Nygräddade scones håller värmen i blommig kökshandduk.

Nygräddade scones med ost och marmelad till kaffet.

Scones är något jag bakar ofta. Faktiskt nästan varje gång jag inser att brödskrinet är tomt och det inte finns ens en torr skorpa till frukost. Mycket smör ska det vara i – både inuti och utanpå. Annars blir de lätt lite torra tycker jag.

Det är också supergott att riva ner en vällagrad ost i smeten eller addera en aning råsocker.

För att baka scones behöver du:

8 dl mjöl

120 gram smör

4 tsk bakpulver

1 tsk salt

4 dl mjölk

Så här gör du frukostscones:

Nyp ihop mjöl, smör, salt och bakpulver.

Bland i mjölken till en jämn smet.

Forma till små bullar och grädda på 225 grader i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

Scones är godast när de är nygräddade men dagen efter kan man med fördel rosta dem ifall de känns torra.

Scones ger en bra start på helgen – här kan du se en av mina lördagar som började med scones!