Till pĂ„sk vill man ju ha en riktigt festlig pĂ„sktĂ„rta att bjuda pĂ„. Testa att göra min smarriga chokladtĂ„rta med fyllning av passionsfrukt och vit choklad!

Det hĂ€r Ă€r en riktigt mastig tĂ„rta – rĂ€kna med att den rĂ€cker till ca 12-14 bitar.

PÄsktÄrta

Portioner

ca 8 – 10 bitar

Tid

ca 60 minuter

Ingredienser

  • Till smeten
  • 200 gram smör

  • 4 Ă€gg

  • 4 dl strösocker

  • 5 dl vetemjöl

  • 1 dl kakao

  • 1 krm salt

  • Till fyllningen
  • 50 g vit choklad

  • 1 dl fĂ€rskost

  • 6 passionsfrukter

  • Till frostingen
  • 50 gram mjukt smör

  • 2 dl florsocker

  • 4 msk kakao

  • 2 msk vatten

  • Topping
  • 50 gram vit choklad

  • SmĂ„ chokladĂ€gg

Gör sÄ hÀr

  • SmĂ€lt smöret och rör i Ă€gg och socker. Blanda vetemjöl, kakao och salt i en skĂ„l. Rör ner det i kastrullen. Dela kaksmeten i tvĂ„ och hĂ€ll hĂ€lften av den i en smord och bröad pajform (med löstagbar kant) pĂ„ ca 18 cm och den andra hĂ€lften i en likadan pajform. Har du inte tvĂ„ likadana formar fĂ„r du grĂ€dda en kaka Ă„t gĂ„ngen. Kör i 200 grader i ca 10 minuter. Kakan ska vara aningens kladdig inuti. LĂ„t svalna och lossa sedan formarna.
  • SmĂ€lt chokladen i ett vattenbad. Rör ner den i fĂ€rskosten. Avsluta med att gröpa ur passionsfrukterna och bland i. Rör om. LĂ€gg en chokladkaka pĂ„ fatet och bred krĂ€men ovanpĂ„. LĂ€gg pĂ„ ytterligare en kaka.
  • Rör mjukt smör, florsocker, kakao och vatten till en smet. Blir smeten för hĂ„rd kan man hastigt micra den. Spackla sedan tĂ„rtan med smeten.
  • AnvĂ€nd en potatisskalare och karva loss spĂ„n frĂ„n den vita chokladen att strössla ovanpĂ„. Avsluta med att dekorera tĂ„rtan med smĂ„ chokladĂ€gg. Njut!

Är du intresserad av pĂ„skbakelser? Kolla hĂ€r!