Bröllop i dagarna tre

Bröllop i dagarna tre. Just idag är det tio år sedan jag och Jakob gifte oss i Backenkyrkan i Umeå. Vi var så små då, jag kan inte förstå att det bara var tio år sedan. Det känns som trettio år sedan med tanke på allt som hänt sedan dess. Ett hus, två barn och ett tredje på väg, sex olika bilar, utmattning, enormt mycket renovering, en sjukgymnastutbildning, en yogalärarutbildning, ett jordbruk, elva skrivna böcker, resor runt världen, några startade företag och en egen lokal i stan. Att allt detta ryms på tio år är orimligt. Det är mer liv än jag kunnat drömma om.

För att fira tio år som gifta kommer jag ha några dagar med bröllop & kärlekstema här på bloggen. Men för att göra inläggen började jag leta i mitt bloggarkiv efter bilder från bröllopet och inser att jag knappt publicerade några. Då hade jag bloggat i flera år – ändå kändes det inte självklart att dela med mig av bröllopet. Det var inte en så stor socialamedier-grej att gifta sig på den tiden. Men så här såg det ut i alla fall.

Min syster sydde klänningen av en slaktad loppisklänning. Adderade 75 meter tyll i olika ljusa nyanser. Spetsar och fina band. Och så ett svart band i midjan för att göra det mindre snällt. Men också som ett slags sorgeband. Det här var bara ett halvår efter att mamma hade dött.  Jakobs moster virkade en brudkrona som vi monterade tyll på och gjorde en hatt av.

Till klänningen bar jag platta ballerinaskor och en svart vintageväska med en stor brosch på. Och så hade jag gjort naglarna. Den detaljen hade jag dock skippat om jag gifte mig idag. Långa naglar är inte min grej.

Vi gifte oss i kyrkan och min vän Emmas pappa som är pastor förrättade vigseln.  Min syster sjöng (och som hon kan sjunga!) och sedan hade vi en fest en bit därifrån. Vi var 75 gäster på bröllopet ungefär. Färgtemat var vitt och dekorationerna i spets och tyll. Bröllopsinbjudningarna handskrev jag på vitt tårtpapper och dukningen bestod av vaser och ljuslykor i genomskinligt pressglas och ett lapptäcke av loppade, virkade dukar.

Vårt bröllop var en ganska liten affär. Kläderna billiga, lokalen enkel. Vi hade inga pengar så vi gjorde knytkalas på maten. Alla gäster (som inte kom resande långt bort ifrån) fick ta med sig en varmrätt. Vi hade förberett sallad, bröd, dryck och snacks. Och bakat en massa tårtor till efterrätt, någon vegansk och någon glutenfri. Allting dukades upp på ett långbord och så hjälpte några bekanta till att servera under bröllopet och sköta disken.

Knytkalas är bästa maten. Alla tar med sig något som de är bra på att göra och det blir enormt mycket mat att äta. Vi valde det istället för kuvertavgift eftersom många av våra kompisar hade dåligt med pengar på den här tiden och vi inte ville att vårt bröllop skulle bli en jobbig ekonomisk utgift. Vi meddelade också att vi inte ville ha några bröllopspresenter.

Bröllopsresan som inleddes två dagar därefter gick till Arjeplog. Där hyrde vi en stuga långt ute i skogen, utan el eller vatten. Vi hade med oss massa matrester från bröllopet, sällskapsspel och böcker och så satt vi ute i stugan, spelade spel, bastade och badade nakna i det septemberkalla fjällvattnet. Sista dagarna på bröllopsresan spenderade vi i Glommersträsk i farmors hus. Med samma typ av aktiviteter.

När jag tänker tillbaka på mitt bröllop är det lite rörande på något sätt. Vi hade så lite pengar, vi trollade med enkla medel. Vår anspråkslösa bröllopsresa, fest – ja alltihop. I tider när bröllop kan gå loss på hundratusentals kronor kändes det fint att vi valde en annan väg med vårt.

