Pinnar av isglass där skivor av kiwi syns i isen.

Hemgjord isglass med frukter som syns. Min mamma var en väldigt hälsosam typ så när vi var små och ville ha något gott gick vi inte och köpte glass utan knaprade lydigt på några sockerärtor från trädgårdslandet istället. Eller så gjorde vi egen glass! Det är inte ett dugg svårt.

Krossad annanas på burk, skivad kiwi och djupröda körsbär.

Så gjorde jag isglassen:

Ett enkelt knep är att använda någon av Brämhults goda juicer som isglass-bas och sedan addera egna frukter och bär till glassen.

Det är viktigt att det är riktigt sött – för när det fryser blir det betydligt surare.

Dessutom gör socker så att glassen blir mjuk och inte som en stor otäck isbit.

Till dessa isglassar använde jag en apelsin och jordgubbsjuice från Brämhult, adderade körsbär, kiwi och så lite krossad annanas som är otroligt söt. 

Skivad melon.
Formar för isglass fyllda med grön, gul och röd frukt.

Några melonbitar slank med också. Vill man kan man mixa blandningen men jag tycker att det är så vackert när frukterna framträder i is-pinnen.

Portionera ut glassmeten i formar och tryck ner skaftet. Låt frysa i minst 5 timmar.

Glassarna kan vara lite pilliga att få loss så jag brukar skölja formen i varmvatten.

Isglass där frukterna som fryst in i pinnen syns tydligt, kiwi och körsbär.

Ät och njut och unna dig en redig brain freeze!

Så gör du egen frozen yoghurtglass

Testa min hemmagjorda glass med björnbär!

Fixa egen isglass i glas – busenkelt!