri sylt eller marmelad i. Morotsstavar, gurkstavar, paprikastavar, lyx med dip till!
Det finns hur mycket som helst ju! Men vinterns snacks behöver inte vara trist, inte sant? På sommaren finns det ju så mycket som är i säsong, men som sagt vintern behöver inte vara trist!
Känner mest suck, dietkultur at it’s finest! Sötsugen? Ta något sött. Istället för att försöka lura kroppen med att ta något annat. En chokladbit kommer inte skada dig.
Fast vi är väldigt många som inte kan ha godis hemma och ”bara ta en bit”. Sötsuget är för starkt, då äter vi upp hela förpackningen. Däremot är det inte lika stor risk med tex äpple och jordnötssmör eller frysta körsbär eller de flesta andra exemplen som Clara och många andra nämnde.
Persimon eller mango i bitar i en skål, boba pearls och kokosmjölk till. Mums! Boba pearls är kulor av tapiokastärkelse.