Jag älskar verkligen gammaldags pynt! I år mer än någonsin. Några saker jag dekorerar med för att skapa en gammaldags jul: Sådana där tomtegirlander som man kan vika. Och små gransljusstakar i trä. De finns både som byggsats hos Panduro och gamla på loppis

Små söta ljusstakar i form av flugsvampar. Gjorde man ofta i träslöjden förr! Och så halm förstås i alla former. Kransar, mobiler, halmbockar…superfint!

Gammaldags julplanscher älskar jag också. Otroligt stämningsfulla plus att man kan kika på motiven för julpyntsinspiration från förr!

Pappersgirlander. Sådana här hade mormor i sitt kök när jag var liten. Med en precis likadan klocka i mitten. Blev så glad när jag fann dessa pappersgirlander på loppis i höstas. Nu hänger de i taket i vårt kök!

Ännu fler flugsvampar förstås! I granen den här gången!

Och en gammaldags röd kullkusstake förstås!

Andra saker som sätter tonen för en gammaldags jul; röda äpplen, pepparkakor i fönsterna, gamla oxiderade änglaspel, granris på farstubron, julkärve i trädgården, änglakristyrer, smällkarameller i silkespapper, hemmstöpta grenljus, gran eller tallris i krukor med röda pärlor som “lingon” och patinerade gamla julkrubbor och julkyrkor.

Skapa stjärnor av halm

Pyssla loss med oss i podden!