Små rektangelformade mortoskakor med riven morot ovanpå.Idag har jag bakat morotskaka. Vi måste ju ha något gott att äta när vi ser slutet på Big Love. Snyft!

Riven morot, mjöl och ägg på bakbordet.

Till morotskaka behöver du:

3 ekologiska ägg,

3 dl socker  (gärna ljus muscavado men vanligt går också bra),

3 dl vetemjöl,

1 tsk vaniljsocker,

3 tsk bakpulver, 1

½ tsk malen kanel,

1 tsk malen kardemumma,

½ tsk malen ingefära,

1 nypa salt,

1½ dl solrosolja och 4 dl rårivna morötter
Ingredienser till morotskaka i min bakbunke.

 

Så bakar du kakan:

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda allt torrt och rör ner i äggsmeten.

Tillsätt olja och morötter och häll i en form.

Jag föredrar att använda en gratängform så att man kan skära fyrkantiga bitar.

Grädda i mitten av ugnen i ca 55 minuter.

Glasyr:

Blanda till en glasyr av 60 g mjukt smör,

4 dl florsocker,

100 g philadelpiaost,

en knivsudd äkta vanilj samt två matskedar citronsaft.

Vispa till en slät smed och bred över den avsvalnade kakan.

Till serveringen är det gott med lite färska morötter på toppen!

Kakan i sin bakform av plåt.

Färdiga kakor serveras på ljus porslin med blå kant.

Du har väl inte missat min samling med recept på en hel massa gott fika?