Vad vi tänker om Isabella, Paolo, Gustav och…

 

Isabella Löwengrip får råd att ta hjälp, Paolo Roberto inredningstips och ruccolasalladen en fet smäll på käften!

Välkommen till omgång två där jag och Erica lovat ge raka svar på vårens frågor från er poddlyssnare.  Somm vanligt är vi inte rörande överens. Förutom när det gäller Gustav Mandelmanns tårar…

Signaturen heter Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

Just nu får vi många nya lyssnare som vill höra mer om utmattning, för dig som vill höra mer om just det rekommenderar vi till exempel poddavsnitten 69, 68, 57, 46, 41, 39, 34, 31, 28, 22, 19, 5 och 1.

Här finns alla tidigare poddavsnitt samlade och prenumerera gärna i valfri poddapp så missar du inga avsnitt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Vad vi tänker om Isabella, Paolo, Gustav och…”

 1. Psalm 21 i psalmboken: “måne och sol”, heter psalmen du refererar till, Clara! En klassiker i kyrkan jag växte upp i 🙂 Tack för ett i vanlig ordning bra avsnitt!

  1. Och Ericas psalm om jordgolv och koltrast är “milleniepsalmen ” av Ylva Eggehorn och Benny Andersson, nummer 717.

 2. Det var sa underbart befriande just idag att sitta i bilen och gapskratta at Erika och att ruccola har pruttsmak!!!

 3. Spännande psalmval av Erica! “Innan gryningen” (sv ps 717) och “Jag lyfter ögat mot himmelen” (sv ps 210). Du pratade om folkmusik… är det texten eller musiken du gillar i de psalmerna? Finns flera andra fina med liknade musik!

  Själv kan jag ibland använda psalmboken som lite tröst. Det finns mycket fint tycker jag – tanken på en större verklighet, ett liv efter detta… att jag, oändligt älskad, trots allt bara är en droppe i ett hav, ett sandkorn i en öken… “tidevarv komma, tidevarv försvinna, släkten följa släktens gång”… (sv ps 297).

  Men också till exempel:
  “O ljuvliga land
  Där gråten ej rinner som timglasets sand
  Där rosen ej vissnar, där fågeln ej dör
  Där lyckan är klar som kristall men ej skör
  Där intet skall fattas, blott sorgen som bär och plågar oss här”.
  (Sv ps 258).

  Det känns trösterikt tycker jag!

 4. Gillar för övrigt Ericas bibelcitat också! Det är från Predikaren som är lite sådär härligt nyktert negativt inställd till det mesta, “inget är nytt under solen”. Men det bästa är kanske ett av hans avslutande råd i boken; “kom ihåg att flitigt studerande gör kroppen trött” 😉 viktigt med återhämtning var det redan på tiden före Kristus!

 5. Jag håller med Erica om ruccolasallat – klart överskattad, blä.
  Håller med er att varningstecken för stress/utmattning ser olika ut för olika personer, bäst är om man kan upptäcka vad just de egna är och ta varningar på allvar i tid.
  Känner igen mig exakt i det Erica sa om att dubbelkolla spisen m.m då man börjar må dåligt, att inte vara fokuserad. Så skönt att höra nån fler som har samma varningstecken. Ett annat är för mig att jag blir tystlåten, orkar liksom inte prata och har inte lusten heller.

  1. Fast nu fick hon ju en fråga och gav ett väldigt rakt svar. Jag upplever inte att hon klagar, det är något annat.