Stora treårskalaset

Idag fyllde Folke tre år. Min trotsiga, humörstarka och karismatiska lilla kille! Jag ordnade kalas för närmsta släkten.

Gräddtårta såklart. Det bästa receptet givetvis.

Bjöd också på butterbullar, kärleksmums och veganska chokladbollar.

Dessutom gjorde jag en fruktsallad med honungsmelon, vindruvor, nektariner och jordgubbar. Plus en marinad av limejuice och apelsinjuice, äkta vaniljpulver och mortlad hackad mynta. Jag serverade den med rostad kokos ovanpå (jag rostade den hastigt i en stekpanna). Det blev himlarns gott om jag får säga det själv!

Folke fick ett berg av paket.

Och han vägrade på treårsmaner bära finkläderna på kalaset och ville istället ha på sig sitt nattlinne. Och inte fika i matrummet som alla andra utan på en pall under bordet. Okejrå.

Det är så härligt att kunna plocka in fina somriga buketter varje dag!

Jakobs gulliga lillasyster Johanna var här också och henne älskar barnen. Innan Folke började på förskola hjälpte hon till mycket med honom så att jag skulle kunna jobba!

Bertil fick också en gunga i present och den hängdes genast upp i trädgården. Efter fikat roade vi oss med att kasta frisbee, boll och testa alla roliga uteleksaker som fanns bland presenterna.

Melker blev så trött av kalaseriet att han somnade på veranda.

Nu är förresten verandan målad utvändigt. Det är vad jag sysselsatt mig med de senaste dagarna när jag inte bloggat. Visar imorgon hur himla fint det blev!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Stora treårskalaset”

 1. Ja dessa treåringar. Läste om skillnaden på tvåårstrots och treårstrots. Det var ungefär såhär. En tvååring frågar om glass. Du svarar nej. Hen blir då arg och skriker. Du ändrar dig och ger en glass. Hen blir glad.
  En treåring ber om glass. Du säger nej. Hen blir arg och skriker. Du ändrar dig och ger en glass. Hen tappar den då på golvet, blir arg för att det är fel smak eller så har hen ändrat sig och vill ju egentligen ha godis.
  Det stämmer så väl. Ingen är så svårflörtad som en treåring. Samtidigt som det är en härlig ålder med ett självförtroende utan dess like. Grattis till Folke!! Och utmattande föräldrar får djupandas och tänka att trotset ger självstarka individer i framtiden. ❤️

  1. Gud vilken bra beskrivning! PRECIS så är det. Inget verkar bli bra – inte ens att få sin vilja igenom 😉

 2. Fin dag att fylla år, det gör jag och min släkting Folke också! Man är nästan alltid ledig och sommaren är som finast, och dessutom är det på lagom avstånd från jul, så presenter fördelas bra över året. Enda nackdelen (när man blir lite större än din Folke) är att alla är bortresta så man kan sällan ha kalas på själva födelsedagen.

 3. Jeg har sommerbursdag og elsker det. Vet aldri hvem som er hjemme så gjestene er forskjellige personer fra år til år. Og hvis jeg ikke er hjemme selv, blir det sommerbursdag der vi er, alltid med reker

 4. Hej!! Jag har funderat ett tag nu, uttalar du butter i butterkaka som i sur/butter eller som i engelskans smör butter?? Stor kram!

 5. Hahaha älskar sååå att han vill ha nattlinne och sitta på en pall under bordet. Det är helt underbart!!

  Ibland bara tar jag pyjamasbyxorna och far till Ica..om nån ba; varför har du pyjamasbyxor?
  Jag ba; för dom är sköna.
  The end!

  Tänk om fler bara gjorde lite sådär…som en VILL. Istället för att försöka rama in sig i en ramstruktur som egentligen ingen ens passar in i.

 6. Älskade fruktsallad redan innan men wow vad mycket godare den blev med “dressingen” på. Hädanefter blir det alltid fruktsallad med topping.