Jag älskar ju sill i alla former – så påsken är en toppentid för mig. En enkel grej att göra till festligheterna är olika former av smörgåsar eller snittar. Nu ska ni få receptet på en riktigt smarrig och enkel påskinspirerad smörgås med matjesill. Jag utgår från Polarbröds Polarknäcke som passar utmärkt för ändamålet.

Det här är inte det vanligaste smakkombinationen på en matjesmacka kanske – smörgåsen innehåller både fänkål och äpple och citron. Just därför den är så himla smarrig! Fyllningen räcker till 2-4 smörgåsar.

Matjesmacka med äpple och fänkål 

Portioner

1 macka

Tid

ca 20 minuter

Ingredienser

  • Polarknäckeskivor från Polarbröd

  • 1/2 burk matjessill

  • 1/2 äpple

  • 1-2 “blad” fänkål

  • 1/2 finhackad rödlök

  • 2 tsk citron

  • Dill, salt och peppar

  • 2 msk smör

  • 1/2 dl creme fraiche

Gör så här

  • Låt sillen rinna av och skär den i mindre bitar. Skär äpplet och fänkålen i tunna stavar och lägg i en skål. Finhacka rödlöken och strö över. Häll över citron och klipp över dill. Salta och peppra
  • Bryn smöret tills det blir brunt och doftar lite nötigt. Rör ner crème fraichen i smöret och salta lätt. Bred röran på polarknäckebrödet. Lägg fänkåls och äppelblandningen på smörgåsen, toppa med sillen och klicka över lite mer crème fraîche. Servera genast!

hittar du fler goda Polarbröds-recept.