Fördelar med att gifta sig tidigt

 • När man är ung är det mer okej att bröllopet är lite hoppsan hejsan och avslappnat. Gästerna är ju unga och likadana och eftersom man är först ut är det heller ingen som håller på och jämföra ens bröllop med hundra andra de varit på. Känslan för konventionerna är inte lika starka.
 • Äldre släktingar lever fortfarande och kan närvara.
 • Vi hade inte varit ihop så länge när vi gifte oss – och framförallt bara bott ihop ett år. Därför var bröllopet verkligen sådär romantisk som på film. När bröllopet är den spännande starten på ens gemensamma liv.

Nackdelar med att gifta sig tidigt. 

 • Man har ännu inte lärt känna många av de viktigaste personerna i ens liv. Vissa bröllopsgäster har jag inte träffat en enda gång sedan bröllopet. Medan Annakarin, Erica, Susanne, Malin, Albin. Ulrika, Stina och Emil inte ens var på vårt bröllop. Idag känns det jättemärkligt.
 • Man vet kanske inte riktigt vad man vill ha? Eftersom man inte varit på en massa bröllop och hunnit utvärdera dem. Eller för att man är ung och inte vågar stå på sig i sin egen vision.
 • Man har mindre pengar. Och även om jag älskar anspråkslösa bröllop hade det ju förstås också varit härligt att bjuda gästerna på en överdådig brakfest med omsorg om varje detalj.

Den sinnessjuka bröllopshetsen

Så blir bröllopet bra för brudparet

Kärleksläxor efter 13 år

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

58 kommentarer på “Bröllop i dagarna tre”

 1. Vi hade också knytkalas både pga ekonomi och pga. att sjukdom gjorde att vi fick skjuta på festen till 6 månader efter själva bröllopsdagen. Så med inbjudan fick alla en uppgift – typ knäckebröd, potatis, sallad, en gryta … Och det blev så mysigt att alla var en del av att skapa vår dag.

 2. Grattis på tioårsdagen!!

  Låter som ni hade ett härligt bröllop. Har läst någon statistik någonstans att äktenskap håller längre när paren i fråga haft ett budgetbröllop jämfört med de som har mer påkostade bröllop (vet ej källan dock just nu så ingen aning om det verkligen är så, men känns ändå logsikt på något vis. Stämmer i alla fall i ert fall för 10 år är ju bra jobbat!!).

  Vi hade också budgetbröllop med knytis, men blev hur bra som helst ändå!!

   1. Jag har också läst det. Kan ha att göra med att man gifter sig av ”rätt anledningar” kanske? Typ: jag skiter i pengarna, jag vill bara gifta mig med Dig – det är mitt drömbröllop!

    Vi firar 10 årig bröllopsdag nästa år! Gifte oss också när vi bara var snorungar på 21 år 😉 hade hunnit vara tillsammans i 4 år dock. Då kände vi oss sååå stora och när jag tänker tillbaka på det så inser jag ju att vi var rätt unga. Alla förväntade sig därför också en liten bebis några månader senare pga ”varför annars gifta sig så tidigt?” Men bebisarna kom inte förrän 7 år senare. Tiden går så fort! Ska bli kul med bröllops/kärlekstema de närmsta dagarna!

    Och GRATTIS på bröllopsdagen!!

  1. Samma här, gifte oss unga och hade begränsad budget. Dock var jag besatt av att ha just DEN Ida Sjöstedt-klänningen jag sett i nåt modereportage, innan hon blev stor, fick kontakt och lyckades knipa provexemplaret för rimlig summa. Åh vad fin jag kände mig! Det var lite hejsan hoppsan i övrigt men väldigt roligt och massa kärlek… Fin statistik som jag gärna vill tro på:)

 3. Vad kul att läsa om! Känner också att jag blir rörd när jag tänker på den yngre Clara som skulle gifta sig. Så fint.
  Har nog samma känslor för mig själv och mitt eget bröllop trots att jag inte var lika ung som du var. Men man vill liksom ta den yngre versionen under sina vingar och ge henne en kram.

