Kladdkakemuffins

Muffins av kladdkaks-smet står färdigbakade på tårtfat. De är dekorerade med grädde och frukt.

Kladdkakemuffinsarna från lillens kalas är verkligen att rekommendera.  

Så goda att man blir vindögd och ställer sig på ett ben, hissar svenska flaggan i topp och spelar en fanfar genom att prutta med armhålan.

De är väldigt mäktiga så räkna inte med att gästerna äter mer än fem. Var alltså.

Till muffinsen behöver du:

125 g smör

2 ägg

3 dl ljust muscavadosocker

2,5 dl vetemjöl

5 msk kakao

1 msk vaniljsocker

1krm bakpulver

1 nypa flingsalt

100 gram mörk choklad med nötter

Så här bakar du kladdkake-muffins:

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägget och sockret riktigt flufffigt. B

landa torrvarorna och vänd försiktigt ned i smeten med en slickepott.

Tillsätt slutligen smöret.

Fyll muffinsformarna till 80 procent. Så att de jäser upp och blir riktigt höga.

Tryck ner några rutor mörk choklad i varje form.

Grädda sedan i 175 grader i ca tio minuter.

De ska kännas kladdiga i ugnen! När de tas ut ur ugnen sjunker de ihop i mitten. Men det gör ingenting för där ska ju grädden ligga!

Klicka i grädde och dekorera med kiwi och vindruvor – det syrliga är gott till den söta chokladen.

Bland mina recept hittar du flera varianter av kladdkaka och självklart ett basrecept på enkel kladdkaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

66 kommentarer på “Kladdkakemuffins”

  1. muffinsarna ser lika goda ut som du beskriver, borde prova dessa för jag längtar efter att få blåsa en fanfar 😉
    kram Åsa

  2. Låter ju jättegott. Synd att jag ska åka iväg snart och har fullt upp med packningsbestyren, annars så skulle jag gärna sätta igång och testa detta. Får väl göra det när jag kommer hem istället.

  3. Attans, jag som skulle starta veckan med bara nyttigheter ;-). De ser verkligen riktigt smaskens ut. Jag ska nog se till att bjuda hem några vänner på gofika så jag får en bra anledning att baka dem (och äta dem såklart)!

    🙂

  4. Haha, jag hyser någon hatkärlek till dina väldigt målande (och surrealistiska) beskrivningar. Just den här, med att hissa flaggan och prutta med armhålan känner jag nog bara kärlek till men minns när du beskrev hur du vill ha din semla, och orden ”tung kissblöja” har liksom dröjt sig kvar i mitt sinne… Kommer aldrig kunna äta en hetvägg, aldrig. 🙂

  5. Mmm… mums…Nästan så man vill slänga sig över slevarna och börja baka likadana direkt. Så goda som dom ser ut. Men Du Clara..!! Vi som bor för långt bort för att komma på din föreläsning om företagande på nätet. Kan du inte ge lite tips och råd till oss här på din blogg ? Hade verkligen varit intressant läsning. Mvh från Frida en trogen läsare.

    1. Det kan jag absolut göra! Men var bor du någonstans? Vi reser ju runt i landet en del och då kanske du kan komma och lyssna där?

      1. Jag bor i Trelleborg/Skåne, så långt ner du kan komma i detta avlånga land, så om du ska till Malmö, Kristianstad eller liknande. Hade varit hur spännande som helst. Mvh. Frida

  6. Men Clara – Kiwi och grädde går inte ihop så bra ju?!
    Blir en kemisk reaktion så det smakar väldigt metall-aktigt. Fast detta är säkert inget problem om man äter upp dem direkt men just grädde och kiwi är en färskvara, efter någon timme så är det i det närmsta oätligt 🙁

  7. Hej, med risk för att verka pretentiös, men jag har faktiskt ätit något som är godare än kladdkakemuffins…Det är min dotters Choklad-fondant! Skrev ett inlägg i min blogg i lördags om den. Vi åt den till dessert då!
    Fullständigt makalöst gott. Choklad-fondant innehåller inget vetemjöl, bara ägg, socker, mörk choklad och smör.
    Underbart underbart!!

  8. Blanda kakao i grädden så blir det chokladgrädde på!
    Eller smält Geisha och blanda med grädden så blir det geisha fluff,
    eller smält Ahlgrens bilar och blanda med grädden gott gott!

    Kladdkakemuffins äger!

  9. Oj, man ska tydligen blogga om muffins!? Inte politik och krossandet av familjen och sådant strunt. Nu är det bara att sluta blogga…

    1. Sur för att du inte får några kommentarer på dina inlägg där du kopierar fem år gamla inlägg från expressen?

  10. Men Clara 😀 Så där rolig kan du ju inte vara när du presenterar ett recept, jag skrattade ju så mycket att receptet liksom blev sekundärt i sammanhanget 😀 *skrattar än åt bilden av dig struttandes runt på ett ben fanfarandes med armhålan* Tack för dagens skratt (och recept)

  11. Clara, du tar alltid så himla fina bilder speciellt på mat, skulle du inte kunna ha en liten fotoskola i bloggen med tips och trix på hur man fotar mat och annat pyssel?

  12. Clara, har du läst Barbro Alving, alias Bang? Det du skriver här påminner massa om hennes stil, det vill säga rapp och ”kvick”, som det hette på den tid då Bang hastade Stockholm och världen runt. Fint fint språk, jag gillar’t!

  13. Gu va fina och självklart GODA de ser ut!!! Ska nog ta och testa dem tror jag. Verkar vara ett lite ”roligare” recept än alla andra kladdkakevarianter som finns och det är verkligen ett plus! =)

  14. Mina blev inte lika tjusiga som dina (visar på min blogg sen – hade varken grädde eller kiwi till hands när jag tog ut dem ur ugnen) – men HELLGÅTES vad goda de blev! Gjorde både en variant med mörk choklad och en som jag toppade med Marabous nya ”Starbar”. Har inte provat den senare ännu, men kan tänka mig att det blev snuskigt gott. Ska vänta in sambon med grädden ikväll, då blir det frossa av 🙂 Tack för receptet!

  15. Letar kakrecept, faller för din beskrivning av hur goda de är. Nu ska jag bara skaffa en flagga samt lära mig prutta i armhålan… 🙂 Tack för receptet!

  16. Jag igen….måste berätta att 10-åriga barnbarnet varit hos mig och bakat dessa muffins igen. Nu är vi många som tycker detta är det ultimata kladdkakereceptet. Barnbarnet kan dessutom receptet utantill numera 🙂