Muffins av kladdkaks-smet stÄr fÀrdigbakade pÄ tÄrtfat. De Àr dekorerade med grÀdde och frukt.

Kladdkakemuffinsarna frĂ„n lillens kalas Ă€r verkligen att rekommendera.  

SÄ goda att man blir vindögd och stÀller sig pÄ ett ben, hissar svenska flaggan i topp och spelar en fanfar genom att prutta med armhÄlan.

De Àr vÀldigt mÀktiga sÄ rÀkna inte med att gÀsterna Àter mer Àn fem. Var alltsÄ.

Kladdkakemuffins

Portioner

ca 16 muffins

Tid

ca 50 minuter

Ingredienser

  • 125 g smör

  • 2 Ă€gg

  • 3 dl ljust muscavadosocker

  • 2,5 dl vetemjöl

  • 5 msk kakao

  • 1 msk vaniljsocker

  • 1 krm bakpulver

  • 1 nypa flingsalt

  • 100 gram mörk choklad

Gör sÄ hÀr

  • SmĂ€lt smöret och lĂ„t det svalna.
  • Vispa Ă€gget och sockret riktigt flufffigt.
  • Blanda torrvarorna och vĂ€nd försiktigt ned i smeten med en slickepott.
  • TillsĂ€tt slutligen smöret.
  • Fyll muffinsformarna till 80 procent. SĂ„ att de jĂ€ser upp och blir riktigt höga.
  • Tryck ner nĂ„gra rutor mörk choklad i varje form.
  • GrĂ€dda sedan i 175 grader i ca tio minuter.
  • De ska kĂ€nnas kladdiga i ugnen! NĂ€r de tas ut ur ugnen sjunker de ihop i mitten. Men det gör ingenting för dĂ€r ska ju grĂ€dden ligga!
  • Klicka i grĂ€dde och dekorera med kiwi och vindruvor – det syrliga Ă€r gott till den söta chokladen.

Bland mina recept hittar du flera varianter av kladdkaka och sjÀlvklart ett basrecept pÄ enkel kladdkaka.