En mustig gryta passar bra att bjuda släkten på. Idag hade vi besök av min moster och mina kusiner. Det var himla roligt.
Det tyckte även Melker som stod i fönstret och inväntade gästerna.
Jag bjöd på en uppdaterad variant av Nikkaluoktasoppa.
Till den behöver man färs (jag använder älg), vitkål, gullök, chili, vitlök, soya, tomatpuree och gärna en skvätt rött matlagningsvin.
Hacka och fräs allting, späd ut med vatten, salta och peppra efter behag.
Till soppan är det gott med lite creme fraiche, persilja, salt och peppar. Och så gärna mjukbröd förstås!
Till efterrätt bjöd jag på ljummen mannagrynskaka med äpplen, glass och grädde. Receptet på den finns under receptkategorin på bloggen.
42 svar
Ville bara vara först! 🙂
Jag vill bo i ditt kök.
Tänk om man skulle kunna få träffa dig någon dag. Då skulle jag ta bilder och autograf. Du är så cool! Och du liksom lever verkligen ut din livstil till skillnad från mig som vissa dagar lever si och andra dagar så!
Mm, det lät gott! Måste testa din uppdaterade version, jag brukar bara äta originalet.
Eller originalet… Jag har ju quornfärs i och det ät det inte i originalet, men i övrigt så… 🙂
Låter hur smarrigt som helst! Vilka vackra färger du har i köket, blir sugen på att måla om eftersom vårt är vitt, vitt, vitt 😉
Ha en trevlig fredagkväll!
Så mysigt med besök och det där lät otroligt gott!
GLAS???
glass såklart 🙂
fast kanske glas också?
Det låter som en fin dag det!
Så gott det ser ut och vilken söt bild på Melker. Önskar dig en fortsatt trevlig helg. Kram
Åhh vad gott:)
Men så mysigt… och så gott.:-) Kram Stina
Nikkaluokta är nog ett av Sveriges finaste ortnamn. Bara det jag ville säga. Och att ditt kök ser så hemtrevligt ut att jag kommer på mig själv med att sucka längtande varje gång du visar bilder därifrån.
Men, åh vilken hemlängtan jag fick nu. Nikkaluoktasoppa har inte jag ätit sen jag gick i skolan i Kiruna ju. Resten såg såklart alldeles underbart det med. Du har verkligen sån enorm energi och skaparanda. 🙂
Vilka härliga bilder! Bakade mannagrynskakan för några dagar sedan och den var en riktig hit! Tack för receptet raring. Kram
Kul och gott verkar det 🙂
Hej Clara!
Eftersom du verkar väldigt miljömedveten med sopsortering, tygblöjor och what not, så undrar jag lite hur du ser på köttkonsumtion och -produktion, som är en av de två-tre största miljöbovarna? Vore intressant att höra dina tankar om ämnet.
Du kanske har skrivit om det tidigare, men i såna fall har jag missat det.
Jag har tidigare varit vegetarian men under graviditeten började jag äta kött igen. Det enda kött jag köper är älg och renkött, som jag får genom bekanta som själva jagar. Ska se om jag kan knåpa ihop ett inlägg vad det lider
Hej Clara! Efter att jag läst ditt inlägg om en sockerlåda du gjort om till byrå gick jag på skattjakt på min föräldragård. Jag hittade flera stycken! Så jag tackar för tipset 🙂
Ja just det…skulle ju skriva att jag lagt upp bilder på dem också 😉
åh min hund står också och kikar i fönstret haha…
Det ser gott ut!
Ert kök är verkligen jättefint! Älskar färgerna.
Kram Daniela
Hej fina Clara!
Jag driver en blogg (som är en del av mitt projektarbete) och handlar om modets utveckling under 1900-talet. Jag har länkat och skrivit lite om dig, så titta gärna förbi om du vill! Säg till om du tycker att jag framställer dig på ett felaktigt sätt osv. Ha det bäst! Du har en mycket fin blogg, kram.
Schysst med besök! Nikkalouktasoppa är ju riktigt gott också!
Låter som god efterrätt också. 🙂
Hej,
jag ville bara hälsa från min tvååring E som älskar att titta på “röda flickan” som blinkar och gör grimaser (fast hon tror att du sjunger “Blinka lilla stjärna”)…
Mumsigt!
Som vanligt underbara bilder ! Jag vill ha både ditt kök & Melker hihi. Mina hundar brukar nästan ligga i fönstret. Ryggstödet på soffan är precis vid fönstret, passar ju utmärkt att ligga där och titta ut.
bilderna på Melker är alltid mina favoriter 😀 Så söt! Och dina kläder..åååå så fint jämt!! Vill ha varenda plagg!! :-))
Du ser så himla himla härlig ut!
Det ser härligt gott ut. Skickar en hälsning från Sydafrika. Jag är här tillsammans med en vän och gör tre månaders praktik på ett sjukhus i Kapstaden. Lite då och då tittar vi in på din blogg. Idag gick vi på en marknad i stan och plötsligt utbrast vi nästan i mun “Åh den där skulle UnderbaraClara tycka om” : )
det ser smaskigt ut, och måste vara ganska lätt att göra vegetariskt 😀 Nice.
Mmmm vad gott! 🙂
En gammal klassiskt och supergod soppa. Jag ska göra den nästa vecka nu när minnet blev återuppväckt.
Gud vad söt du är!
men vilken söt melker! Det är nästan så att min frank blir lite gay :p
Detta var verkligen ett UnderbaraClara:inlägg! Fin bild av dig, fina närbilder, söt bild på Melker.. I like a lot!
Vilken jättefin bild på dig Clara! Ville bara säga det. Och att jag måste testa kakan när jag kommer hem från Skottland och studentlyan 🙂 Ser så god ut!
Clara – du är så himla tjusig jämt i dina kjolar och klänningar! Jag älskar också klänningar – men bara på sommaren för då slipper man dom hemska strumpbyxorna som skär in i magen och kasar ner. Har du nåt tips på bekväma strumpbyxor eller är det bara att vänja sig?
vilka fina kläder, kjolen och blusen är supertjusiga! puss.
Åh, vad kul att du skriver om Nikkaluoktasoppa! Jag jobbar med mat, alltså att laga mat, typ luncher på ett café och gör bl.a. “dagens soppa”. Och för ett par veckor sen gjorde jag just Nikkaluoktasoppa och ingen fattade vad det var, varken gäster eller arbetskamrater. Men det var uppskattat av de som köpte 🙂