
Jag har antagit Santa Marias kryddutmaning – att sätta fart på vardagsmaten med nya smaker. Lite hjälp på traven fick jag förstås av kocken Jessica Frej som piffade vår vardagsfiskrätt – med hjälp av saffran och kryddblandningen Seafood & Fish. Här kommer receptet som utlova och det här måste ni testa för det är supergott! (här smyger jag in länken till förra blogginlägget om fisken). Och haka på Santa Marias kryddutmaning du också!
Ugnsbakad sej med saffransmos
Saffran i potatismoset är supergott till all typ av fisk. Kryddblandningen Seafood & fish innehåller många av favoritkryddor som fänkål, dill, chili och saffran. Den sätter smak på hela rätten och gör det enkelt att krydda fisk som ett proffs.
Sej med saffransmos
4
ca 40 minuter
Ingredienser
- Till fisken
600 g sejfilé
salt
25 g smör
- Till potatismoset
1 kg potatis
salt
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 pkt santa maria saffran
25 g smör
Fish & Seafood krydda
Finhackad persilja
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Bred lite smör i en form. Lägg sejen i formen. Strö över lite salt och lägg en smörklick på varje fiskbit. Baka i ugnen till 50 grader ca, det tar ungefär 15-20 min.
- Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av potatisen.
- Koka upp mjölk, grädde, smör och saffran. Häll gräddblandningen på potatisen och vispa med elvisp till ett fluffigt potatismos eller använd en ballongvisp.
- Servera moset med sejen och strö över persilja och dra många varv med Fish&Seafood kryddan över hela rätten.
4 svar
Fasen vad gott det där potatismoset låter! Jag ska definitivt prova!
Denne retten må jeg prøve.
Har lært at potetmos blir seg hvis en koker potetene i saltet vann, så
det gjør jeg aldri.
Ska det stå 50 grader?
Ja precis! Den ska ha en innertemp på 150 – då är den som saftigast =)