
Nu ska ni få receptet på en magiskt god vegetarisk saffranspasta som jag kreerade härom dagen. Eftersom kategorin med middagstips är en av de populäraste här på bloggen så tänkte jag försöka bjuda på sådana lite oftare.
Saffranspasta
Portioner
2
Tid
ca 30 minuter
Ingredienser
6 nystan tagliatelle
300 gram färska champinjoner
300 gram körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
1 liten burk creme fraiche
1 pkt saffran
Skalet av en citron
Parmesanost
Salt och peppar
Gör så här
- Sätt på pastavatten. Skär svampen och tomaten i klyftor och fräs i lite olivolja i en kastrull. Blanda ner crème fraichen, saffran, vitlök och skalet av en citron. Låt puttra en kort stund. Häll av pastavattnet när pastan är al dente salt och häll ner tagliatellen i kastrullen med såsen. Rör om. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i tallrikar och riv över rikligt med parmesanost. Njut!
När jag träffade kocken Jessica Frej bjöd hon på sej med saffransmos – supergott!
30 svar
Låter gott, ska testas! Funderar på om man blir mätt på 3 nystan tagliatelle…? Minns när jag tävlingssimmade i högstadieåldern och åt som en häst. ”Inte mindre än tio nystan… per portion” 😉 otroligt var alla kalorierna försvann på den tiden 🙂 Trevlig helg!
UNDERBART, förstår varför kategorin är som mest uppskattad 😀
Men det känns inte så näringsmässigt genomtänkt?
Vad saknar du? Mer protein? Vill du ha mindre fett? Färre kalorier? Vet inte hur du äter, men a l l a mina mål om dagen innehåller inte exakt rätt mängd av allt. Ibland äter jag till och med en pizza. Och till efterrätt en bulle. Eller chokladkaka. Fastän näringsinnehållet är minst sagt, ogenomtänkt (om det var korrekt det skulle vara).
Alltså kommentarer som dessa…
Alla recept kan inte tilltala alla. Tycker du inte om receptet behöver du inte meddela det!
Vill du ha näringsmässigt genomtänkta recept finns det andra bloggar du kan vända dig till.
Och dessutom, näringsmässing genomtänkt för vem? För den som löper långt är det där exempelvis en nära på optimal måltid.
Fördelen med att laga mat är att en kan stoppa i exakt vad en vill. Jag kör på lax, tofu eller räkor så fort det vankas saffran. Hoppas det stillar din oro 🙂
Det måste inte vara perfekt alla mål per dag 🤗
Tänk per vecka ist…. Det viktiga är väl att äta bra, hemlagad mat så ofta man kan 🥰 Annars är det väl bara o lägga till keso, bönor el likn för mer protein. Att värma tomaterna är ju jättebra, då frigörs mycket nyttigheter 🍅
Det där såg riktigt smarrigt ut, synd att ja precis ätit middag
Alltså så sjukt! Brukar laga nästan en exakt likadan rätt! SÅ gott! <3
men jäkeeeel vad gott det där såg ut då!! <3
Mums! Tack!
Åh, det låter helt underbart gott!
Tar tacksamt emot tips på vad man kan ha i istället för svamp (då jag nästan kräks om jag äter det).
Jag är allergisk mot svamp och brukar ersätta svampen med bitar av tofu. Ungefär samma konsistens och båda protein.
Åh tack underbara du för lite matinspo. Vi försöker äta mer vegetariskt hemma och det behöver juh inte vara så svårt. Dessutom har jag precis lärt mig att tycka om Saffran (snart 30 år). ?
Toppen! Älska när du lägger ut recept, jag har provat nästan alla dina middagsrecept.
Provade detta ikväll. Smakade ok. Hade nog smakat mycket bra om jag haft i vitlöken! Men den står inte med i ”gör så här” beskrivningen, så jag glömde. Lägg gärna till den där, så andra gör en riktigt god rätt. ?
SÅ gott. Jag och min pojkvän firade 3,5 år ihop, och då lagade vi det här. Vi adderade lite färsk chili, purjolök och konjak i såsen och det blev fantastiskt! Tack för receptet och inspirationen 🙂
Så roligt att höra =) konjak i såsen hade jag aldrig kommit att tänka på.
Hej igen ?
Lät supergott! Väldigt bra grundrecept, sedan kan man modifiera efter eget smak bäst man vill! Ska tillaga det i veckan med lax till.
Härligt med en middag som smakar jul och som också gör att hela lägenheten doftar underbart 🙂
Åh, så gott det här var! Det fick bli vår fredagspasta igår och vi älskade det. Tack för receptet Clara! Klurar på att prova med vild svamp nästa gång. Kantareller eller trattkantareller borde väl också funka?
Jag tror det är bättre att steka svampen först och sen ha i tomaterna. Nu fick jag kokta champinjoner i tomatsås. Känns dessutom synd på körsbärstomaterna, hade ju lika gärna kunnat ha vanliga när de bara kokade sönder.
Oh Yeah vad gott det låter! Sparas på direkten! Skall provas😋
Vi är på semester i Toscana och igår fyllde min dotter tre år. Då bjöd jag våra italienska vänner på denna rätt, och de bad om receptet! Det måste väl vara ett gott betyg om något 😊 Jag bytte dock ut creme Fraiche mot ricotta och lite grädde. Tack för receptet!
Sedan du publicerade detta inlägg har detta blivit en av mina go to-rätter. Älskar den och lagar det OFTA. Tack för superbra tips!
Hur stor är en liten burk creme fraiche?
2 dl 🤗
Fantastiskt gott! Fräste först svamp och extra vitlök och blandade sedan ner salladslök och tomater. Använde havregrädde istället för cf. Kommer definitivt laga receptet fler gånger och det hamnar bland mina receptbokmärke. Tack för maten!
Så kul 🤗