 4. Grattis på bröllopsdagen! Ert bröllop verkade helt underbart och din klänning är så vacker och romantisk!

 5. Stort grattis!
  Vi hade 18 årig bröllopsdag i söndags och vi var också unga när vi gifte oss, jag 23 och maken 25. Men eftersom vi blev ihop jättetidigt hade vi redan varit ihop i åtta år då. Bröllopsresan gjorde vi 10 år senare, då tillsammans med våra barn.
  Men kuvertavgift? Aldrig hört talas om. Får gästerna alltså betala för att vara med på bröllopsdagen?

  1. Älskar när det är kuvertavgift, så slipper en fundera på present. 😉 Framförallt är det ju kul att de som gifter sig kan bjuda så många de vill, eftersom de betalar för sin mat.

  2. Man tänker oftast i inte i termen att gästerna får betala för att vara med. Snarare ses det väl oftast som en kostnad istället för bröllopspresenten. Och det kan ju räknas som knytis. Men utan prestation. Men att man bidrar. Lät så negativt när du skrev sådär bara. Men jag kan ha missuppfattat din ton såklart. Att köpa en present är ju också att betala för att få va med. Typ.

   Själv skulle jag inte vilja ha kuvertavgift, hellre äter jag hemgjord taco och gifter mig utan blombukett.
   Skulle även avsäga mig presenter. Och vill hellre ha dom jag älskar nära utan att de ska kosta dom ett smack.

   1. Det var inte negativt menat, men jag ser nu att det kan tolkas så. Det var en korsning av förvåning och undran.
    För mig låter ordet kuvertAVGIFT ovälkomnande. Att gästerna bidrar tycker jag är sympatiskt och trevligt, men att tvinga på någon en kostnad känns inte så kul.
    Jag har även svårt för önskelistor som skickas med, eller länkas till, i inbjudan. Där man sedan ska bocka av vad man köpt. Det känns som en beställningslista.
    Precis som brudpar har olika ekonomi så har ju även gästerna det. Tråkigt om bjudna gäster inte kan komma pga avgiften.
    Många kan bidra med så många olika saker, sång, dekorationer, möbleringshjälp, hantverk, texta placeringskort, bakning etc, men kanske ändå inte ekonomiskt.
    Det är nog främst känslan av risk för exkludering som gjorde mig förvånad över företeelsen.
    För 20 år sedan gästade jag ett bröllop i Etiopien. Där är bröllop en jättegrej, med många seder, traditioner och turer av processer som ska ske olika dagar. De som är tärnor och bestmen skuldsätter sig för flera år, för att kunna finansiera detta, och kan därför sedan inte själv gifta sig på många år.
    Kanske är det den erfarenheten som gör att jag tycker att det är bättre att sänka utgiftsnivån än tvinga på andra kostnader.

    1. @Anna: önskelistan som vissa brudpar väljer att lägga ut är inget annat än just det – en önskelista. Mam måste inte följa den slaviskt! Det står dig helt fritt som gäst att köpa något helt annat än det som står listan. Men om du inte riktigt vet vad du ska köpa elev om du vet du vill t ex köpa champagneglas då är det väl jättebra att du kan få veta vilken sorts glas brudparet önskar sig eller kanske redan har och vill komplettera med. Ur miljösynpunkt är det dessutom mycket bättre att mottagaren faktiskt får användning av presenten. Och som sagt, vill du virka en vacker duk eller ge bort en upplevelse eller vad som helst så får du göra det. Önskelistan är inte betvingande på något sätt.

    2. Vi står enade Anna! 🙂
     Nu förstår jag mer hur du menade och jag håller med. Jag tycker önskelistor(även om det är just en ÖNSKElista) är ett sånt fult grepp. Gästerna torde känna sig tvingade att köpa från den. Känns extremt tråkigt o inte alls kärvänligt att pracka på sina(älskade?) gäster detta.

     Sen så tycker jag att bröllop överlag verkar fokusera på festen/bilderna. Snarare än just kärleken.
     Det ska sjungas, man ska dansa in i kyrkan till nån “cool” låt..osv.osv. Klyschor som blivit vanliga inslag.
     Burv vad jag är allergisk mot sånt.

