Barnkammaren

Jag vet att jag visat bilder från lillens rum tidigare, men några fina saker har ju tillkommit! Älskar att fynda till honom på loppisar och secondhand så det blir ju en hel del saker…

Bland annat så hittade jag denna ljuvliga dockservis på loppis. Tror att det är femtiotal. Med clowner och apor som mönster.

Korgstolen hade jag som liten och grisen sydde mamma till mig. På en loppis här i närheten hittade jag det här underbara skåpet. Vad kostar det, frågade jag? – Ja, jag vet att det är väldigt dyrt men jag vill i alla fall ha 400 kronor för det.

Ett mycket sympatiskt pris må jag säga, för ett förstklassigt leksaksskåp.

Barnkammaren har en liten alkov där lillen sover.

Hänger för där med en mörkläggningsgardin nu på sommaren. Då blir det kolsvart och han sover så gott så gott!

Fina grodmobilen

På lekskåpet står några grejer från när mamma var liten. En kaffepetter och en plingande kassaapparat.

I fönstret står stjärnlampan och röda pelargoner och en porslinsgroda.

Börjar ana ett helt omedvetet grod-tema

Finaste lådbilen jag lekte med som liten. Jag vet att han inte kan köra den på ett bra tag, men vem bryr sig om det? Den pryder ju sin plats i alla fall.

Och så den söta plåthinken som även den varit mammas. Höstolen hade jag i min egen barnkammare för sisådär 20 år sedan.

Den lilla karusellen i trä köpte jag på en loppis för några år sedan och den står ovanför sängen i alkoven.

Tavlan pysslade jag ihop av rester från tapetseringen. Tapetrullarna köpte jag förresten på loppis för sammanlagt 60 kronor

Massa fina barnböcker, en cirkuskartong från Lagerhaus, och så små koffertar köpta på loppis, precis som den gula lampan.

Det här inlägget är från Bertils tid som riktigt liten, sen dess har jag tapetserat om barnkammaren eftersom de här fina loppistapeterna visade sig vara giftiga! Här kan du läsa mer om det och varför jag kemikaliebantat mitt hem för barnens skull.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

89 kommentarer på “Barnkammaren”

 1. Åh vad jag gillar den barnkammaren! Den ser så levande och snäll och glad ut! Och det är väl så ett barnrum ska vara? Eller varför bara barn egentligen? Så ska väl alla rum vara tycker jag 🙂

 2. Så fint och mysigt! Där gissar jag att Bertil kommer trivas väldigt länge! 🙂 Angående lådbilen så kommer han väl som sagt inte kunna köra den på ett tag, men det dröjer kanske inte länge förrän han börjar krypa och vill dra sig upp och börja röra på sig lite. Min son tycker att det är superroligt att skjuta saker framför sig, så bilen kan ju faktiskt vara rolig ändå, trots att den inte går att köra “som det är tänkt” 🙂 Nu fick jag massor med inspiration lagom till vår flytt, alltid lika roligt att få se bilder från ert hem, ni har det så fint! Önskar att jag hade samma öga för fynd som du verkar ha, jag får nöja mig med att jag har en likadan höstol stående hemma hos mina föräldrar som får hämtas. Skåpet hade jag inte direkt tackat nej till, precis något sådant letar jag efter, utan lycka tyvärr.

  Ps. Jag har faktiskt suttit och letat efter inspiration till just barnrum tidigare idag men inte hittat något av intresse då jag tycker att många inreder barnrummen så tråkigt, inga leksaker framme t ex, det här är det finaste barnrummet jag sett på länge, om inte någonsin. Så återigen, tack för att du delar med dig av ert fina hem! 🙂

 3. Men du, vad glad jag är att jag har hittat dig.
  Det är så sällsynt med tjejer som gillar gammalt och verkligen älskar loppis. Jag tycker det är jätteroligt med loppis och din sons barnkammare är verkligen helt underbar.
  Vilka fina vinklar och vrår. Jag är härmed hur avundsjuk som helst.
  Jag är själv mamma till en söt liten Adrian på snart 1,5 år men han sover och huserar fortfarande i vårt sovrum då vi bara bor i en tvåa än så länge men den dagen vi flyttar till större och jag får inviga hans barnrum/barnkammare kommer blir magisk.
  Jag kommer bli som barn på nytt själv och gå lös ordentligt 🙂

  Tack för att du delar med dig av så otroligt fina bilder och fina saker.

