Till påsk vill man ju ha en riktigt festlig påsktårta att bjuda på. Testa att göra min smarriga chokladtårta med fyllning av passionsfrukt och vit choklad!

Det här är en riktigt mastig tårta – räkna med att den räcker till ca 12-14 bitar.

Påsktårta

Portioner

ca 8 – 10 bitar

Tid

ca 60 minuter

Ingredienser

  • Till smeten
  • 200 gram smör

  • 4 ägg

  • 4 dl strösocker

  • 5 dl vetemjöl

  • 1 dl kakao

  • 1 krm salt

  • Till fyllningen
  • 50 g vit choklad

  • 1 dl färskost

  • 6 passionsfrukter

  • Till frostingen
  • 50 gram mjukt smör

  • 2 dl florsocker

  • 4 msk kakao

  • 2 msk vatten

  • Topping
  • 50 gram vit choklad

  • Små chokladägg

Gör så här

  • Smält smöret och rör i ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao och salt i en skål. Rör ner det i kastrullen. Dela kaksmeten i två och häll hälften av den i en smord och bröad pajform (med löstagbar kant) på ca 18 cm och den andra hälften i en likadan pajform. Har du inte två likadana formar får du grädda en kaka åt gången. Kör i 200 grader i ca 10 minuter. Kakan ska vara aningens kladdig inuti. Låt svalna och lossa sedan formarna.
  • Smält chokladen i ett vattenbad. Rör ner den i färskosten. Avsluta med att gröpa ur passionsfrukterna och bland i. Rör om. Lägg en chokladkaka på fatet och bred krämen ovanpå. Lägg på ytterligare en kaka.
  • Rör mjukt smör, florsocker, kakao och vatten till en smet. Blir smeten för hård kan man hastigt micra den. Spackla sedan tårtan med smeten.
  • Använd en potatisskalare och karva loss spån från den vita chokladen att strössla ovanpå. Avsluta med att dekorera tårtan med små chokladägg. Njut!

Är du intresserad av påskbakelser? Kolla här!