Scones är något jag bakar ofta. Faktiskt nästan varje gång jag inser att brödskrinet är tomt och det inte finns ens en torr skorpa till frukost. Mycket smör ska det vara i – både inuti och utanpå. Annars blir de lätt lite torra tycker jag.
Det är också supergott att riva ner en vällagrad ost i smeten eller addera en aning råsocker.
Scones
Portioner
ca 16 st
Tid
ca 30 minuter
Gör så här
- Nyp ihop mjöl, smör, salt och bakpulver.
- Bland i mjölken till en jämn smet.
- Forma till små bullar och grädda på 225 grader i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Scones är godast när de är nygräddade men dagen efter kan man med fördel rosta dem ifall de känns torra.
Scones ger en bra start på helgen – här kan du se en av mina lördagar som började med scones!
25 svar
Ta hälften grahamsmjöl och hälften “vanligt” mjöl. Mums vad mättande, nyttiga och spröda sconesarna blir!
Jag kokade ihop ett eget sconesrecept i fredags och dom blev ljuvligt goda! jag har svårt för torra scones men dessa blev outstanding, under skafferi hittar ni receptet. Och som sagt mycket smör, ost och marmelad, mums!
http://www.susannasekologiska.com
Hej Clara! Är så nyfiken på ert hus. Antar att jag skulle passat på när det fanns chans att önska inlägg, men jag gör det nu, kan du inte berätta om ert hus? När är det byggt? Hur stort är det? Jag är nyfiken på planlösningen! Ert nya badrum, finns det på bottenplan? Finns er fina gästtoalett på samma våning? Kram
Ser verkligen super goda ut!
Vilken fin kanna du har dina tulpaner i.
Bara superlativ, men du är verkligen en duktig fotograf, så fina bilder alltid här på din blogg, tack för att du delar med dig.
Hanna
så himla gott! varför får man aldrig tummen ur och bakar det??
Jag brukar ha lite maplesyrup i, smakar väldigt gott.
Och som alltid, fina bilder!
Det är verkligen gott! Ett tips är att ersätta en del av mjölken med filmjölk eller gräddfil och tillsätta ett ägg. Sconesen blir luftigare och inte så torra. Jag använder 5dl vätska och 75g riktigt smör annars är receptet likadant.
Älskar scones! Och kan tipsat om det här receptet med pumpascones (fast jag struntar i lönnsirap för jag tycker det blir för sött). Jag fick massa pumpa av en granne som odlar och körde in i ugnen och gröpte sen ur och la i påsar i frysen, passar perfekt att ta fram och göra scones med: http://lillamatderiven.blogspot.com/2014/09/pumpascones-med-torkade-tranbar.html
Åh scones är verkligen sjukt gott och speciellt med ost och marmelad och ett glas iskall mjölk till 🙂
Åh så gott det såg ut! Det var länge sedan jag bakade scones inser jag nu.
Åh scones! Va bra tips att ha i lagrad ost! Det ska jag verkligen testa.
Åh det ser så himla gott ut 😀 Jag gör det alldeles för sällan!
Så gott ! Desamma gäller här ,det blir scones till frukost ,oftast på lördagar då man inte hunnit eller kommit i håg att baka dagen innan;)
Prova att byta ut lite av vetemjölet mot mandelmjöl. Blir supergott !
Alltså scones ser ju alltid så trevligt ut men har aldrig fastnat för dem. Värst av allt är lukten av degen, jag klarar inte av den! Får ordentliga klökningar och tror jag ska spy. Är inte känslig
mot lukter annars. Någon som är likadan?
Scones är verkligen gott. Jag har ett recept på scones på min blogg med grädde som vätska, vilken gör dem så goda. Önskar dig en fin dag!
http://hovkonditorn.blogspot.sg/2011/10/scones-med-gradde.html
Vi äter också mycket scones, så gott ju!
Lagde disse til frokost i dag, kjempegode! Jeg byttet ut søtmelk med filmelk og litt vann, det fungerte veldig bra 🙂 Så godt med smør, ost og syltetøy, og en kopp kaffe til.
Men vad gott det såg ut! Blev väldigt sugen på scones nu. Gärna med Nutella!
Åh dom ser goda ut, det får jag nog prova. Jag blev även förälskad i den fina kannan, tänk så mycket fint/kul man kan hitta på sekondhand och loppis och det fina är att det inte är massproducerat och står i allas hem, det är billigt , miljövänligt och överskottet går till välgörenhet, enbart fördelar. Ha en fin vecka.
Gott det ser ut!
I helgen hade vi ettårskalas här hemma 🙂 Hade bakat massor och dukat fint, med inspiration från dig och Bertils födelsedagskalas 🙂
Kram Emmeli, lillafrun
Åh, scones är så himla gott, det gör jag också ofta. Perfekt till helgfrukost med lagrad ost eller lemon curd.. Jag brukar ta en fjärdedel grovt rågmjöl och tre fjärdedelar vetemjöl. Mums!
Jag river alltid ett litet äpple och blandar i scones-smeten! Räkna med att öka på mjölkmängden något! Saftiga scones blir resultatet!!! Mums! // Cecilia
Scones är så gott & kaffepress så smidigt om man int ids koka en hel panna eller bara ska ha en kopp. Lycka när jag hittade en kaffekvarn som maler en lagom dos för en press =)
Eller med pumpa (som jag lärde mig i Australien). Rosta pumpabitar mjuka i ugnen, mosa och blanda i smeten. Supergott och gör scones lite saftigare tycker jag.
Min kompis Susan, som är av engelskt ursprung, hävdar bestämt att man ska ha filmjölk istället för mjölk (buttermilk i England men det finns inte här och jag blir inte riktigt klok på vad det är). Det kan stämma då syran hjälper bakpulvret/bikarbonaten att jäsa upp mer. Jag kör alltid med filmjölk numer (eller youghurt om det är vad som finns hemma).