
Har ni smakat platta persikor? Av någon anledning hundra gånger sötare och godare än runda. Nu när det är säsong för många stenfrukter så kan man göra denna efterrätt!

Ugnsbakade persikor
Tid
ca 20 – 30 minuter
Gör så här
- Hacka persikor, nektariner, plommon eller aprikoser. Lägg i en ungsfast form och strö över råsocker och lite äkta vanilj. Baka i mitten av ugnen på 200 grader tills de mjuknat
- Servera ljummet med lättvispad grädde eller glass. Gott!

Nektariner i smördeg är riktigt gott. Ett puffigt bakverk med smak av vanilj och grädde. Kolla in mitt recept!
Jag gillar verkligen nektariner och här kan du läsa mer om det.
9 svar
Inte smakat dem men får passa på om/när jag hittar dem. Efterrätten ser helt ljuvlig ut! Det måste inte vvara mer komplicerat ibland alltså
Ska definitivt provas! Låter gott och enkelt 🙂 Tack för tipset!
Plattpersikor är SÅ goda! Jag gjorde en persikopaj på plattpersikor nomnomnom
Men mums vad gott! Och så enkelt, det är det bästa av allt 😀
Åh, tack för recepttipset! Det ska jag överraska Herr Minimalist med, han som älskar nektariner och persikor, särskilt de platta! Och till skillnad från mig själv, gillar han bäst efterrätter med nyttig touch som denna med mycket frukt. Jag får offra mig en kväll för kärlekens skull, jag kan ju alltid ta lite mer glass och grädde… 😉
Så enkelt å så gott!
Dom heter paraguayos! 🙂
Exakt den brukar vi göra med också smula över chévreost. Det gifter sig perfekt!
Åh, va gott det där ser ut. Det måste jag prova någon gång.