Lördagen i bilder

Lördagen började med en trött men mysig frukost och sedan kolla ikapp på julkalendern med barnen.

Lite kallt i huset på morgonen om man glömt att elda på kvällen så då tänder vi både i storpannan i källaren och i vedspisen

På fredagkväll vräkte det snö så lördagen började vit och vacker

Gjorde lite nya blomsterfix. Hyacinter vill jag ha hemma hela december!

Vacker vinterhimmel

Sedan gjorde jag en struvsmet för att prova mitt nya struvjärn

Efter en del svordomar och suckar fick jag det att funka. Men jag tycker att de blev lite torra och tunna jämfört med de struvor jag smakat förut. Vad kan jag ha gjort för fel? Någon struvexpert bland läsare som har någon ide?

Vi åt struvorna till eftermiddagsfika och sedan gick Bertil och farmor gick ut och gjorde en snögubbe. Kvällen avslutades med att vi såg Jackie Brown på Netflix och åt choklad. Bra grej!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Lördagen i bilder”

 1. Låt smeten stå minst en timme innan struvorna görs så hinner mjölet svälla. Kanske kan det förändra tjockleken (åtminstone blir smeten lite tjockare)

 2. Hej! Apporpå vad du skrev för ett tag sedan, ang att laga mat och baka efter gamla recept. Vill tipsa om en mycket trevlig dam på Youtube som lagar mat och berättar om hur det var att leva i USA under the great depression. Tanten har alltså en kanal på Youtube, släppt dvd och kokbok och heter dessutom Clara! Tyvärr har hon nu gått bort men finns kvar på internet och i stämningsfulla matlagningsfilmer.

 3. Hej, min mamma hade ett recept med porter i…eller ramlösa…det gick också bra. Gott med struvor, men väldigt pilligt, tycker jag. Mamma och jag hann att baka till jularna några år innan hon gick bort.
  Ha en fin söndagskväll!
  Lena

 4. Jag är ingen strvexpert, dom ser väldigt goda och fina ut i alla fall 🙂 :). Men ska struvorna inte vara sockriga? Eller har jag fått för mig det?

 5. Hej! Först vill jag bara säga att du har en jättefin och mysig blogg, du tar så fina bilder! Sedan har jag en fråga också, och det är om du ofta stagear bilder? Iscensätter är kanske det rätta ordet, jag vet inte riktigt. Jag menar, har du det alltid sådär städat eller går du alltid och plockar lite innan du ska ta en bild? 🙂 Vore intressant att veta, och jag tycker inte alls att nåt utav alternativen skulle vara fel eller så. Jag är nämligen en sån som alltid går och panikplockar lite när jag ska ta en bild haha.. Önskar ibland att jag var mer pedant och hade det sådär städat från början. Sedan ser jag det inte som att det skulle vara fel att man vill ha det mer “perfekt” utan jag känner mer att det är en av de konstnärliga delarna när man bloggar. Hur ser du på den frågan? Svara om du har tid och ork, tacksam för en bra blogg!

 6. Jag måste fråga dig en sak Clara, är det enkelfönster ni har? Ser så ut. Bodde i ett gammalt hus på landet förut, och ibland kom vintern och kylan tidigt eller plötsligt, hade jag inte hunnit sätta in innanfönstren då blev det ju väldigt kallt inomhus, ja, till och med så krukväxterna dog i fönstren. Tack för din fina blogg och underbara bilder.

  1. ja vi är SÅ himla nöjda. Älskar den. Skön och lättskött (har redan varit tvungen att ta av och tvätta ett överdrag efter en olycka och det gick hur smidigt som helst =)

  2. Tack för svar. Kanske blir det den, tycker den verkar prisvärd trots att det är mycket pengar. Bra riktiga material och fint att man kan välja utförande.
   Annars kanske vi snickrar en egen soffa. Det vore rätt kul.

 7. I går, söndag, var jag så trott och energilös men hade svårt att riktigt njuta av en slö dag inne. Jag gjorde det ganska bra när minstingen ville se hela filmen Frost och jag kunde ligga bredvid, men jag borde ju ha tvättat, brukar alltid träna på söndagar, dammsög ingenstans och var bara utomhus i en timme. Tog aldrig ens av mig mysbyxorna…

 8. Haha, fick en så fin bild i huvudet av sista stycket, ungefär: Bertil gick hem till sig och farmor gick ensam ut och gjorde en snögubbe! 🙂

  Så mysigt inlägg!

 9. Hej! Vilken fin blogg du har och vilka fina foton! Å, jag bara njuter! Tänkte tipsa om struvorna lite….min farmor från norrland gjorde alltid sådana, hon vispade ihop mjöl och mjölk och lät det såt i 30 minuter först, sedan hade hon i äggen och sockret. Hon hettade upp struvjärnet i fettet,Sedan doppade hon det ner i smeten. Håll struvjärnet ett ögonblick så att smeten stelnar lite innan man sänker ner järnet i kastrullen. Hoppas det löser sig med dina struvor! Ha det så bra och God Jul! Hälsningar Johanna