• Inlägget är en annons i samarbete med Polarbröd •

Påskmackan

Jag älskar ju sill i alla former – så påsken är en toppentid för mig. En enkel grej att göra till festligheterna är olika former av smörgåsar eller snittar. Nu ska ni få receptet på en riktigt smarrig och enkel påskinspirerad smörgås med matjesill. Jag utgår från Polarbröds Polarknäcke som passar utmärkt för ändamålet.

Det här är inte det vanligaste smakkombinationen på en matjesmacka kanske – smörgåsen innehåller både fänkål och äpple och citron. Just därför den är så himla smarrig! Fyllningen räcker till 2-4 smörgåsar.

 

Matjesmacka med äpple och fänkål :

Polarknäckeskivor från Polarbröd

1/2 burk matjessill

1/2 äpple

1-2 “blad” fänkål

1/2 finhackad rödlök

2 tsk citron

Dill, salt och peppar

2 msk smör

1/2 dl creme fraiche

Gör så här:

Låt sillen rinna av och skär den i mindre bitar. Skär äpplet och fänkålen i tunna stavar och lägg i en skål. Finhacka rödlöken och strö över. Häll över citron och klipp över dill. Salta och peppra

Bryn smöret tills det blir brunt och doftar lite nötigt. Rör ner crème fraichen i smöret och salta lätt. Bred röran på polarknäckebrödet. Lägg fänkåls och äppelblandningen på smörgåsen, toppa med sillen och klicka över lite mer crème fraîche. Servera genast!

Här hittar du fler goda Polarbröds-recept.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer på “Påskmackan”

  1. Hej Clara!

    Det känns som om du har glömt att tala om att det här inlägget var i samarbete med polarbröd eller så missade jag var det stod någonstans.
    Kram

    1. Hejsan! Tack för ditt uppmärksamma påpekande. Jag vet inte hur det gick till men reklammärkningen trillade bort. Men nu ligger den där den ska igen =)

      1. ❤️! Blir fånigt lättad att du inte “sålt ut” dig. Borde veta bättre ❤️❤️❤️