Tre kaffekoppar fyllda med chokladpudding med grÀdde ovanpÄ som toppats med kakaopulver.

IgĂ„r bjöd jag pĂ„ chokladpudding till efterrĂ€tt.  En mormorsklassiker som aldrig gĂ„r ur tiden och dessutom Ă€r vĂ€ldigt lĂ€ttlagad.
Faktiskt bara marginellt svÄrare Àn att blanda till det dÀr pulvret man köper pÄ kartong. Och resultatet blir sÄ galet gott.
Fint att servera i tekoppar som hÀr.
TÀnk pÄ att anvÀnda en riktigt god och smakrik kakao för bÀsta resultat. Puddingen kan förutom grÀdde toppas med hackad mörk choklad, toblerone eller lite dajm.

Till pudding behöver du:

6 dl mjölk
5 msk majsstÀrkelse
3 msk socker
3 msk kakao
1 Àgg
1 msk vaniljsocker

SÄ hÀr fixar du chokladpuddingen:

Blanda mjölk, majsstÀrkelse, socker, kakao, Àgg och vaniljsocker i en kastrull.
Sjud under omrörning tills krÀmen tjocknat.LÄt svalna nÄgot.
HÀll upp krÀmen i skÄlar och stÀll i kylen för att kallna.
Det tar ungefÀr 1-2 timmar.
Servera med grÀdde sÄklart!

Chokladmousse med apelsin