Jag gillar att laga vegetariska biffar. Dessa är riktigt goda och lättgjorda. Prova vettja.

rodbet1.jpg

Riv fem färska rödbetor, en gul lökar och fem kokta potatisar.

rodbet2.jpg

Blanda med ½ dl grahamsmjöl och ½ dl vetemjöl, salt och peppar.’

p-065.jpgp-051.jpg

Forma till biffar och lägg i frysen i 30 minuter. Ta sedan fram det antal du vill ha till middagen och låt resten vara frysta. Stek biffarna på hög värme under en kort tid, utan att röra dem. Sänk sedan värmen och låt de steka långsamt på svag värme. Det tar ett bra tag innan de är genomstekta

Jag serverade mina biffar med soyakorv och ungsbakade morötter i smör. Över strödde jag sedan färska kryddor och jordnötter. Man kan även servera dem i hamburgerbröd, med potatis eller till en råkostsallad med fårost. Jättegott!