r036A2908
Norska fiskekakor är min nya favoriträtt. Jag följde ett recept från en kokbok men råkade göra fel. Dock blev de godare än när jag sedan gjorde rätt. Så här får ni det felaktiga receptet.

Och psss, de ska inte ska vara så mörka i färgen som de är på bilden. Jag glömde dem på spisen när jag försökte roa lillen och samtidigt laga mat.

Du behöver:

500 gram vit fisk (jag tog Alaska Pollock men jag antar att torsk är godare),

1 gul lök, 2 ägg, 2 msk dinkelmjöl,

2 msk crème fraiche,

1 tsk salt, lite cayennepeppar,

1 dl ströbröd, 2 msk kaviar,

2 dl vispgrädde,

1 dl mjölk,

Så fixar du fisken:

Fräs löken i en kastrull.

Mixa fisk, ägg, lök, kryddor, crème fraiche och ströbröd i en matberedare.

Forma till små biffar och lägg på en blöt skärbräda. Strö ströbröd på båda sidorna.

Stek sedan på svag värme i fem minuter på varje sida.

Vispa ihop grädde, mjölk och kaviar och häll i stekpannan.

Låt sjuda en stund. Ät sedan med potatis!

Lite dill är också gott till.