Chokladmousse som doftar pepparkaka är himla gott. Lätt att göra är den också. Se bara till att börja i tid, så att den hinner stelna ordentligt innan serveringen.

Krämig chokladmousse i glasskål på hög fot dekorerad med silverkulor. uc-2705.jpg

Till fyra personer:

100 gram mörk god choklad

2 äggulor

3 dl vispgrädde

I kryddmått pepparkakskryddor ( finns färdigblandat att köpa i påse)

Så här gör du chokladmoussen:

Smält chokladen i ett vattenbad

Rör sedan ner äggulorna  och pepparkakskrydda och låt det svalna

Vispa grädden tjock och krämig. Men se upp så att den inte blir för hård, för då blir moussen grynig.

Vänd  ner hälften av grädden och blanda väl med chockladsmeten. Vispa sedan ner resten med luftiga tag tills moussen är slät.

Krossa pepparkakorna och lägg i botten av fyra portionskålar. Häll över moussen, och låt skålarna stå i kylen i ungefär tre timmar. Om man vill kan man spara lite pepparkakskross att strössla över precis innan servering. Jag dekorerade min mousse med med chockladströssel och silverkulor.

Ät och njut!

I mina julrecept hittar du självklart fler godsaker.