Mitt kök och jag i röd kjol och blommig omlottblus.

En mustig gryta passar bra att bjuda släkten på. Idag hade vi besök av min moster och mina kusiner. Det var himla roligt.

Hunden Melker spanar ut genom fönstret för att kika på gästerna.

Det tyckte även Melker som stod i fönstret och inväntade gästerna.

Älggryta i djuptallrik med bröd till.

Jag bjöd på en uppdaterad variant av Nikkaluoktasoppa.

Till den behöver man färs (jag använder älg), vitkål, gullök, chili, vitlök, soya, tomatpuree och gärna en skvätt rött matlagningsvin.

Hacka och fräs allting, späd ut med vatten, salta och peppra efter behag.

// Creme fraichemed persilja i skål med guldkant.

Till soppan är det gott med lite creme fraiche, persilja, salt och peppar. Och så gärna mjukbröd förstås!

Ljus kaka med vispgrädde till kaffet.Till efterrätt bjöd jag på ljummen mannagrynskaka med äpplen, glass och grädde. Receptet på den finns under receptkategorin på bloggen.