Vaniljbullar för vabbare

Vaniljbullar bakas i lantliga köket.
Vaniljbullar bakas i lantliga köket.
Vaniljbullar bakas i lantliga köket.
Vaniljbullar bakas i lantliga köket.

Friskare och gladare av vaniljbullar. Efter några dagars vabbande blir man ju ganska uttråkad. Egentligen är lillen frisk nu men han får vara hemma hela veckan så att han inte kommer tillbaka och smittar någon.

Eftersom vi båda gillar att baka och Bertil fyller år nästa vecka passade vi på att baka vaniljbullar till hans födelsedag. Jag gjorde stora och han gjorde bebissmå.

Det är enkelt att baka vaniljbullar.

Använd bara ett vanligt bullrecept.

Rulla runda bullar av degen och låt jäsa.

Fyll dem sedan med vaniljkräm. Hemkokt eller köpt på påse!

Använd en sprits för att fylla dem med krämen.

Grädda sedan bullarna i 200 grader i ca 10 minuter.

Innan bullarna serveras kan de penslas i smält smör och rullas i strösocker.

De fulaste bullarna kalasade vi själva på. Resten sparade vi till kalaset! Och jag råkade visst trycka i mig tre stycken. Själv.

Baka biscotti med vanilj och valnötter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

43 kommentarer på “Vaniljbullar för vabbare”

 1. Det är lätt hänt det där med bullar och annat gott som råkar försvinna… Om jag ska baka något i förväg föredrar jag något som ska bredas ut på långpanna och skäras i rutor, för då måste man ju förbarma sig över de fula kantbitarna som man absolut inte täcks bjuda till gäster. Oj nej så synd… 😉

  1. Jag är 35 fyllda och har ännu inte kommit in i det där tänket att det är “farligt”, “syndigt”, “råkade äta” osv som vuxna och särskilt kvinnor ofta håller på med när det gäller fikabröd. Är mer som en ung pojke som bara tycker det är gött om jag får tillfälle att äta en halv plåt bullar. Kanske hänger ihop med att jag inte har behövt tänka på vikten tidigare, får väl se om det ändras nu med ålder och graviditeter.

   1. Kul att läsa att det finns fler som inte har det där tänket! 🙂

    Tycker med att det är synd att folk ska ursäkta sig. Fika är gott och det är en stunds trevlig avkoppling. Lite “min stund på dagen”. När jag bakar eller fikar ute, ja då tar ja’ så många bullar jag vill och jag tycker inte om när det ska skambeläggas*
    Åt nått håll.

 2. Det är lätt hänt det där med bullar och annat gott som råkar försvinna… Om jag ska baka något i förväg föredrar jag något som ska bredas ut på långpanna och skäras i rutor, för då måste man ju förbarma sig över de fula kantbitarna som man absolut inte täcks bjuda till gäster. Oj nej så synd… 😉

 3. Det är lätt hänt det där med bullar och annat gott som råkar försvinna… Om jag ska baka något i förväg föredrar jag något som ska bredas ut på långpanna och skäras i rutor, för då måste man ju förbarma sig över de fula kantbitarna som man absolut inte täcks bjuda till gäster. Oj nej så synd… 😉

 4. Hej Clara jag undrar hur du får till alla snygga bilder på din blogg? Fotar du själv eller har du support? Får inte ihop ditt jobba-hemma-livet ned just detta. Eller är du expert på självutlösare?

  1. Jag har ett kamerastativ och en fjärrkontroll. Det står alltid uppställt hemma hos oss så jag brukar bara rikta det mot någon aktivitet jag gör och sedan trycka av. Hemskt smidigt =)

 5. Tack för det smarta tipset på vaniljbullar 🙂
  Och vilken fin “gravidmage” du har, lycka kan jag tänka mig 🙂

 6. Fina dom blev. Skrev i en tidigare kommentar att dina foton ser ut att höra hemma i modemagasin och det här ser ju ut som värsta konditoribullarna. Å det bästa med dom är att dom dessutom verkar relativt enkla att göra 🙂

 7. Min mamma gjorde vaniljbullar ibland, speciellt till morfars födelsedag för det var hans favorit och han brukade få dem i present. Mamma gjorde dock sina genom att kavla degen och klicka ut vaniljkräm och sedan baka in dem i ett knyte men ditt sätt funkar ju självklart också.

 8. Alltså det försvinner alltid en himla massa bullar innan jag får in mina i frysen.
  Det är inte alls lika många i påsarna som det är på plåtarna… Men de är som allra godast precis nygräddade och med ett glas iskall mjölk till!
  Så nu är det avgjort, det blir bullbak i helgen.
  Kanske bäst att göra dubbel sats medan man ändå är igång liksom.
  För att vara på den säkra sidan menar jag!

 9. Jag älskar vaniljbullar och nu sitter jag och dreglar! Klokt att vara hemma lite extra så man inte riskerar att smitta, det var jag med när jag vabbade kräkis för två veckor sen. Tänk om fler tänkte så!
  kram

 10. Åhh så smarrigt, och så fina ni är!! Du skulle inte vilja lägga ut receptet på vaniljkrämen då jag också är hemma med sjuk liten tjej och blev supersugen på att baka!
  Kram

 11. Åh vilka härliga bullar, kan nästan känna doften…
  Jag tycker det är så svårt att få till själva degen till vetebullar. Har du något bra tips som inte står i vanliga recept?

  //Erica

 12. Så otroligt gott med nybakat!

  Jag har följt din blogg i några år nu och det är alltid lika mysigt att ta del av din vardag. Jag undrar om du kommer presentera vinnarna från julkalendern i ett inlägg som du gjorde ifjol?

  Tack för en trevlig blogg och ha en trevlig helg!

 13. Jag lyckas aldrig få vaniljfyllningen att hållas i bullarna,allt rinner bara ut och det ser ut som nån spytt ur bullen 🙁 förstår inte vad jag gör så fel :/

 14. Det ser så himla, himla härligt ut hemma hos er. Och bilderna är fantastiska. Men du, ursäkta inte att du åt tre bullar. Livet är till för att levas, och bullar för att ätas 🙂

  1. Hon skriver ju att han är hemma för att inte smitta någon. En magsjuka smittar ju även efter sista kräkningen = ansvarsfullt att inte släpa iväg barnet till förskolan bara för att han ter sig frisk.

  2. Näe jag har aldrig tagit ut en vabbdag i hela mitt liv. Driver ju eget företag så jag är i princip tvungen att vårda sjukt barn SAMTIDIGt som jag jobbar. Förövrigt håller jag med Anna – föräldrar borde vabba mer samt stanna hemma längre när de själva är sjuka för att minimera risken att smitta ner ännu fler vilket i sin tur kostar staten ännu mer

  3. De flesta förskolor har nog regeln att man ska vara hemma 48 timmar efter sista symtom för att inte sprida smittan vidare. Om alla, även sjuka vuxna, följde detta skulle det vara färre magsjukeepidemier…

 15. Baka med barn är jätteroligt! Min dotter är gärna med och bakar. Hon vill vispa, smaka på smet/deg och självklart smaka på godsakerna när det är klart. Det här med forma bullar/kakor har hon inte fått kläm på än, hon sätter hellre i sig degen och slickar vispen medan mamma fixar själva kakorna. Det blir stökigt och deg/smet lite här och var. Men när man ser hennes lyckliga ansikte under tiden så är det helt klart de extra minutrarna i köket som jag behöver städa.