Soppa med fjärilsmakaron i vit skål.

Nu ska jag ger er ett till bra vardagsrecept, idag på vegetarisk minestronesoppa.

Det bästa med minestronen är att den är billig, lättlagad och bara blir godare om den stått i kastrullen 1-2 dagar.

Dessutom är det en perfekt soppa att ta reda på matrester på. Lite allt möjligt är gott att stoppa ner.Paprika som börjat bli sladdrig och tråkig. Lite pastarester från gårdagen, några potatisar man fått över eller en portion ris som blivit kvar.

Rensa kylen och töm i soppan!

Serverar du den med lite crème fraische och ett mjukt bröd är den riktigt lyxig! Jag brukar ofta göra den på fredagkvällar för att ha till middag men sedan äta resterna som lunchmat lördag och söndag. Rekomenderas!

Minestronesoppa

Portioner

ca 8

Tid

ca 50 minuter

Ingredienser

  • 2 gula finhackade lökar

  • 1 strimlad purjolök

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 palsternacka

  • 1 rotselleri

  • 5 morötter

  • 2 liter vatten

  • 1 burk hela tomater

  • 2 tärningar grönsaksbuljong

  • 3 dl okokt pasta

  • salt, peppar, soya, cayennepeppar, tomatpure eller annat som sätter lite fart!

Gör så här

  • Skölj, ansa och hacka alla grönsaker.
  • Fräs dem lätt i en stor gryta med en klick smör.
  • Häll på vatten och hela burken med tomater och dess spad.
  • Addera kryddor och låt koka i ca 30 minuter.
  • Lägg sedan i pastan och koka så länge som pastan behöver för att mjukna.
  • Servera rykande het så klart!

Tips! Vegetarisk gryta med kikärtor