vegetarisk saffranspasta 036A7284

Nu ska ni fĂ„ receptet pĂ„ en magiskt god vegetarisk saffranspasta som jag kreerade hĂ€rom dagen. Eftersom kategorin med middagstips Ă€r en av de populĂ€raste hĂ€r pĂ„ bloggen sĂ„ tĂ€nkte jag försöka bjuda pĂ„ sĂ„dana lite oftare.

Saffranspasta

Portioner

2

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 6 nystan tagliatelle

  • 300 gram fĂ€rska champinjoner

  • 300 gram körsbĂ€rstomater

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 liten burk creme fraiche

  • 1 pkt saffran

  • Skalet av en citron

  • Parmesanost

  • Salt och peppar

Gör sÄ hÀr

  • SĂ€tt pĂ„ pastavatten. SkĂ€r svampen och tomaten i klyftor och frĂ€s i lite olivolja i en kastrull. Blanda ner crĂšme fraichen, saffran, vitlök och skalet av en citron. LĂ„t puttra en kort stund. HĂ€ll av pastavattnet nĂ€r pastan Ă€r al dente salt och hĂ€ll ner tagliatellen i kastrullen med sĂ„sen. Rör om. Smaka av med salt och peppar. LĂ€gg upp i tallrikar och riv över rikligt med parmesanost. Njut!

NĂ€r jag trĂ€ffade kocken Jessica Frej bjöd hon pĂ„ sej med saffransmos – supergott!