Ljus och mörk kola skuren i kvadrater på smörpapper.

Här kommer recept på två bra sista minuten-godisar.

Först ut är gräddkolan. Halva satsen kryddade jag med färsk ingefära och halva satte jag piff på med hackad mörk choklad så att den blev mer som en tunn fudge.

Så gör du snabba gräddkolan:

100 gram smör

1 dl sirap

3 dl strösocker

2 dl vispgrädde

En bit färsk ingefära eller 100 gram mörk choklad som smaksättning

Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser.

Koka utan lock i ca 20 minuter tills smeten klarar ett kulprov.

Riv då ner en bit ingefära i smeten, eller hackad mörk choklad.

Blanda väl och häll upp kolan på ett bakplåtspapper. S

täll kallt och skär sedan i bitar med kniv.

Kakaogodis i bitar som rullat i kokosflingor.

Det här julodiset har min vän Charlotte lärt mig göra. Riktigt enkelt och väldigt gott!

Så gör du julgodis med kakao och kokos:

100 gram smör

1 dl sirap

1 dl strösocker

2 msk kakao

1 1/2 dl  havregryn

3 1/2 dl cornflakes

Smält smör i en kastrull och blanda ner sirap och socker och låt koka en minut.

Addera havregryn, kakao och cornflakes.

Blanda och häll upp på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Platta till och strö över kokos.

Låt stelna och skär sedan i bitar.

Så gör jag knäck och ischoklad