     I det enkla bor det vackra -Ernst

 6. Grattis på giftasdagen!!
  Jag tycker hela upplägget låter fullkomligt underbart. Jag hade hellre åkt på likadan bröllopsresa som ni gjorde än att resa utomlands. Finns känslorna kan man likagärna spela kort i pyjamas med ett stearinljus tänt. Nu är jag själv inte gift. Och vet ej heller om jag vill gifta mig. Men, ett som är säkert är att jag redan nu i kommande fall vill att det ska kosta minimalt om det sker. Jag undrar, på riktigt, varför någon ens vill ha en blombukett för flera tusen kronor!? Jag tycker faktiskt att det är en del vrickat. Jag skulle vara så nervös inför den dagen. Så att dessutom hausa upp den med svindyra detaljer skulle äventyra hela mitt mående. Pjust. Less is more! Alltid. Alltid.

 7. Blir glad av det här. Jag och min kille vill gifta oss nästa år men har inte särskilt mycket pengar. Nu är vi 27 och 30 år, men har det inte jättebra ekonomiskt ändå. Det känns fint att man kan få en bra bröllopsdag utan att spendera jättemycket pengar. Vi funderar också på att ha knytis.

 8. Hjälp, nu inser jag att jag måste ha läst din blogg i mer än 10 år för jag minns detta! Grattis!! Tyckte din klänning var helt underbart kreativ och vacker, och har ibland funderat på hur den mår och var den är nu, haha.

 9. Oavsett vad man firar så föredrar jag det anspråkslösa framför det överarbetade och dyra.

 10. Hej Clara, grattis till årsdagen. Jag tror att varken tid som man var ihop eller pengarna till själva festen spelar en stor roll. Det är hjärtan som visar vägen. Vi var också ung och fattiga men fira snart 31. bröllopsdagen. Allt lycka till dig och familjen.
  Birgit

 11. Så fint att läsa det här! Jag och min man gifte oss för mindre än en månad sedan. Vi har inte varit tillsammans så länge och var bland de första av våra vänner som gifte sig. Ibland kan jag känna, efter att ha planerat länge innan och haft förväntningar och längtat, att “jaha, det blev bara så där då”. Nästan en liten besvikelse.
  Därför känns det bra att läsa ditt inlägg. Vi valde ju att gifta oss tidigt trots att vi inte har så mycket pengar att röra oss med eller stor erfarenhet av bröllop, men å andra sidan är jag gift med den personen jag vill dela livet med, och det känns underbart att både mormor och farmor fick vara med och dela det med oss.
  Och jag försöker tänka att vi kan ordna hur många fester som helst i vårt liv framöver! På ett sätt skulle det ju vara lite sorgligt om bröllopsfesten skulle vara den roligaste dagen i livet. Vad ska jag då se fram emot?

 12. Grattis! Vi gifte oss också ganska unga, var knappt 25 och 28 och hade bara varit på ett bröllop tillsammans förut, året innan vårt. Så både vi och gästerna hade begränsad erfarenhet vilket var rätt skönt då vi också körde budgetbröllop. Känns som att nuförtiden är de bröllop som syns i sociala medier extremt påkostade, varje liten detalj är färgmatchat perfekt och dessutom är möhippa tydligen samma sak som “tjejweekend i storstad med de femton närmaste väninnorna”. 😂 Allt är liksom…mer.
  Vi är för övrigt fortfarande gifta efter 11.5 år. 💗

 13. Tycker det låter helt fantastiskt! Och tänker att även om ni var unga och lite spontana så låter det så moget att bara köra på på ert vis. Älskar sånt. Blir så inspirerad!

 14. Vilken härlig bröllopsresa ändå! Tycker det låter jättemysigt och tanken är väl ändå att man ska umgås med varandra? Perfekt att göra i en stuga, i en skog med massa sällskapsspel ju!

  Tänkte på, ni skulle ju kunna ha en fest nu eller om något år och bjuda alla era nuvarande vänner och fira ihop med dem? Framförallt för att det är fint att umgås alla tillsammans förstås <3

  Grattis på er bröllopsdag och må era år bli många fler tillsammans!

