Röda nektariner i form.

Nektariner Àr min favoritfrukt sÄ nÀr jag hittade ekologiska nektariner slog jag till pÄ tvÄ korgar trots att de var stenhÄrda och omogna.

Sedan orkade jag inte vĂ€nta pĂ„ att de skulle mogna – utan passade pĂ„ att baka av dem!

Röda nektariner som blivit hackade i bitar.

Det blev ett hittepÄ-recept som jag kallar för Nektarinpuffar med vanilj och vispgrÀdde!

Har jag en ledig eftermiddag lĂ€gger jag den gĂ€rna pĂ„ att laga mat och testa nya recept. Att laga till min familj – det Ă€r nĂ„got speciellt!

Jag tror det var Lotta Lundgren som uttryckte det som en kĂ€rlekshandling att laga mat till nĂ„gon – och sĂ„ kĂ€nner jag verkligen!

Mitt recept pÄ smördegsinbakade nektariner med vispgrÀdde och nektarinsÄs kommer hÀr.

Nektariner i smördeg

Portioner

ca 10 – 12 puffar

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 4 nektariner

  • 25 gram smör

  • 3 msk socker

  • 1 msk honung

  • TvĂ„ ark smördeg

  • 1/2 tsk Ă€kta vanilj

  • Ägg

  • Florsocker

  • VispgrĂ€dde

Gör sÄ hÀr

  • SkĂ€r nektarinerna i mindre bitar.
  • SmĂ€lt smöret i en kastrull och lĂ€gg ner nektarinerna i smöret tillsammans med socker, honung och vaniljpulver.
  • Koka pĂ„ svag vĂ€rme ca fem minuter tills  nektarinerna mjuknat. Kavla ut smördegen och skĂ€r bitar som Ă€r ca 10×10 cm.
  • LĂ€gg en klick avrunnet nektarinhack pĂ„ varje bit och nyp ihop degen till ett litet knyte/puff.
  • Pensla dem med uppvispat Ă€gg och grĂ€dda i mitten av ugnen pĂ„ 200 grader i tio minuter.
  • Servera nektarinpuffarna ljumma med vispgrĂ€dde till. Ta reda pĂ„ lagen som nektarinerna kokades i och ringla den över grĂ€dden. Ät och Njut!

Recept: Ugnsbakade persikor

Njut av sommarlovet med nektarinmarmelad