Läshörnan

Lillen och jag har haft en så himla härlig helg! Jakob har varit och fjällvandrat så vi har varit helt själva. Jag har haft häcken full med att laga mat men med pojksällskap så går det fint!

Jag har bland annat lagat tio rätter till ett julbord för en fotografering som ska ske i morgon. Bertil fick vara med och peta i alla grytor medan jag experimenterat fram nya recept. Jag misslyckades med några men lyckades med de flesta och efter att jag omarbetat de misslyckade så att de blev perfekta avslutade jag med att jag storstädade huset för att överraska Jakob när han kom hem (han har städat huset själv sista tre gångerna tror jag).

Dessa bilder från läshörnan i vardagsrummet är knäppta två sekunder innan jag stupade i soffan med lillen på armen för att maratonläsa Pettson&Findus-böcker.

Att läsa för barn

Jag har sån lust att läsa – Podavsnittet om läslust!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 kommentarer på “Läshörnan”

 1. Gud vilken wonder women du är! Allt du pysslar, lagar och städar och dessutom med barn. Jag blir verkligen inspirerad av dig. Själv känner jag mig ofta “handikappad” när jag är själv med min lilla tvååring. Men det blir bättre med tiden, jag börjar växa in i mammarollen. Någon annan där ute som känner igen sig?

  http://www.hippiechic.blogg.se

  1. Jag känner igen mig! Men tycker det är kul att läsa om Clara och andra aktiva, multitaskande personer. Sen får en hålla sitt eget tempo ( i mitt fall en boll i luften åt gången) och kanske inspireras till att lämna bekvämlighetszonen lite då och då.

  2. Våga slappna av lite är mitt råd 🙂 Låt barnen vara med i vardagen, prova, känna och smaka. Titta ett par generationer bakåt, då såg barns vardag väldigt annorlunda ut. Varför lägga massor tid på lekparker och barnvagnspromender när man kan fixa i trädgården eller hemma tillsammans med barnen. Min erfarenhet är att det dessutom är ett ypperligt tillfälle att faktiskt PRATA med sina barn. När de är avslappnade och har händerna i nåt annat, tex rullar köttbullar eller torkar av köksbänkar, då flödar tankarna fritt och man får ta del av deras lite djupare funderingar. Jag blev dessutom väldigt fascinerad över hur mycket jobb de faktiskt klarar att göra. Visst, det tar lite längre tid att göra sakerna om man gör dem ihop med en 3-åring men det är väl investerad tid.

  3. Jag känner igen mig. Med tre barn på 1, 3 och 6 blir det tyvärr inte så många gemensamma hemmasysslor. Skulle så gärna baka, pyssla och laga mat med dem mer men.. ge det trettio sekunder och sedan bråkar de om vem som ska göra vad, var de ska stå, vem som ska börja osv. Allt för mycket konkurrens. Det är som natt och dag då man ibland får chans att greja med bara ett barn. Hur mysigt och trevligt som helst.

 2. Oj, julbord känns otroligt långt bort! Undrar just på hur det kommer att se ut ändå detta år då vi förmodligen stannar kvar här i värmen i Spanien över jul och nyår. Heja dig, du inspirerar!
  Kram

  Rebecca
  http://pilotfrun.se

 3. Låter som en skön helg med full fart! Själv börjar jag redan se fram emot jul, då det tillsammans med Halloween (som vi i vår familj plockar “russinen”/det bästa och roligaste ur) är stora roliga högtider för pyssel & bakning där idéerna flödar <3

 4. Oj vad du hinner med mycket och hålla koll på ett litet barn under tiden! Min son tycker också om att vara med när jag lagar mat eller framför allt när jag bakar för han gillar att smaka på deg/smet.

  Han gillar även Pettson och Findus böckerna och jag måste även tipsa om Plupp! Jag som kommer från Norrland från början kan få lite abstinens och då känns det mysigt att läsa om Plupp. Otroligt fina bilder. 🙂

 5. Åh vilka mysbilder. Nu fick jag en otrolig längtan till mitt landställe. Kanske jag skulle ta å åka dit o vara sjukskriven istället för att sitta här och uggla i huset.

 6. Om man bara slappnar av och låter saker bli som dom blir, inte som man föreställt sej dom. Så är det kul att ha med sina barn. Själv har jag fyra varav den älsta är fyra, som jag släpar med på allt. Mysig läshörna. 🙂

 7. Hej Clara!
  Vad fin läshörna! Jag tycker mycket om dina retromöbler, det är en skön, harmonisk känsla i dina bilder. Jag kommer att fortsätta följa dig, jag har ju just köpt kursen” Bloggskolan”!
  Kram
  Ann

 8. Känns som du har superkrafter när jag läser det där. kul ju, fantomen i norrland på något sätt eller modesty blaise mer då

 9. En helg med barn är ljuvligt! Jag brukar ta med min son till skogen och där får han mumsa blåbär medan jag plockar för full hals. Rensningen får han dock inte vara med på då han äter dem istället. Vill ju ha några blåbär kvar till jul!

 10. Åh har letat i åratal efter en så lampa på auktioner häromkring.
  Verkar vara hårdvaluta.. Julbord!! Nu blev jag sugen på det också..

 11. härligt jobbat! och julbord ja, det känns lite far away… men det är ändå en fin tanke att tänka att julen är en mysig grej och då gör det liksom inget. Och det är ju sååå mycket roligare nu när man har barn och skapa traditioner med. Oj, nu blev det julsnack och det är ju faktiskt ett bra tag kvar 😉

 12. Vilket otroligt fin bord, Vart har du hittat det? Tack för en fin blogg alltid lika kul att läsa fina bilder och kloka tankar

 13. Vilken energi du har! Visst jag brukar tänka att ett dygn faktiskt har 24 timmar och på så vis få mycket gjort men även tid för sömn och vila. Men du klår mig med hästlängder 🙂 kul att se att du gör det du tycker är roligt 🙂