 4. Åååh så fint!! Håller själv på att fixa iordning nya rummet till vår lillkille i vårt nya hus, måste bara besöka några loppisar ser jag 🙂

 5. vilken dröm!!!!

  Det absolut perfekta barnrummet! Jag älskar verkligen den fina alkoven och alla de vackra gamla leksakerna!

  Jag har oxå ärvt/köpt en massa fina gamla leksaker men de blir bara massakerade av min lilla vilde…jag suckar och plockar upp delarna som blir kvar av dem…kanske jag plockade fram dem för tidigt?

  Min lilla får bara ett litet hörn av vardagsrummet men den hörnan har jag skärmat av med en dock-teaterskärm och gjort det bästa jag kunde av…känns dock lite ynkligt när jag ser denna underbart fina, spännande och mysiga plats som du har gjort för din lille!

  Underbart!

  Kram kram

 6. Det har verkligen blivit fint i Bertils rum! Det uppfällbara skrinet som nallen sitter på är ett syskrin. Jag hade nämligen ett likadant själv när jag var liten. Din mamma och jag är nog ungefär lika gamla. Fortsätt med Ditt bevarande av gamla saker, man blir glad när man ser det!

 7. Hur kan du hitta så otroligt fantastiska saker?! De loppisar jag går på har aldrig något kul. Och vilket fantastiskt rum! Jag vill bara hoppa in genom skärmen och sitta där på golvet och titta på allt fantastiskt och aldrig ens blinka. Det är så fint! Tapeterna gör det hela ännu finare. Önskar jag haft ett så fint rum när jag var liten.

 8. GHAA. jag blir alldeles kär i hans barnkammare, tror du det finns plats för en till där? Ifall det är så flyttar jag gärna in ;}!

 9. Visst är det kul att inreda barnrum? Man får liksom användning för sin barnsliga sida 🙂 Min Nisse hade blivit grymt avis om han hade sett Bertils lådbil, biltokig som han är. Värsta fina bilen!

 10. å så tjusigt han har det Bertil!
  i helgen handlade vi en gammal utdragssäng, en docksäng och en fin pinnstol på auktion, som Lilo ska få ha på sitt rum. det är nästan så att man längtar till hösten då vi får tid för renovering inomhus. men bara nästan… 🙂

 11. Lillens barnkammare är verkligen helt smashing! Och jag blir alldeles pirrlycklig av att se dockservisen. Jag hade en likadan fast med maskrosor. Känner precis igen formen på dem och kan fortfarande konturerna i mina händer fast det säkert är 22-23 år sedan jag sist höll i dem…

 12. This little dream niche is so sweet! I’m sure it’s the best for telling sleepy bedtime stories and having lovely dreams…

  smiles,
  Franziska

 13. Men sluta ha så fint hela tiden, det triggar igång min pysselnerv och jag måste bara fixa och trixa hela tiden! Så fort jag känner mig nöjd så skriver du ett inlägg om just precis det som jag har avslutat och så börjar allt om igen! 🙂
  Älskar ditt hus!

 14. Härligt positiv känsla man får! Underbart rum att växa upp i! Gillar sovalkoven skarpt måste jag säga, helt perfekt att sova i när allt som heter leka distraherar för lite större barn 🙂

 15. Vilket mysigt rum! Det är klart att han sover gott där den lille. (och det är säkert kul att vara vaken därinne en stund också;)

  Jag älskar dockserviser! De brukar vara svåra att få tag i, även enstaka delar kan ju vara väldigt eftertraktade på second hand-marknaden. Härligt med clowner och apor!

