Röda nektariner i form.

Nektariner är min favoritfrukt så när jag hittade ekologiska nektariner slog jag till på två korgar trots att de var stenhårda och omogna.

Sedan orkade jag inte vänta på att de skulle mogna – utan passade på att baka av dem!

Röda nektariner som blivit hackade i bitar.

Det blev ett hittepå-recept som jag kallar för Nektarinpuffar med vanilj och vispgrädde!

Har jag en ledig eftermiddag lägger jag den gärna på att laga mat och testa nya recept. Att laga till min familj – det är något speciellt!

Jag tror det var Lotta Lundgren som uttryckte det som en kärlekshandling att laga mat till någon – och så känner jag verkligen!

Mitt recept på smördegsinbakade nektariner med vispgrädde och nektarinsås kommer här.

Nektariner i smördeg

Portioner

ca 10 – 12 puffar

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 4 nektariner

  • 25 gram smör

  • 3 msk socker

  • 1 msk honung

  • Två ark smördeg

  • 1/2 tsk äkta vanilj

  • Ägg

  • Florsocker

  • Vispgrädde

Gör så här

  • Skär nektarinerna i mindre bitar.
  • Smält smöret i en kastrull och lägg ner nektarinerna i smöret tillsammans med socker, honung och vaniljpulver.
  • Koka på svag värme ca fem minuter tills  nektarinerna mjuknat. Kavla ut smördegen och skär bitar som är ca 10×10 cm.
  • Lägg en klick avrunnet nektarinhack på varje bit och nyp ihop degen till ett litet knyte/puff.
  • Pensla dem med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i tio minuter.
  • Servera nektarinpuffarna ljumma med vispgrädde till. Ta reda på lagen som nektarinerna kokades i och ringla den över grädden. Ät och Njut!

Recept: Ugnsbakade persikor

Njut av sommarlovet med nektarinmarmelad