vegetarisk saffranspasta 036A7284

Nu ska ni få receptet på en magiskt god vegetarisk saffranspasta som jag kreerade härom dagen. Eftersom kategorin med middagstips är en av de populäraste här på bloggen så tänkte jag försöka bjuda på sådana lite oftare.

Saffranspasta

Portioner

2

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 6 nystan tagliatelle

  • 300 gram färska champinjoner

  • 300 gram körsbärstomater

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 liten burk creme fraiche

  • 1 pkt saffran

  • Skalet av en citron

  • Parmesanost

  • Salt och peppar

Gör så här

  • Sätt på pastavatten. Skär svampen och tomaten i klyftor och fräs i lite olivolja i en kastrull. Blanda ner crème fraichen, saffran, vitlök och skalet av en citron. Låt puttra en kort stund. Häll av pastavattnet när pastan är al dente salt och häll ner tagliatellen i kastrullen med såsen. Rör om. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i tallrikar och riv över rikligt med parmesanost. Njut!

När jag träffade kocken Jessica Frej bjöd hon på sej med saffransmos – supergott!