Jag har antagit Santa Marias kryddutmaning – att sĂ€tta fart pĂ„ vardagsmaten med nya smaker. Lite hjĂ€lp pĂ„ traven fick jag förstĂ„s av kocken Jessica Frej som piffade vĂ„r vardagsfiskrĂ€tt – med hjĂ€lp av saffran och kryddblandningen Seafood & Fish. HĂ€r kommer receptet som utlova och det hĂ€r mĂ„ste ni testa för det Ă€r supergott! (hĂ€r smyger jag in lĂ€nken till förra blogginlĂ€gget om fisken).  Och haka pĂ„ Santa Marias kryddutmaning du ocksĂ„!

Ugnsbakad sej med saffransmos

Saffran i potatismoset Àr supergott till all typ av fisk. Kryddblandningen Seafood & fish innehÄller mÄnga av favoritkryddor som fÀnkÄl, dill, chili och saffran. Den sÀtter smak pÄ hela rÀtten och gör det enkelt att krydda fisk som ett proffs.

Sej med saffransmos

Portioner

4

Tid

ca 40 minuter

Ingredienser

  • Till fisken
  • 600 g sejfilĂ©

  • salt

  • 25 g smör

  • Till potatismoset
  • 1 kg potatis

  • salt

  • 1 dl mjölk

  • 1 dl vispgrĂ€dde

  • 1 pkt santa maria saffran

  • 25 g smör

  • Fish & Seafood krydda

  • Finhackad persilja

Gör sÄ hÀr

  • SĂ€tt ugnen pĂ„ 150 grader.
  • Bred lite smör i en form. LĂ€gg sejen i formen. Strö över lite salt och lĂ€gg en smörklick pĂ„ varje fiskbit. Baka i ugnen till 50 grader ca, det tar ungefĂ€r 15-20 min.
  • Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. HĂ€ll av potatisen.
  • Koka upp mjölk, grĂ€dde, smör och saffran. HĂ€ll grĂ€ddblandningen pĂ„ potatisen och vispa med elvisp till ett fluffigt potatismos eller anvĂ€nd en ballongvisp.
  • Servera moset med sejen och strö över persilja och dra mĂ„nga varv med Fish&Seafood kryddan över hela rĂ€tten.

Middagstips – ThailĂ€ndska fish cakes!