![](https://underbaraclaras.se/wp-content/uploads/2017/04/påsktårta-choklad-036A3400-1024x770.jpg)
Till påsk vill man ju ha en riktigt festlig påsktårta att bjuda på. Testa att göra min smarriga chokladtårta med fyllning av passionsfrukt och vit choklad!
![](https://underbaraclaras.se/wp-content/uploads/2017/04/påsktårta-choklad-r036A3392-764x1024.jpg)
Det här är en riktigt mastig tårta – räkna med att den räcker till ca 12-14 bitar.
![](https://underbaraclaras.se/wp-content/uploads/2017/04/påsktårta-choklad-036A3272-1024x710.jpg)
Påsktårta
Portioner
ca 8 – 10 bitar
Tid
ca 60 minuter
Ingredienser
- Till smeten
200 gram smör
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
- Till fyllningen
50 g vit choklad
1 dl färskost
6 passionsfrukter
- Till frostingen
50 gram mjukt smör
2 dl florsocker
4 msk kakao
2 msk vatten
- Topping
50 gram vit choklad
Små chokladägg
Gör så här
- Smält smöret och rör i ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao och salt i en skål. Rör ner det i kastrullen. Dela kaksmeten i två och häll hälften av den i en smord och bröad pajform (med löstagbar kant) på ca 18 cm och den andra hälften i en likadan pajform. Har du inte två likadana formar får du grädda en kaka åt gången. Kör i 200 grader i ca 10 minuter. Kakan ska vara aningens kladdig inuti. Låt svalna och lossa sedan formarna.
- Smält chokladen i ett vattenbad. Rör ner den i färskosten. Avsluta med att gröpa ur passionsfrukterna och bland i. Rör om. Lägg en chokladkaka på fatet och bred krämen ovanpå. Lägg på ytterligare en kaka.
- Rör mjukt smör, florsocker, kakao och vatten till en smet. Blir smeten för hård kan man hastigt micra den. Spackla sedan tårtan med smeten.
- Använd en potatisskalare och karva loss spån från den vita chokladen att strössla ovanpå. Avsluta med att dekorera tårtan med små chokladägg. Njut!
![](https://underbaraclaras.se/wp-content/uploads/2017/04/påsktårta-choklad-r036A3430-1024x799.jpg)
Är du intresserad av påskbakelser? Kolla här!
31 svar
Den såg riktigt god ut ! De små påskäggen är mina favoritgodisar på påsk 🙂
Ser jättegod ut! Den måste jag prova göra i påsk:)
Den ser ju helt galet god ut!
Alltså den där tårtan, så god den ser ut. Jag är svag för passionsfrukt.
Var hittar du ekologisk passionsfrukt -jag har tyvärr aldrig hittat det! (Bor i Uppsala)0
Har heller aldrig hittat det utan köper vanlig =)
Fasen vad gott! Jag skulle dock käka upp all smet misstänker jag… ^^
kram
Emma
Ja, det är risken med att baka denna 😉
Ser fantastisk ut! Ett tips/önskemål är att jag tycker att det är bra om man kan få se en bild på hur tårtan ser ut när man skär upp den (det är en hjälp om man vill baka den själv tycker jag, om man ser hur lagren med fyllning ser ut).
Tack för tipset – ska tänka på det för framtida receptbilder =)
Ojojoj! Kanske ska se till att baka denna. Byter nog ut den vita chokladen mot ngt annat. Mums!
Mmmmm. Den ska jag absolut göra i påsk!
Nu har jag bakat din tårta Clara! Ska bli underbart gott att smaka på imorgon på påskafton! Men jag blev fundersam över frostingen, har du skrivit fel tro? Bara smör, florsocker och kakao blev liksom… ingenting! Jag hade i resten av Philadelphiaosten och då blev det bra! Tack för receptet, och glad påsk till dig och hela familjen! ?☀️
Precis samma här! Det måste fattas nånting i frontongen för det blir liksom som…sand? Ska prova med philadelfian!
*frostingen menar jag… =P
Åh hjälp! Ni har helt rätt – det har fallit bort en ingrediens. Sorry – lägger dit det nu
Hej Clara. Ska precis göra tårtan. Vilken ingrediens var det som fallit bort i frostingen? Glad påsk!
Vatten =) Har lagt dit den nu. Men också väldigt viktigt att smöret verkligen ÄR ordentligt mjukt till frostingen. Annars tar inte smeten ihop
Den blev fantastiskt god! Men ojoj så mastig! ? Gästerna rullade från bordet!
Samma här! Hade i grädde. Tror osten hamnat på fel ställe i receptet.
Hej Clara!
Jag undrar om det inte ska vara nåt bakpulver i bottnarna? /Ida
Nej det är kladdkakebottnat och de brukar vara utan bakpulver 🙂
Hjälp, smeten som skall spacklas utanpå är på tok för hård, vad kan jag tillsätta för att få den lösare? Hoppas någon ser detta, nu!
Tillsätt mer vätska eller micra smeten lätt så att smöret blir tillräckligt mjukt 🙂
Testade mica, gick ej, gjorde en ny sats där jag smälte smöret innan, gick inte heller men när jag tillsatte vatten blev det kanon!
Hej, låter gott med tårtan! Vill gärna laga den, men har svarigheter att få tag i goda maracuja. Kan jag byta? Men med va? Någon tipps? Tackar!
Ser jättegod ut! Ska testa att baka den här. Några frågor: Går den bra att göra i förväg och förvaras i kylen? Eller vänta med frosting till servering? Serveras kyld eller rumstempererad? Tack!
Kan man använda annan frukt/ bär? En i familjen kan inte äta passionsfrukt.
Ser så smarrigt ut att jag vill baka…
Självklart! Hallon är också gott till 🤗
Mitt i baket nu och smakat på fyllningen som var otroligt god! Men har lite samma fråga som Rebecka ovan. Om man ska servera den imorgon, ska jag vänta med frosting tills dess? Eller bara förvara i kylen?
Tack för toppen inspiration inför påsk, skönt att ha en trovärdig källa bland alla recept som finns på nätet.
Så roligt 🤗 du kan sätta på frostingen nu men dekorera färdigt med ägg etc imorgon!