Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “Dagens citat Marie von Ebner-Eschenbach”

 1. Tänk vad olika vi kan vara. Det här raderna är ett trösterikt talesätt när känslor av maktlöshet och otillräcklighet sköljer över mig och mina kollegor som jobbar bland Göteborgs mest utsatta. Jag kan inte rädda alla men jag kan rädda några och det är fler än ingen ♥️

   1. Glömde också skriva att jag uppskattar det länkade inlägget. Det är så tråkigt med all ”felsökning” vi gör på människor. Hela tiden.

 2. Word!
  Du är grym och spot on. tack för dig!
  Har tänkt sååååå mycket på detta. Man göra så gott man kan och ändå får man kritik över det man inte gör. Så frustrerande. Ha en fin dag nu., kram K

 3. Detta citat får mig att tänka på när flyktingströmmen 2015 var som störst och de flyktingfientliga sade att vi skall hjälpa på plats, inte i Norden eller EU. Har dessa, inklusive vissa politiska rörelser, gjort något enda för att lindra nöden i flyktingområdena sedan dess? Inte ett smack, vill jag påstå!

 4. Angående texten “Sila mygg och svälja kameler”; Det är kanske den absolut bästa text du skrivit nånsin. Bra att ta till den igen, detta behöver upprepas. Påminn om den med jämna mellanrum!

 5. Kära Clara! TACK för ditt citat & dina kloka ord! Önskar att ALLA kunde ta in din text med rubriken : Sila Mygg och svälja Kameler. Så annorlunda världen då skulle se ut. Reprisera den gärna då och då… :).
  Vem ger människor rätten att kritisera andra. Det är skillnad på “värderingar ” och ” det goda konstruktiva samtalet”. Dvs det senare leder framåt!

  Sänder med ett av mina favoritcitat:
  Du behöver inte blåsa ut någon annans ljus, för att ditt ska lysa klarare.

  Stor Kram från Farmor Eva