Så fort jag går på café för att fika väljer jag att beställa chokladbollar. De är i sin barnslighet det allra godaste jag vet. Det fina är att det väldigt enkelt går att göra dem nyttigare om du bara bakar dem på russin. Testa nu på torsdag vettja – till Chokladbollens Dag! Sun-Maid har både ekologiska och “vanliga” russin i sitt sortiment och jag väljer alltid de ekologiska om det finns i butiken.

Dessa chokladbollar funkar fint som mellis för barnen – eller energibollar före och efter träning eftersom russinen är fulla av näring, energi och fibrer.

Chokladbollarna är enkla att göra, men för att forma bollarna får du “nypa” ihop smeten till bollar snarare än att rulla.

Nyttiga chokladbollar

Portioner

ca 12 bollar

Tid

ca 20 – 30 minuter

Ingredienser

  • 2 dl russin

  • 1 dl cashewnötter

  • 1/2 dl havregryn

  • 2 msk kakao

  • 2 msk kokosolja

  • 1 msk starkt kaffe

  • Kokosflingor och ev honung

Gör så här

  • Mixa russin och cashewnötter i ca 1 minut. Tillsätt havregryn och kakao och mixa ytterligare en stund. Tillsätt därefter kokosoljan och kaffet. Om du vill ha chokladbollarna lite sötare kan du tillsätta mer russin och mixa ytterligare en stund. Alternativt söta lite med honung
  • Forma bollar av smeten och rulla dem sedan i kokos.

Här kan du kolla in mitt recept på kladdkaka med smak av rödbeta!