Hemgjord isglass med kiwi och melon

Pinnar av isglass där skivor av kiwi syns i isen.

Hemgjord isglass med frukter som syns. Min mamma var en väldigt hälsosam typ så när vi var små och ville ha något gott gick vi inte och köpte glass utan knaprade lydigt på några sockerärtor från trädgårdslandet istället. Eller så gjorde vi egen glass! Det är inte ett dugg svårt.

Krossad annanas på burk, skivad kiwi och djupröda körsbär.

Så gjorde jag isglassen:

Ett enkelt knep är att använda någon av Brämhults goda juicer som isglass-bas och sedan addera egna frukter och bär till glassen.

Det är viktigt att det är riktigt sött – för när det fryser blir det betydligt surare.

Dessutom gör socker så att glassen blir mjuk och inte som en stor otäck isbit.

Till dessa isglassar använde jag en apelsin och jordgubbsjuice från Brämhult, adderade körsbär, kiwi och så lite krossad annanas som är otroligt söt. 

Skivad melon.
Formar för isglass fyllda med grön, gul och röd frukt.

Några melonbitar slank med också. Vill man kan man mixa blandningen men jag tycker att det är så vackert när frukterna framträder i is-pinnen.

Portionera ut glassmeten i formar och tryck ner skaftet. Låt frysa i minst 5 timmar.

Glassarna kan vara lite pilliga att få loss så jag brukar skölja formen i varmvatten.

Isglass där frukterna som fryst in i pinnen syns tydligt, kiwi och körsbär.

Ät och njut och unna dig en redig brain freeze!

Så gör du egen frozen yoghurtglass

Testa min hemmagjorda glass med björnbär!

Fixa egen isglass i glas – busenkelt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

40 kommentarer på “Hemgjord isglass med kiwi och melon”

 1. Nej vad kul! Jag har precis plockat fram mina gamla isglassformar från när jag var liten och funderat lite på hur man borde göra. Så fick man inspiration här helt automatiskt!

 2. Ohh så kreativit och så gott det ser ut!
  Du är så himla finurlig!
  Jag har alltid isglass hemma, favoriten är PIGGELIN, av två anledningar.
  Dels därför att jag älskar isglass, dels därför att det är bra medicin när man får svåra migränanfall som jag får.

  Kram Mrs G (Klara, färdig, gå!)

 3. Det blir något att ha i frysen när man har både vuxna och barn på besök. Och en fröjd att bjuda på så vackra glassar.

 4. Oj så härligt! Plötsligt känns det tydligt att hälsotipset “blir du sugen på något sött, ta en frukt” kan göras lite roligare! Glass (och fruktsallad också för den delen) kan vara minst lika gott som en smarrig kaka. Det blir vad man gör det till 🙂 Jättebra om barnen få gotta sig utan att man ska behöva få dåligt samvete. Finfint!

 5. Mums! Någon har sagt att man bör koka vattnet om man blandar saft till isglass. Jag får för mig att det blir bättre. Inte för att vattnet är smutsigt utan .. ja, det gör något med vattnets kemi. Man måste komma ihåg att göra stark saft också. Jag använder numera dessa finurliga glassformar: http://www.coolstuff.se/KitchPro-Isglassformar

  1. Syret i vattnet kokar bort och det gör att iskuberna utseende blir klara istället för matta.

 6. Oj, vad vackert!
  Min bästa isglass görs på sockerlag och vattenmelon. Om jag bara fick äta en enda sorts glass i resten av mitt liv skulle det blir vattenmelonglass. Men jag kanske ska testa det där först innan jag bestämmer mig definitivt! =)

 7. Såna där glassar var mina absoluta favoriter när jag var liten 🙂 testade att göra glass av läsk, saft, mineralvatten, juice, yoghurt mm men har aldrig testat hela fruktskivor, ser ju jättegott och fint ut! Ska skaffa glassformar och testa så fort som möjligt!

 8. Tack för goda glassrecept! Om du använder formarna från mig (www.barnmatsburken.se) så behöver du inte spola dem i varmt vatten för att få ut glassen. Det är bara att vända formen ut och in 🙂

 9. Ser jättejättegott ut och nu åker mina gamla glassformar fram igen. Tack för bra tips!