Smörgåsar med julskinka på silverfat.
Polarbröd, en skiva julskinka, äpple och en rejäl klick senap.

Få saker klår en riktigt god skinksmörgås! Förra tio dagar sedan saltade jag julskinkan och ställde ner den i jordkällaren för att låta rimmas. Skinkan kom från våra egna grisar såklart. Eftersom skinkorna är så små behöver de inte rimmas särskilt länge så nu i helgen tog jag upp och kokade den och gjorde årets första skinkmacka. Det är alltid en lite speciell stund. För Polarbröds räkning har jag tagit fram ett riktigt smarrigt recept med äpple och pepparrotssenap. Fler av mina julrecept hittar ni på Polarbröds hemsida. 

Skinkmackan

Portioner

2

Tid

ca 15 – 20 minuter

Ingredienser

  • 2 skivor (trekanter) Polarbröd Jubileumskaka

  • 1 äpple

  • 1 krm kanel

  • 4 msk senap

  • 2 tsk pepparrot på tub

  • 2 skivor julskinka
    smör

Gör så här

  • Smöra brödskivorna. Kärna ur ett äpple och skär det i skivor. Stek äppelskivorna i smör i en stekpanna så att de blir gyllene, men inte mjuka. Pudra över lite kanel och låt äpplena ligga kvar på eftervärmen. Blanda senap och pepparrot i en liten skål. Lägg skinkskivan på mackan, placera några ljumma äppelskivor ovanpå och klicka över lite pepparrotssenap.

Inlägget är ett samarbete mellan Underbaraclara & Polarbröd