  Tack för titten! En fin distraktion från morgonens nyhetsbilder…

  Sköt om dig och din lilla familj!

  /helena

 16. Sån otroligt fin barnkammare och vilka fynd du har gjort! tapeten är alldeles underbar och alla möblerna och, ja – allt!

 17. Vilket underbart, härligt och soligt rum! Där kommer han att ha många lyckliga stunder, det är jag helt övertygad om 🙂 Fantastiskt att gamla leksaker får nytt liv igen.

 18. Hej

  Vad glad jag blev när jag läste reportaget om dig och hittade ännu en härlig blogg! Underbart med alla färgerna och ett helt fantastisk fint rum du har skapat åt din pojke.

  Ha det gott// Pirre

 19. Det är skönt att bloggen fortsätter trots alla katastrofer i världen. En trygghet. Tack för all glädje som du sprider.

  1. ja det tycker jag är faktiskt bra! en liten ljuspunkt för oss som följer både här o världen…man orkar ju inte med o titta på såna hemska bilder hela tiden!

 20. Hej Clara!
  Jag har följt din blogg under en längre tid och gillar blandningen av inspirerande och vackra bilder varvat med när du tycker till och ryter ifrån. Det kanske är fel plats att fråga detta (och kanske fel dag med tanke på vad som hänt i Norge) men jag har noterat att Alex Schulman två veckor i rad i sin lista i aftonbladet har satt dig i någon slags “uteruta”. Där han typ kallat dig ofeministisk och att han blir provocerad av “hennes hjärndöda husmorspladder”. Känns ju inte som han har någon koll på vad du gör utan dömer i förhand men man undrar ju om han retar sig på dig på riktigt eller om det har att göra med detta: http://www.underbaraclara.nu/190016/2011/02/21/min-flatvan-och-jag
  Som han sedan har skrivit om här: http://blogg.aftonbladet.se/schulman/2011/02/min-fru-i-vilt-bloggbrak

  Hur som haver, har du inte sett hans diss eller har du bara inte brytt dig om att replikera?

  1. Jag har inte läst det, men troligtvis har det väl att göra med det inlägget jag skrev, Alex är ju känd för sina ömma små tår 😉

   Kram på dig

 21. jättegulligt, visst, jättegulligt men att lägga ut det samtidigt med dramat i NORGE???

  1. Finns det inte tillräkligt med folk som rapporterar om Norge o har massa hemska bilder?? Vi behöver vila ögonen o öronen från sådant då o då även om det går igenom ens baktankar hela tiden. Vi kommer få höra om Norges sorg i veckor/år framöver på andra sidor då är det bra med en pause här hos Clara. Självklart får hon nämna det om hon vill men som sagt OM HON VILL själv och andv sin blogg för sådant.

 22. Fint rum. Alex skriver som en gud men när han ska promota sin fru blir det alltid lika småtrist. Enklast är ju så klart att inte läsa det.
  Idag känns ju annars som en dag som bör ägnas åt människokärlek och eftertanke efter tragedin i Oslo. Stackars barn som blev skjuta som råttor.

 23. Så fint och hemtrevligt barnrum med äldre leksaker och inredning. Du kan konsten att göra fint för en liten peng. Allt det nya som vi nu matas med i inredning står en upp i halsen. Hela ditt hem är hemtrevligt och inbjudande.

 24. Åh vilket jättefint rum Clara! Alla fina loppisfynd och din mammas gamla prylar gör det så personligt och hemtrevligt!!

