Kladdkakemuffinsarna från lillens kalas är verkligen att rekommendera.
Så goda att man blir vindögd och ställer sig på ett ben, hissar svenska flaggan i topp och spelar en fanfar genom att prutta med armhålan.
De är väldigt mäktiga så räkna inte med att gästerna äter mer än fem. Var alltså.
Kladdkakemuffins
Portioner
ca 16 muffins
Tid
ca 50 minuter
Ingredienser
125 g smör
2 ägg
3 dl ljust muscavadosocker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver
1 nypa flingsalt
100 gram mörk choklad
Gör så här
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägget och sockret riktigt flufffigt.
- Blanda torrvarorna och vänd försiktigt ned i smeten med en slickepott.
- Tillsätt slutligen smöret.
- Fyll muffinsformarna till 80 procent. Så att de jäser upp och blir riktigt höga.
- Tryck ner några rutor mörk choklad i varje form.
- Grädda sedan i 175 grader i ca tio minuter.
- De ska kännas kladdiga i ugnen! När de tas ut ur ugnen sjunker de ihop i mitten. Men det gör ingenting för där ska ju grädden ligga!
- Klicka i grädde och dekorera med kiwi och vindruvor – det syrliga är gott till den söta chokladen.
Bland mina recept hittar du flera varianter av kladdkaka och självklart ett basrecept på enkel kladdkaka.
66 svar
muffinsarna ser lika goda ut som du beskriver, borde prova dessa för jag längtar efter att få blåsa en fanfar 😉
kram Åsa
Tror jag tar fram pennan! (Ska bara kolla den underbara bilden en gång till)
Gradantal på ugnen? Hur länge ska de gräddas? Samma som i en vanlig kladdkaka, eller?
Allt står i texten!
Nu gör det det, ja 😉
Ser gott ut, synd bara att jag inte gillar chockaldkakor. Men de borde ju gå lika bra utan kakao. tack för tipset…
samma här…ingen chokladfantast…hellre njuter jag av semlor just nu 🙂
Kram Mrs G
Älskar kladdemuffins så ska prova din variant 😀
Youtube or it didn’t happen!! 😀 (altså flaggheising og fanfare)
Det både låter och ser ju riktigt lovande ut!
Kladdkakemuffins är nog en av mina favoriter! Måste prova din variant. 🙂
nam ! Den så god ut. Takk for oppskrift
Låter ju jättegott. Synd att jag ska åka iväg snart och har fullt upp med packningsbestyren, annars så skulle jag gärna sätta igång och testa detta. Får väl göra det när jag kommer hem istället.
Attans, jag som skulle starta veckan med bara nyttigheter ;-). De ser verkligen riktigt smaskens ut. Jag ska nog se till att bjuda hem några vänner på gofika så jag får en bra anledning att baka dem (och äta dem såklart)!
🙂
Mmm, vad dom låter himlagoda ska ta o baka dom med mina syskonbarn, både dom och jag älskar kladdkaka.
Vilken värme och hur länge ska de gräddas? Mums!
ååh vad fina. dessa blir det på min dotters 1 års kalas på fredag!!
Det ser ju helt fantastiskt gott ut att ha världens bästa frukt kiwi på!
Kladdkakemuffins, så gott och fint du dekorerat dem!
Nog för att muffinsen ser goda ut men det är ändå ditt språkbruk jag går igång på!
Haha, jag hyser någon hatkärlek till dina väldigt målande (och surrealistiska) beskrivningar. Just den här, med att hissa flaggan och prutta med armhålan känner jag nog bara kärlek till men minns när du beskrev hur du vill ha din semla, och orden “tung kissblöja” har liksom dröjt sig kvar i mitt sinne… Kommer aldrig kunna äta en hetvägg, aldrig. 🙂
Vilka vackra kladdkakemuffins! Dessutom låter dom oerhört goda:) Ska testa receptet!
mmm, supergott ser det ut! perfekt att äta en gràmulen màndag. ska genast baka.
Mmm… mums…Nästan så man vill slänga sig över slevarna och börja baka likadana direkt. Så goda som dom ser ut. Men Du Clara..!! Vi som bor för långt bort för att komma på din föreläsning om företagande på nätet. Kan du inte ge lite tips och råd till oss här på din blogg ? Hade verkligen varit intressant läsning. Mvh från Frida en trogen läsare.
Det kan jag absolut göra! Men var bor du någonstans? Vi reser ju runt i landet en del och då kanske du kan komma och lyssna där?
Jag bor i Trelleborg/Skåne, så långt ner du kan komma i detta avlånga land, så om du ska till Malmö, Kristianstad eller liknande. Hade varit hur spännande som helst. Mvh. Frida
Hur många blir det? Sådär mellan tummen och pekfingret.
mellan åtta och tolv beroende på formarna storlek
Mums! Älskar kladdkakemuffins, ska testa den här varianten, såg superduper gott ut!!!! Ha en bra dag! Kram Jennifer
Gud vad gottigt det ser ut! YUMMY!
