Nu ska ni fÄ receptet pÄ en magiskt god vegetarisk saffranspasta som jag kreerade hÀrom dagen. Eftersom kategorin med middagstips Àr en av de populÀraste hÀr pÄ bloggen sÄ tÀnkte jag försöka bjuda pÄ sÄdana lite oftare.
Saffranspasta
Portioner
2
Tid
ca 30 minuter
Ingredienser
6 nystan tagliatelle
300 gram fÀrska champinjoner
300 gram körsbÀrstomater
1 vitlöksklyfta
1 liten burk creme fraiche
1 pkt saffran
Skalet av en citron
Parmesanost
Salt och peppar
Gör sÄ hÀr
- SÀtt pÄ pastavatten. SkÀr svampen och tomaten i klyftor och frÀs i lite olivolja i en kastrull. Blanda ner crÚme fraichen, saffran, vitlök och skalet av en citron. LÄt puttra en kort stund. HÀll av pastavattnet nÀr pastan Àr al dente salt och hÀll ner tagliatellen i kastrullen med sÄsen. Rör om. Smaka av med salt och peppar. LÀgg upp i tallrikar och riv över rikligt med parmesanost. Njut!
NĂ€r jag trĂ€ffade kocken Jessica Frej bjöd hon pĂ„ sej med saffransmos – supergott!
30 svar
LĂ„ter gott, ska testas! Funderar pĂ„ om man blir mĂ€tt pĂ„ 3 nystan tagliatelle…? Minns nĂ€r jag tĂ€vlingssimmade i högstadieĂ„ldern och Ă„t som en hĂ€st. ”Inte mindre Ă€n tio nystan… per portion” đ otroligt var alla kalorierna försvann pĂ„ den tiden đ Trevlig helg!
UNDERBART, förstĂ„r varför kategorin Ă€r som mest uppskattad đ
Men det kÀnns inte sÄ nÀringsmÀssigt genomtÀnkt?
Vad saknar du? Mer protein? Vill du ha mindre fett? FÀrre kalorier? Vet inte hur du Àter, men a l l a mina mÄl om dagen innehÄller inte exakt rÀtt mÀngd av allt. Ibland Àter jag till och med en pizza. Och till efterrÀtt en bulle. Eller chokladkaka. FastÀn nÀringsinnehÄllet Àr minst sagt, ogenomtÀnkt (om det var korrekt det skulle vara).
AlltsĂ„ kommentarer som dessa…
Alla recept kan inte tilltala alla. Tycker du inte om receptet behöver du inte meddela det!
Vill du ha nÀringsmÀssigt genomtÀnkta recept finns det andra bloggar du kan vÀnda dig till.
Och dessutom, nÀringsmÀssing genomtÀnkt för vem? För den som löper lÄngt Àr det dÀr exempelvis en nÀra pÄ optimal mÄltid.
Fördelen med att laga mat Ă€r att en kan stoppa i exakt vad en vill. Jag kör pĂ„ lax, tofu eller rĂ€kor sĂ„ fort det vankas saffran. Hoppas det stillar din oro đ
Det mĂ„ste inte vara perfekt alla mĂ„l per dag đ€
TĂ€nk per vecka ist…. Det viktiga Ă€r vĂ€l att Ă€ta bra, hemlagad mat sĂ„ ofta man kan đ„° Annars Ă€r det vĂ€l bara o lĂ€gga till keso, bönor el likn för mer protein. Att vĂ€rma tomaterna Ă€r ju jĂ€ttebra, dĂ„ frigörs mycket nyttigheter đ
Det dÀr sÄg riktigt smarrigt ut, synd att ja precis Àtit middag
AlltsÄ sÄ sjukt! Brukar laga nÀstan en exakt likadan rÀtt! Sà gott! <3
men jÀkeeeel vad gott det dÀr sÄg ut dÄ!! <3
Mums! Tack!
à h, det lÄter helt underbart gott!
Tar tacksamt emot tips pÄ vad man kan ha i istÀllet för svamp (dÄ jag nÀstan krÀks om jag Àter det).
Jag Àr allergisk mot svamp och brukar ersÀtta svampen med bitar av tofu. UngefÀr samma konsistens och bÄda protein.
à h tack underbara du för lite matinspo. Vi försöker Àta mer vegetariskt hemma och det behöver juh inte vara sÄ svÄrt. Dessutom har jag precis lÀrt mig att tycka om Saffran (snart 30 Är). ?
Toppen! Ălska nĂ€r du lĂ€gger ut recept, jag har provat nĂ€stan alla dina middagsrecept.
Provade detta ikvĂ€ll. Smakade ok. Hade nog smakat mycket bra om jag haft i vitlöken! Men den stĂ„r inte med i ”gör sĂ„ hĂ€r” beskrivningen, sĂ„ jag glömde. LĂ€gg gĂ€rna till den dĂ€r, sĂ„ andra gör en riktigt god rĂ€tt. ?
SĂ gott. Jag och min pojkvĂ€n firade 3,5 Ă„r ihop, och dĂ„ lagade vi det hĂ€r. Vi adderade lite fĂ€rsk chili, purjolök och konjak i sĂ„sen och det blev fantastiskt! Tack för receptet och inspirationen đ
SÄ roligt att höra =) konjak i sÄsen hade jag aldrig kommit att tÀnka pÄ.
Hej igen ?
LÀt supergott! VÀldigt bra grundrecept, sedan kan man modifiera efter eget smak bÀst man vill! Ska tillaga det i veckan med lax till.
HĂ€rligt med en middag som smakar jul och som ocksĂ„ gör att hela lĂ€genheten doftar underbart đ
à h, sÄ gott det hÀr var! Det fick bli vÄr fredagspasta igÄr och vi Àlskade det. Tack för receptet Clara! Klurar pÄ att prova med vild svamp nÀsta gÄng. Kantareller eller trattkantareller borde vÀl ocksÄ funka?
Jag tror det Àr bÀttre att steka svampen först och sen ha i tomaterna. Nu fick jag kokta champinjoner i tomatsÄs. KÀnns dessutom synd pÄ körsbÀrstomaterna, hade ju lika gÀrna kunnat ha vanliga nÀr de bara kokade sönder.
Oh Yeah vad gott det lĂ„ter! Sparas pĂ„ direkten! Skall provasđ
Vi Ă€r pĂ„ semester i Toscana och igĂ„r fyllde min dotter tre Ă„r. DĂ„ bjöd jag vĂ„ra italienska vĂ€nner pĂ„ denna rĂ€tt, och de bad om receptet! Det mĂ„ste vĂ€l vara ett gott betyg om nĂ„got đ Jag bytte dock ut creme Fraiche mot ricotta och lite grĂ€dde. Tack för receptet!
Sedan du publicerade detta inlĂ€gg har detta blivit en av mina go to-rĂ€tter. Ălskar den och lagar det OFTA. Tack för superbra tips!
Hur stor Àr en liten burk creme fraiche?
2 dl đ€
Fantastiskt gott! FrÀste först svamp och extra vitlök och blandade sedan ner salladslök och tomater. AnvÀnde havregrÀdde istÀllet för cf. Kommer definitivt laga receptet fler gÄnger och det hamnar bland mina receptbokmÀrke. Tack för maten!
SĂ„ kul đ€