 25. Hejsan!
  Lyssnade på ditt program i P1 idag medan jag själv “ageragde hemmafru”. Vill bara säga TACK för ett väldigt fint program med många tankvärda saker. Blev varm i hjärtat när du pratade om din tro. Det är något som det pratas alldeles för lite positivt om i dagens samhälle. Har inte följt din blogg tidigare men nu kommer jag definitivt göra det! Hoppas du får en fortsatt toppen dag! <3
  Kramar Anna

 26. Jättefint men jag reagerar nog lite som “Kattmoster” ovan. I Norge pågår ett fruktansvärt drama men i några av de bloggar jag följer manifesteras fortsatt idyll, ja närmast i förstärkt form. Visst kan man tolka inlägget som att det, oavsett vad som händer i världen, är viktigt att ta en paus, vila ögonen på något vackert och njuta av livet. Jag ifrågasätter nog ändå idag om jag följer rätt bloggar. För mig personligen blir kontrasten mellan tragedi och bloggidyll nog lite för stor. Lever vi verkligen i samma värld?

 27. Kattmoster och Miss Mary vi lever verkligen i samma värld. Synd bara att det missuppfattas vi ser och hör det tragiska som hänt i Norge. Men man kanske behöver ett andningshål precis som ni som är inne och läser och skriver i bloggen.

 28. Vilken barndröm! servisen är helt fantastisk, ja…liksom allt det andra givetvis! där lär den lille ha det gott i många år framöver

 29. Fortare än du tror så kommer ungen att få fart på lådbilen! Och då står inte saker och ting där du ställt dem längre… ; ) Jättefint rum.

 30. Nämen! Precis en sån fin plåtburk har ju jag oxå! Den svarta som står i lillens fönster. Min mormor hade alltid mommobullar i den, och den var en av de saker jag ville ha när hon gick vidare. Tyvärr står den längst ner i skafferiet nu, så den får nog åka fram snarast! Och självklart fyllas med mommobullar!

 31. Hej Clara! Vilket supermysigt rum för lille Bertil! Blir så inspirerad att få inreda vår sons rum i huset vi flyttar till om några veckor! 🙂
  Tänkte fråga om du har lust att svara, min son är bara ett par veckor yngre än B. Jag vet att du har skrivit att B sover i sitt eget rum och att han sover hela nätterna och har gjort det ganska länge. Vår son vaknar fortfarande flera gånger per natt och vill äta, jag har inte sovit en hel natt sen han föddes. Jag vet att det är individuellt och att barn är olika, men jag vill ändå fråga om ni haft nåt knep för att få B att sova hela nätter eller om det bara blivit så? Ammar du honom, eller vad äter han? Min son helammas fortfarande, kanske är problemet att bröstmjölken inte mättar tillräckligt länge? Ja det är såklart inte lätt för dej att veta, men jag är ändå nyfiken på hur ni har gjort?
  Kram och tack för en trevlig blogg!

 32. Vilket fantastiskt fint rum till lille Bertil och vilken inspirerande blogg (ny läsare här!!). Skulle du inte kunna komma ihåg att fota rummet någon gång när B har lärt sig krypa och vräkt ut ALLA leksaker på golvet så att de bildar en fin matta?! En sån matta har vi nämligen konstant här hemma, städning varar ung 1 minut tills de små vänt upp och ner på leksakslådorna. 🙂 Skulle kännas lite skönt i det stressade mammahjärtat att se att det inte bara är här det ser ut som skräcken 😉

 33. Hej Clara!
  Jag tänkte att jag skulle tipsa dig om en barnbok till både dig och din son, den heter passande nog Klara Lavendel och är skriven av Primrose Lockwood. Den är från 1988 och kan vara svår att få tag på, men finns på stadsbiblioteket och i Vännäsby.. Den handlar om en kvinna som heter Klara, som känner för att göra något spännande på sin semester och hittar en annons i tidningen om att någon behöver husvakt en vecka…. Den är väldigt välskriven och har fantastiska bilder! Jag tror att ni skulle kunna tycka om den… 🙂

  /Rebecka

 34. Du fångar din närmiljö på ett fantastiskt fint sätt. Jag blir så harmonisk när jag ser dina bilder.

 35. Tjusigt du fixat i barnrummet, jag ÄLSKAR att du tagit in gamla ärvda föremål i inredningen. O precis som du säger, vad spelar det för roll om sonen är för liten att leka med vissa prylar nu? De skapar ju ljuvliga blickfång och är en ren fröjd för välbefinnandet. Håller med om att skåpet var ett toppenfynd, fint som tusan.