Men Clara – Kiwi och grädde går inte ihop så bra ju?!
Blir en kemisk reaktion så det smakar väldigt metall-aktigt. Fast detta är säkert inget problem om man äter upp dem direkt men just grädde och kiwi är en färskvara, efter någon timme så är det i det närmsta oätligt 🙁
Hej, med risk för att verka pretentiös, men jag har faktiskt ätit något som är godare än kladdkakemuffins…Det är min dotters Choklad-fondant! Skrev ett inlägg i min blogg i lördags om den. Vi åt den till dessert då!
Fullständigt makalöst gott. Choklad-fondant innehåller inget vetemjöl, bara ägg, socker, mörk choklad och smör.
Underbart underbart!!
Dom ser helt fantastiska ut!
Blanda kakao i grädden så blir det chokladgrädde på!
Eller smält Geisha och blanda med grädden så blir det geisha fluff,
eller smält Ahlgrens bilar och blanda med grädden gott gott!
Kladdkakemuffins äger!
Oj, man ska tydligen blogga om muffins!? Inte politik och krossandet av familjen och sådant strunt. Nu är det bara att sluta blogga…
beror väl på vad man vill fokusera på i sin blogg! come on.
Sur för att du inte får några kommentarer på dina inlägg där du kopierar fem år gamla inlägg från expressen?
Men Clara 😀 Så där rolig kan du ju inte vara när du presenterar ett recept, jag skrattade ju så mycket att receptet liksom blev sekundärt i sammanhanget 😀 *skrattar än åt bilden av dig struttandes runt på ett ben fanfarandes med armhålan* Tack för dagens skratt (och recept)
De ser himmelskt goda ut, måste testa vid ett tillfälle 🙂
Clara, du tar alltid så himla fina bilder speciellt på mat, skulle du inte kunna ha en liten fotoskola i bloggen med tips och trix på hur man fotar mat och annat pyssel?
haha! Precis vad vi behöver hemma hos oss!! Tack för receptet!
/åsa
Så gott. Ska genast visa dottern detta recept hon älskar att baka.och jag ligger i influensa.
Clara, har du läst Barbro Alving, alias Bang? Det du skriver här påminner massa om hennes stil, det vill säga rapp och “kvick”, som det hette på den tid då Bang hastade Stockholm och världen runt. Fint fint språk, jag gillar’t!
Gu va fina och självklart GODA de ser ut!!! Ska nog ta och testa dem tror jag. Verkar vara ett lite “roligare” recept än alla andra kladdkakevarianter som finns och det är verkligen ett plus! =)
MMMMM LOOKS YUMMY ! <3
GREETINGS FROM POLAND ,
XOXO
ONELOVEONEDNA.BLOGSPOT.COM/
ONELOVEONEDNA.BLOGSPOT.COM/
Åh så mumsigt det låter och så ser de ju fantastiskt fina ut också! Måste jag testa göra någon gång.
Oj, om de är så goda så måste jag ju faktiskt baka dom! Kanske i helgen redan när jag ska ha kalas!
ser supermumsigt ut!
Tack för tipset. De ska jag testa.
Åh, disse vil jeg ha!
Oj så gott det ser ut!
Jag har precis döpt om dessa till något mer passande: Halleluja-kladdisar.
Tack för ett sjukt gott recept!
Mums! 🙂
Det här receptet måste jag prova. De ser helt underbart goda ut. =)
Dom såg verkligen jätte goda ut! Jag bakade ett kanon gott bröd idag.
De ser riktigt goda ut! Blir riktigt sugen på kladdkaka!
Mumms sååå gott!
Och så snygga dessutom…!! 🙂
Hahaha ååå det låter ju supergott 😀
Så fina! Ser väldigt goda ut 🙂 Älskar din header!
Mina blev inte lika tjusiga som dina (visar på min blogg sen – hade varken grädde eller kiwi till hands när jag tog ut dem ur ugnen) – men HELLGÅTES vad goda de blev! Gjorde både en variant med mörk choklad och en som jag toppade med Marabous nya “Starbar”. Har inte provat den senare ännu, men kan tänka mig att det blev snuskigt gott. Ska vänta in sambon med grädden ikväll, då blir det frossa av 🙂 Tack för receptet!
Oj så mumsiga de ser ut! Ska definitivt testa det här receptet nästa gång vi får gäster. 🙂
Letar kakrecept, faller för din beskrivning av hur goda de är. Nu ska jag bara skaffa en flagga samt lära mig prutta i armhålan… 🙂 Tack för receptet!
Jag igen….måste berätta att 10-åriga barnbarnet varit hos mig och bakat dessa muffins igen. Nu är vi många som tycker detta är det ultimata kladdkakereceptet. Barnbarnet kan dessutom receptet utantill numera 🙂