Augustiliv

Det skulle vara intressant att göra någon slags hälsoundersökning i augusti. Och jämföra resultatet med januari. I augusti går jag långa skogspromenader varje dag. Stannar ideligen upp för att fylla munnen med färska blåbär, snart mogna lingon och ett och annat hallon. Jag är fulladdad med d-vitamin och energi efter en sommar av bad, god sömn och motion. Vill jag äta något gott framför de enstaka filmkvällarna jag hinner med när jag inte är ute och arbetar i trädgården. Ja då blir det en skål med bär.

I januari är jag gulgrå i ansiktet, sockerstinn efter julen. Går helst inte längre än en bit bortefter vägen. Pliktskyldigast. För hundens skull. Och inte ett färskt blåbär i sikte. Vill jag äta något gott framför filmen (för film vill jag se från sju på kvällen till midnatt) så inte är det något nyttigt – utan snarare något kvarglömt julgodis från frysboxen.

Vad enkelt det vore att leva bra om man bodde i ett lite varmare, ljusare land. Intalar jag mig.

Då behövde jag en kompiskur!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Augustiliv”

 1. Haha, jag reagerar instinktivt med ett “huuu för att bara äta bär framför teven” och “ååh, julkola…” 🙂

 2. Då får du försöka hitta ett annat land med blåbär, lingon och hallon. Och mycket skog. Och ljus som en sommarnatt i Västerbotten 🙂

 3. Usch, julgodiset ser jag inte fram mot. I sommar har jag konstaterat flera gånger att jag inte tycker om sött längre. Att göra en hälsokoll har jag velat hur länge som helst. Det skulle vara intressant att se hur värdena ligger till.

 4. Brukar fundera på att bums flytta utomlands så fort det börjar bli mörkare, kallare och ruskigare. Sen ser jag alla fina höstbilder och vinterbilder och barn i overaller som leker i alla väderlekar. Man kanske bara ska införskaffa dig en overall så kanske det blir roligare att ta sig ut i regn och blåst? ?

 5. Tvärtom här, är mer “hälsosam” (äter bättre/rör mig mer) resten av året än på sommaren. Sommartid sitter semestersegheten i och jag rör mig mindre, samt faller dit på mer kolhydratrik kost. Men – det betyder inte att jag mår bättre på vintern, blir nog snarare mer späkning då eftersom jag redan mår dåligt av årstiden…

 6. Åh vad intressant det hade varit ja! Jag känner precis samma sak! Är hur mycket ute som helst nu på sommaren, vräker i mig bär och frukter men är betydligt mer stillasittande och godisätande på vintern.

  En sak som hjälpte mig litegrann i rätt riktning förra hösten var att jag bestämde mig för att gå till jobbet varje dag oavsett väder (med vissa undantag). Jag fick helt enkelt lägga fram kläder som skulle funka till vädret, och sen hade jag med ombyte i ryggsäcken, ett par finare skor och även en jacka på jobbet ifall det blev ärenden eller uteluncher.

  Det roliga var vilken energi jag fick av att känna att det regniga och grå höstvädret inte kunde rå på eller styra mig utan istället var det jag som övervann vädret. Så härligt och jag var mycket piggare den hösten än andra höstar. Och har man gått 80 min totalt under en dag så är det helt ok att komma hem och mysa ner i soffan resten av kvällen. Då behöver man inte ge sig ut igen.

  Jaja nu blev detta en lång historia och inte alla har möjlighet att göra så här, men just känslan av att övervinna vädret och inte låta det frånta ens promenader var en härlig energikick!

  1. Väder kan vara härligt när man är rustad! Jag känner mig mycket mera hurtig och tuff om jag joggat i regn eller snö, än efter en solig tur i ljummen luft.

 7. Bort man i ett varmare land så brukar det innebära att dagarna är mycket ljusare året om , men att det inte någon gång är sommarkvällar som vi är vana vid. Det brukar vara bäckmört vid 19 alla dagar, året om.

 8. Jag bor i södra Frankrike… och visst, det är varmt och soligt. Vi har 29 grader fortfarande! Havet är varmt och i september så försvinner de flesta turisterna och vi har stränderna för oss själva. Hur härligt som helst.

  Men jag kan ju säga att jag aldrig har sett ett vilt blåbär här. Att promenera i stekande sol och 35-40 graders värme är halvroligt… 😉

  1. Tänkte precis på just det, vi var i södra Spanien i sommar, bytte hus med en spansk familj som just uppskattade det svala klimatet och naturen. Såklart det var härligt ( om än alldeles för varmt så sådär värst mycket rörelse blev det ju inte) men åh vad skönt det är sedan att komma hem och få ta på en tröja och bada i svalare vatten. Några bär tror jag inte det är lätt att hitta, möjligtvis några torra fikon

 9. Funderar också på hur det vore att leva i ett ljust och lagom varmt klimat för jämnan. Blir man lättare till sinnes? Mer social? Piggare och rentav lyckligare? Men tropisk värme vore inget för mig och jag gillar ju årstider. För det mesta. Och inte vill jag vara utan gnistrande vinterdagar, något av det vackraste jag vet! Så för min del blir det till att stå ut med månader som november och april.

 10. Det stämmer nog bra! Här i Yangon är det 27 grader som kallast, och det finns hur mycket frukt som helst! Bär hem många kilo varje vecka. Det är alltid lika gott. Träningsmässigt är det lite svårare, men simning är härligt. Fast sen är det väldigt läskande med härliga drinkar också! Det är ju lite mindre hälsosamt.

 11. Mitt mål är att lämna Sverige i november och tillbaks i mitten av dec. Iväg igen i januari – april. Svenska sommaren vill jag inte missa den är bäst med ljuset, bären, naturen mm. Får svårare och svårare att klara av mörkret och ruskvädret i södra Sverige under vintern.