Jag Àlskar verkligen gammaldags pynt! I Är mer Àn nÄgonsin. NÄgra saker jag dekorerar med för att skapa en gammaldags jul: SÄdana dÀr tomtegirlander som man kan vika. Och smÄ gransljusstakar i trÀ. De finns bÄde som byggsats hos Panduro och gamla pÄ loppis

SmĂ„ söta ljusstakar i form av flugsvampar. Gjorde man ofta i trĂ€slöjden förr! Och sĂ„ halm förstĂ„s i alla former. Kransar, mobiler, halmbockar…superfint!

Gammaldags julplanscher Àlskar jag ocksÄ. Otroligt stÀmningsfulla plus att man kan kika pÄ motiven för julpyntsinspiration frÄn förr!

Pappersgirlander. SÄdana hÀr hade mormor i sitt kök nÀr jag var liten. Med en precis likadan klocka i mitten. Blev sÄ glad nÀr jag fann dessa pappersgirlander pÄ loppis i höstas. Nu hÀnger de i taket i vÄrt kök!

Ännu fler flugsvampar förstĂ„s! I granen den hĂ€r gĂ„ngen!

Och en gammaldags röd kullkusstake förstÄs!

Andra saker som sĂ€tter tonen för en gammaldags jul; röda Ă€pplen, pepparkakor i fönsterna, gamla oxiderade Ă€nglaspel, granris pĂ„ farstubron, julkĂ€rve i trĂ€dgĂ„rden, Ă€nglakristyrer, smĂ€llkarameller i silkespapper, hemmstöpta grenljus, gran eller tallris i krukor med röda pĂ€rlor som “lingon” och patinerade gamla julkrubbor och julkyrkor.

Skapa stjÀrnor av halm

Pyssla loss med oss i podden!