Vad är ditt bästa knep för att fynda på loppis?

Collage av loppisfynd bland annat dukar, gröna glaskoppar, en blå emaljkastrull och bild på Clara som tittar på textilier på loppis samt Erica som bläddrar bland vinylsinglar och håller upp omslaget till hitsingeln Lambada.

Älskar den här tiden på året då det är riktigt kul att gå på loppis igen! Jag vaskar guld bland broderade dukar och 40-talsporslin medan Erica glatt gräver bland vinylsinglar från 80-talet!

Mycket är toppen att fynda på second hand, men tyvärr finns också sånt jag tycker att man ska undvika att dra hem. Giftiga grejer.

I det här poddavsnittet bjuder jag och Erica på våra bästa loppisknep och undrar – vilka har du?

Fotnot: Heal The World med Michael Jackson kom först 1991 och kan förstås inte räknas som en 80-talshit. Det gör däremot Do They Know It´s Christmas med brittiska popeliten (1984) och den amerikanska motsvarig-hiten We are the World (1985).

Signaturen i podden är som vanligt Himlen över Hedlunda med Olov Antonsson från 2016.

Här hittar du alla våra avsnitt, senaste först. Prenumerera gärna på podden så missar du inga avsnitt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Vad är ditt bästa knep för att fynda på loppis?”

 1. Wow, älskade det här avsnittet!?

  Mina bästa loppistips är Tradera för kläder, då dom har så bra sökfunktion.
  Och att åka till dom rikare förorterna i storstäder för loppisar. Min favorit är Myrorna i Ropsten utanför Stockholm. Jäklar vad det måste bo fina damer där! Har tom fyndat vintagekläder för runt hundra kr.

 2. Tack, gillar er skarpt! Blev inspirerad så nu ska gubben o jag på loppisrunda till närmsta stad i morgon em.
  Gör som du, först porslin o sedan textil. Sköna skor är viktigt på loppisrundor. Inte för varmt klädd, det kan ta tid ?. Inte för hungrig ?. Ta med lösa pengar (även om de flesta börjar ta kort numera).

 3. Ja det är kul! Jag kan rekommendera dig en kanon vintage/loppis butik om du är i Göteborg, den heter Majorna saker från förr och ligger på Mariaplan i Majorna 🙂 jag fyndade en gammal ursnygg barvagn i mässing där.

  Idag har jag dansk dröm intervju på bloggen!

  Ha en kanon vecka 🙂

  LOVE Maria på Inredningsvis

  1. Läste först BARNvagn och tänkte att det var rätt osmidigt att ha en sådan i mässing ??

 4. åh, det här avsnittet ser jag fram emot att lyssna på!

  mitt bästa är nog bara att gå på loppis ofta, träda sina ögon för att hitta guldkornen. med ett tränat öga är det lättare att hitta de allra bästa prylarna! och ett tränat öga tycker jag mig fått bara av att gå ofta och länge. tips, tips!

 5. Utan tvekan mitt favoritavsnitt!! 😀 Ett till, igen, igen, igen! 😀

  Mina bästa loppis knep är att gå tidigt på dagen, vara mätt och på bra humör när man går, och en fast budget med sig. Sedan brukar jag först ta ett snabbt varv och sedan gå ett varv på djupet. Jag brukar åka dit med ett mål, och beroende på vad det är tar jag det först. Ibland är det leksaker, ibland är det möbler, ibland porslin.

  Ett annat bra tips är att gå två, så man kan hjälpas åt. Och ifall man hittar en möbel, så står en kvar och “vaktar” så att det inte blir slagsmål om en annan kommer och blir kär också. Det hände oss en gång, men det löste sig eftersom vi “sagt till först” om bordet i fråga… men jobbig sits. Så jag har helst en med mig som står och väntar vid saken så kan den andra hämta personal om det behövs. Men mitt bästa råd är att inte kolla på färg, utan på form och slitage. Färg går att ändra nästan oberoende av material… men en ful form är svår att förändra.

 6. Tack för ett toppenavsnitt! Mitt bästa tips är att bli kompis med de som har loppisen (funkar bäst på privatägda sådana, inte lika lätt på tex Myrorna eller Erikshjälpen) och om det är något särskilt som man söker så kan man fråga dem om de vill hålla utkik efter det och höra av sig när det kommer in. Funkar bäst om det är något ganska udda och kanske inte så populärt, som de ändå vet att de har svårt att få sålt.

 7. Tack för det bästa avsnittet av podden!
  Dels för att loppis är något av det bästa som finns, och dels för att vi tänker så lika angående våra loppisfynd. Jag fick nästan ryskänslor av din beskrivning av dukning med skira koppar för att det är så härligt att duka upp så! Och absolut att man måste använda sina fynd, de ska njutas av. Tack för hög igenkänningsfaktor

 8. Måste bara få säga hur mycket jag tycker om er podd!

  Började lyssna för några veckor sedan och har lyssnat på alla avsnitt och är “ikapp” nu ? Det har varit såå mysiga veckor där ni följt med mig på många promenader runt i Örebro, på tåg hem till Dalarna, när jag städat och lagat mat och i min säng när jag ska sova. Så fint sällskap! Tycker ni är så härliga, kloka och roliga! Älskar ditt skratt Clara, det är så otroligt… skrattigt! ?

  Ser fram emot alla kommande avsnitt!

  Jingeln är ju också otroligt fin! Den ger en sån mysig förväntanskänsla inför ert snickesnack.

 9. Mitt bästa tips är Bergslagens största bokloppis. Tusentals böcker i en gammal hytta.