Rödbetan!

Jag gillar att laga vegetariska biffar. Dessa är riktigt goda och lättgjorda. Prova vettja.

rodbet1.jpg

Riv fem färska rödbetor, en gul lökar och fem kokta potatisar.

rodbet2.jpg

Blanda med ½ dl grahamsmjöl och ½ dl vetemjöl, salt och peppar.’

p-065.jpgp-051.jpg

Forma till biffar och lägg i frysen i 30 minuter. Ta sedan fram det antal du vill ha till middagen och låt resten vara frysta. Stek biffarna på hög värme under en kort tid, utan att röra dem. Sänk sedan värmen och låt de steka långsamt på svag värme. Det tar ett bra tag innan de är genomstekta

Jag serverade mina biffar med soyakorv och ungsbakade morötter i smör. Över strödde jag sedan färska kryddor och jordnötter. Man kan även servera dem i hamburgerbröd, med potatis eller till en råkostsallad med fårost. Jättegott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Rödbetan!”

 1. Rara Clara. Det är såhär, att jag följde din blogg flitigt innan du flyttade, men sedan när du flyttade hit tog det några månader innan jag “vande mig”. Nu har jag kommit tillbaka som flitig läsare och ser till att gå in varje dag och följa vad du skriver … Men det är en sak som jag fortfarande inte blir riktigt klok på. Och det är hur du egentligen bor. Bor du i en egen villa? Lägenhet? Du har det så himla fint, och stort, och väldigt inspirerande! Ditt liv är inspirerande överhuvudtaget, det är nog därför jag frågar. Du är ju väldigt ung, inte många år äldre än mig, men verkar väldigt säker på vem du är. Jag själv kan inte ens bestämma mig för i vilken stad jag ska bo! Nu vet jag faktiskt inte riktigt vart jag skulle komma med det här, men du kanske kan bena ut något i alla fall. Ha det bra!

 2. Åh, vad smart att lägga biffarna i frysen innan man steker dem! Brukar ju vara ett himla sjå att få dem att hålla ihop annars.

 3. åh vad jag gillar när du lägger upp recept, himla bra och tjusigt tycker jag.
  är du vegetarian?

 4. Vegetarisk rödbetssoppa är också jättegott och enkelt att göra! Det passar bra i regnet och rusket som är nu.Recept finns i de flesta stora kokböckerna och på nätet.

 5. brukar stoppa i mosade kikärter och krydda med ingefära, det blir tipptop!

 6. Detta måste jag testa, jag är på jakt efter nya vego-biffar. 🙂 Men en sak som jag inte har förstått än; är du vegetarian?

 7. Ujj! Det ser ut som du river dina egna fingrar. 😐 Men jag är säker att biffarna smakar bättre utan human flesh haha 😀

 8. Det är bättre med ss-mentaliteten = stärka på alla sätt (Ling gymnastik förr i tiden). Norge börjar nog gå åt den polen (passa sig för judarnas egoism, snikenhet, falskhet och båg etc= argumentera satans folk (asgamen i tältet).
  Världen behöver den inte.
  Förbud enligt Nordiska och tyska lagarna = luthersk evangelisk tro.
  Nu med Ryssland= fruktansvärt = smaka på egen medicin. Sätt atombomb i Moskva, påle i Putins röv och döda den s k eliten där.
  Väck ambassad, ryssar i sverige= stick hem jävla pack
  Nu med outsourcing lagen och krigsangrepp mot folkrätt etc = väck med dom

  – s förslaget om värnplikt= rationellt och utvidga
  – rymdprogram (enbart sv och kanske tyskt) och laser som kan skjuta ner månen
  – samarbeta med norge (sossementaliteten , kd etc)
  – förstärk ss-mentaliteten (väst, ska klara sig)

  ingen arbetslöshet (förbud i grundlag som Holland)
  tex sexoljan från sverige (motion, joggning mm)

 9. Det ser underbart gott ut! Du jag måste berätta en kul grej! Jag drömde om dig inatt, att jag såg dig på ett fik och sprang in för att prata med dig. Du var stressad men fikade med mig ända, det hela slutade med att vi pratade på i timmar och Jakob som också var med i drömmen, satt vid ett annat bord suckandes och väntade på dig, den stackarn. Ha ha tänk vilka drömmar man kan ha.

  Ha det så fint!

 10. Jag har provat flera av dina recept och de har varit så goda allihopa! Värsta matkreatören är du. Så dessa måste såklart testas de med!

 11. det ser ut som om du river din knoge och inte röbetor 😀

  drömde om röbetor i natt, tror det var pga detta inlägg. har nog smakat en gång röbetor, aldrig mer.

 12. Hallå! Ny här på din blogg och säger bara; jättebra! Tack för tipset om rödbetorna!! ska verkligen prova rätten.

 13. hoppas clara eller någon svarar på detta.

  min pappa äter inte potatis, vad kan man ha istället? inte heller vetemjöl.

  tack!

 14. Tack tack tack!
  Cecilia: Jag svara på din fråga i ett senare inlägg.
  Bella: Oj vad svårt. Kan han äta sötpotatis? Morötter borde kunna funka om man blandar i två ägg som håller ihop smeten. Lycka till!

 15. Pingback: hjartesmil