Muffins av kladdkaks-smet står färdigbakade på tårtfat. De är dekorerade med grädde och frukt.

Kladdkakemuffinsarna från lillens kalas är verkligen att rekommendera.  

Så goda att man blir vindögd och ställer sig på ett ben, hissar svenska flaggan i topp och spelar en fanfar genom att prutta med armhålan.

De är väldigt mäktiga så räkna inte med att gästerna äter mer än fem. Var alltså.

Till muffinsen behöver du:

125 g smör

2 ägg

3 dl ljust muscavadosocker

2,5 dl vetemjöl

5 msk kakao

1 msk vaniljsocker

1krm bakpulver

1 nypa flingsalt

100 gram mörk choklad

Så här bakar du kladdkake-muffins:

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägget och sockret riktigt flufffigt.

Blanda torrvarorna och vänd försiktigt ned i smeten med en slickepott.

Tillsätt slutligen smöret.

Fyll muffinsformarna till 80 procent. Så att de jäser upp och blir riktigt höga.

Tryck ner några rutor mörk choklad i varje form.

Grädda sedan i 175 grader i ca tio minuter.

De ska kännas kladdiga i ugnen! När de tas ut ur ugnen sjunker de ihop i mitten. Men det gör ingenting för där ska ju grädden ligga!

Klicka i grädde och dekorera med kiwi och vindruvor – det syrliga är gott till den söta chokladen.

Bland mina recept hittar du flera varianter av kladdkaka och självklart ett basrecept på enkel kladdkaka.