Bästa brödrecepten

choklad 043

Nu måste jag tipsa om två av de mest googlade och eftersökta bloggrecept jag gjort. Nämligen 5-minutersbrödet ovan. Så himla gott och enkelt och sköter sig själv i ugnen. Går dessutom att variera i oändlighet!

036A5516-700x514

Och såklart mitt morotsbröd med honung som blir perfekta frukostfrallor och är rent löjligt goda! Jag bakar och fryser in och så tar jag på kvällen fram det antal bröd som behövs för morgondagen. De får tina i en påse i rumstemperatur. På så sätt hålls de saftiga. Detta bröd är också fantastiskt fint att köra i brödrosten om det blivit lite torrt.

Här på min nya blogg har jag rensat upp och kategoriserat recepten på ett nytt smart sätt. Så letar ni något särskilt kan ni gå in i menyn här uppe under bannern och klicka på Recept och sedan söka bland de olika receptkategorierna Middagstips, Dryck, Festmat & Buffe, Desserter, Fika & Baka, Sylta & Konservera, Julmat och Påskmat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Bästa brödrecepten”

 1. åh, nybakt bröd är ju så gott, men jag tycker det är så svårt när man lever ensam, alla bröd är för stora! Men jag kanske kan frysa halva det där lättbakade?

 2. Bakade ditt morotsbröd här om dagen och fick två tummar upp av Herr Minimalist, vilket är väldigt bra betyg! 🙂 Jag hade i knappt 1 dl solrosfrön i degen men följde i övrigt det enkla och smidiga receptet.

  Nu blev jag sugen på att testa det andra receptet du tipsar om också. Ibland bakas det filmjölkslimpa här i hemmet, men med ganska många fler ingredienser, vilket också gör motståndet lite större eftersom allt inte alltid finns hemma eller ens i form av lämpliga substitut. Det där brödet med så få ingredienser gör dock tröskeln otroligt låg, så låg att jag nog måste baka det redan ikväll, med lite brödkryddor, linfrön och solrosfrön. 🙂

 3. Tror du det skulle funka med typ grekisk yoghurt istället för filmjölk i 5-minutersbrödet? Filmjölk är verkligen det man saknar mest som utlandssvensk =(

  1. Jag tror att det kan funka =) Viktigast att det är någon form av syra i brödet som reagerar med bikarbonatet/bakpulvret. Ifall smeten känns för tjock med bara yoghurt kanske du kan spä lite med mjölk eller vatten. Lycka till

   1. Vad bra att jag läste kommentarerna, satt just och tänkte vad jag kan hitta i Belgien att ersätta filen med. 🙂 Bakade morotsbrödet igår, så gott!

 4. Åh, önskar att jag kunde äta gluten men min mage pajar ihop totalt. Det har den i och för sig gjort nu ändå eftersom jag älskar te och dricker för mycket så här under hösten.

 5. Tack för recept, jag ska banne mig börja baka lite matbröd här hemma. Kanske inte så att det täcker barnens vardagsranson men till helgerna?

 6. Gjorde morotsbrödet och brukar lixom aldrig nånsin lyckas med bröd men nu blev er super! Tack!