Nektarinens lov

Nektarinsäsongen pågår för fullt just nu – till min stora lycka då nektariner är min favoritfrukt. De ska vara fräkniga och fasta i köttet. Men ändå så saftiga att när jag tar en tugga rinner det efter hakan på mig så att jag får torka ansiktet med fållen på bomullsklänningen, lite diskret när ingen tittar. Nektarinerna ska ligga framme förstås, så att de är ljumma – då smakar de mer. Och vill man inte äta nektarinen som den är kan man göra världsgoda fruktflan av dem, eller tärna ner dem i en smulpaj, eller mixa dem i en smoothie. I en vanlig grönsallad är den också väldigt god. Passa på att njut den nu när den är i säsong!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 kommentarer på “Nektarinens lov”

  1. Här hemma äter vi nektariner till alla mål: på frukosten skivar vi i filen, till kvällsmat på ostmackan, därutöver i sallader (kalla och varma) och som de är! Så gott!

  2. De är verkligen sjukt goda. Jag erkänner, vuxen som jag är att jag åt sådana tills jag fick ont i magen igår… Min dotter älskar också sådana, hon fick ett gråtanfall för att hon inte fick äta sådana direkt i affären.

  3. Åh, kan bara instämma i allt vad du skriver! Finns det något godare på sommaren? Hm, skulle väl vara jordgubbar då men nektariner är en glasklar sommartvåa!

  4. Hallå! Visst skrev du om grädde för en humlans massa år sedan? Skillnad mellan olika märkens sätt att framställa grädde på? Försökt hitta men lyckas ej. Repris snälla?!

  5. Även i Spanien kör vi med fikon och vattenmeloner, och piel de sapo-meloner och körsbär och en massa persikor, aprikoser och nektariner förstås! Sommarfrukterna är det enda som är riktigt bra med sommaren i södra Spanien med dess hetta.

  6. Underbart! Nu ångrar jag ju att jag inte köpte nektariner, fast jag stod och tittade efter dem ikväll när vi handlade mat. Nästa gång!=)

  7. Jag åt en väldigt god sallad med nektariner på midsommar för två år sedan. Jag kommer inte exakt ihåg receptet och vet inte var det kommer ifrån men man strimlar i alla fall sockerärtor, skivar nektariner och sedan gör man en dressing med lite sesamolja, rostade sesamfrön, kanske olivolja och salt och peppar. Mycket gott!

  8. Jag har hört att persikor och nektariner är de värsta frukterna vad gäller besprutning och gifter OCH gifterna är inte bara kvar i skalet utan de går ända in till kärnan! Försöker ge mina barn endast de ekologiska frukterna men så här års i rötmånadstider ska man vara glad om man får hem dem utan att de hinner ruttna! Har du hört om Dirty dozen och clean fifteen? Intressant! 🙂