 36. Vad vackert, helt otroligt vilken talang du har. Jag ska flytta in i mitt drömhus om en vecka och jag är kass på inredning. Kan du inte skriva lite tips och idéer? Jag liksom hoppar på nåt som känns bra för stunden, för impulsiv, hittar aldrig nån röd tråd och har inte den där känslan av vad man kan göra med gamla saker.

  Tack för en ljuvlig blogg.

 37. Men… det här är ju inte ett lekrum, det här är ju en utställningsplats? Estetiskt tilltalande, visst, men är de här “leksakerna” verkligen lekbara? Måste man inte vara oändligt försiktig med dem, så där så att de står bäst på en hylla högt upp, långt bort från klåfingriga barnafingrar?

  Stackars barn som måste bo i ett museum.

  1. Klart att de ska lekas med! Jag lekte jag ju själv med dem massor som liten. Stackars dig som är så stollig att du inte tror att man kan leka med begagnade leksaker!

 38. Hej, så jättefina bilder! Jag är bara nyfiken på varför ni låter honom sova ensam i ett rum och inte i ert rum när han är så liten? Tänker på närhet och anknytning, hur funderar du kring det? Hälsn Maj

  1. för att han sover så dåligt hos oss. I sitt eget rum sover han ifred – såååå gott och är världens lyckligaste och tryggaste lilla bebis! Bra sömn mår alla bebisar bra av.

  2. Hej Maj!

   Vår dotter sover som bäst i sitt eget rum med stängd dörr. Hon har haft eget rum sen hon va 4-5 månader (Hon är nu 14 månader). Vi lägger ner henne i sängen, går sen ut. Hon ligger och myser och leker lite innan hon somnar gott och sover 12 timmar. Att ligga som ett plåster mot oss har aldrig varit aktuellt. Både föräldrar och barn sover bäst i egen säng. Självklart har det hänt att hon sovit hos oss om hon varit sjuk och så, men annars inte.

   Hon är så trygg i sin säng. Bara hon får ha en speldosa, sin kudde och nåt gosedjur så är hon nöjd 🙂
   På morgonen kan hon ligga och mysa och leka en halvtimme utan problem 🙂

   Jag är glad att vi gjort på de sättet och vår dotter är trygg, det är det viktigaste för oss!

   Det går även bra när vi är ute och reser. Hon känner tryggheten även i resesängen 🙂

   Kram Kerstin

 39. Bertil har så mysigt rum 🙂 Jag gillar verkligen alkoven!

  Ser på bilden med böcker, cirkuskartongen och koffertarna att vi har lika 🙂
  Den koffert som är mörk. Den vi har är brun om jag inte minns fel, ser inte vilken färg eran är, men dom ser väldigt lika ut.
  Den fanns hemma hos Mormor och Morfar i Vännäs. Jag lekte med den när jag var liten. Nu finns den hos min mor, måste genast ringa och höra var den är 😀

  Kram och fortsatt skön sommar 🙂

  Kerstin Oskarsson

 40. Nu har jag ringt Mamma. Kofferten finns i källaren, är från när Mamma var liten, den är mörklila i färgen, snart har Gerda den att leka med 😀

 41. Fantastiskt fint rum! Vågar du dela med dig av tips på några bra loppisar? 🙂 Såna där fina tapeter hittar aldrig jag och är trots allt en ganska flitig antik/loppisbesökare. Mvh

 42. Det här är en sådan inspirerande och mysig barnkammare! Man blir helt glad av tapeterna och alla små skatter i alla vrår! Jättefint ni har fått till det, lillen måste älska det! Förstå vilken livfull imagination man måste utveckla som småtting om det här är ens slott!