Jag vet att jag visat bilder från lillens rum tidigare, men några fina saker har ju tillkommit! Älskar att fynda till honom på loppisar och secondhand så det blir ju en hel del saker…

Bland annat så hittade jag denna ljuvliga dockservis på loppis. Tror att det är femtiotal. Med clowner och apor som mönster.

Korgstolen hade jag som liten och grisen sydde mamma till mig. På en loppis här i närheten hittade jag det här underbara skåpet. Vad kostar det, frågade jag? – Ja, jag vet att det är väldigt dyrt men jag vill i alla fall ha 400 kronor för det.

Ett mycket sympatiskt pris må jag säga, för ett förstklassigt leksaksskåp.

Barnkammaren har en liten alkov där lillen sover.

Hänger för där med en mörkläggningsgardin nu på sommaren. Då blir det kolsvart och han sover så gott så gott!

Fina grodmobilen

På lekskåpet står några grejer från när mamma var liten. En kaffepetter och en plingande kassaapparat.

I fönstret står stjärnlampan och röda pelargoner och en porslinsgroda.

Börjar ana ett helt omedvetet grod-tema

Finaste lådbilen jag lekte med som liten. Jag vet att han inte kan köra den på ett bra tag, men vem bryr sig om det? Den pryder ju sin plats i alla fall.

Och så den söta plåthinken som även den varit mammas. Höstolen hade jag i min egen barnkammare för sisådär 20 år sedan.

Den lilla karusellen i trä köpte jag på en loppis för några år sedan och den står ovanför sängen i alkoven.

Tavlan pysslade jag ihop av rester från tapetseringen. Tapetrullarna köpte jag förresten på loppis för sammanlagt 60 kronor

Massa fina barnböcker, en cirkuskartong från Lagerhaus, och så små koffertar köpta på loppis, precis som den gula lampan.

Det här inlägget är från Bertils tid som riktigt liten, sen dess har jag tapetserat om barnkammaren eftersom de här fina loppistapeterna visade sig vara giftiga! Här kan du läsa mer om det och varför jag kemikaliebantat mitt hem för barnens skull.