Färska persiokor och plommon i blåvitt porslin.

Har ni smakat platta persikor? Av någon anledning hundra gånger sötare och godare än runda. Nu när det är säsong för många stenfrukter så kan man göra denna efterrätt!

Hackade persikor, plommon och nektariner i ungsform.

Ugnsbakade persikor

Tid

ca 20 – 30 minuter

Ingredienser

  • Persikor, alt nektariner, plommon eller aprikoser.

  • Råsocker

  • Äkta vanilj

Gör så här

  • Hacka persikor, nektariner, plommon eller aprikoser. Lägg i en ungsfast form och strö över råsocker och lite äkta vanilj. Baka i mitten av ugnen på 200 grader tills de mjuknat
  • Servera ljummet med lättvispad grädde eller glass. Gott!
Ungsbakade persikor med en klick lättvispad grädde. Gott alternativ för dig som gillar gino eller annan varm frukt.

Nektariner i smördeg är riktigt gott. Ett puffigt bakverk med smak av vanilj och grädde. Kolla in mitt recept!

Jag gillar verkligen nektariner och här kan du läsa mer om det.