 15. Yack för att jag fått följa ditt liv i mer än 10 år! Kommer ihåg när du gifte dig, så jag måste ju ha läst redan då… 🙂

 16. Vill bara säga att jag blir så glad av att läsa kommentarerna här hos dig Clara. De har ofta ett fint tilltal tycker jag. Som kommentaren ovan att en läsare blir rörd när hon tänker på en ung Clara som gifte sig. Eller hon som tänkt på din bröllopsklänning genom åren.:) Jag tänker att vettiga läsare kanske är det bästa kvittot på en bra blogg.

 17. Tänker att allt det som står på lista ”nackdelar” är anledningar till att göra ett ordentligt 10-års-jubileum 🙂

  1. Åh precis! Vi har 10-årig bröllopsdag nästa år och har pratat lite löst om att ha fest och bjuda alla nya nära vänner vi har nu. Vi har träffat så många härliga människor via barnen och det känns som sagt konstigt att de inte var med på vår stora dag.

 18. För mig var det 8 år sen jag gifte mig. Jag känner likadant att det är flera människor som är väldigt viktiga för mig nu som inte var med då. Det var ju också fantastiskt kul att gifta sig så vi planerar att göra om det om två år. Ny bröllopsfest på den tioåriga bröllopsdagen.

 19. Så kul att se, eftersom det var era bröllopsbilder som ledde in mig på din blogg för snart tio år sedan, då. Vi gifte oss året efter er och var inte alls lika coola, men jag hade iaf en egendesignad klänning i ekologisk bomull och hampa! Clara, har du kvar din klänning? Den ser magnifik ut!

 20. Jag tycker det verkar vara så stressigt och uppstyrt med bröllop nuförtiden! Som att det handlar om status mer än en kärleksdag. För vem hinner uppfatta kärleken i luften när man mest spanar in dyrt designande kläder och måste fundera på vilken gaffel som skall användas för att bete sig korrekt. Om alla ska övertrumfa varandra med tjusiga bröllop har det förvandlats till något helt annat än det var förr, som jag minns det.

  På nittiotalet var jag till exempel på ett bröllop på en bakgård på Söder i Stockholm. Alla satt och myste vid ett långbord, ingen klädkod så långt ögat nådde, knytis och supergott, några påhittiga tårtor, en radio spelade i bakgrunden och bröllopsparet var så kära och sig själva att alla på festen blev hellyckliga. Det var så fint! Vad kunde det bröllopet ha kostat? Vem brydde sig? Vem brydde sig om vad någon annan hade på sig eller hur någon annan höll i besticken eller hade för frisyr? Vi SÅG VARANDRA och hade kul! Det här var bara ett av många liknande bröllop.

  Härom veckan tittade min snart vuxna dotter oroligt på mig och frågade om vi (hennes pappa och jag) skulle ha råd med hennes bröllop. Hon har lärt sig nämligen att det måste vara så tjusigt och perfekt, att oron för pengar kom före lusten att gifta sig och fira det med fest. Men herregud, tänker jag. Kan det inte bli en backlash på denna statusdimma snart? Kan vi inte börja se klart vad det faktiskt handlar om; ett firande, kärlek, gemenskap, lycka, glädje, närhet och en minnesvärd stund för livet.

  Förslagsvis kan vi kalla detta sunda firande för retrobröllop. Och så har vi knytis, slappnar av och har tid att uppleva varandra och kärleken på riktigt. Oförglömligt, tror jag.

  1. Haha va? Va hon ens seriös? Varför i herrans namn ska ni betala hennes bröllop ens…?

 21. Min man och jag gifte oss också för 10 år sedan fast 15/8. Vi var också unga 23 och 22 år gamla. Bordsdekorationerna var loppade, en enkel buffe med några specialitéer från våra gäster. Vi åkte sedan på weekend till London och bodde ovanför en Pub i ett rum stort som en städskåp (billigt!). Visst skulle jag gjort saker annorlunda idag men ändå så är det mitt bröllop och värt att minnas!

 22. Vi gifte oss vid 30 och 34 års ålder med bara 3 gäster i vår församlingskyrka. Jag var gravid i 8:e månaden och jag hatar vitt så jag hade en blå klänning med prickar, en vit sjal kring huvudet som slöja och en liten vit bolero, min man hade röda byxor, grå blazer och en rosa skjorta så ingen typisk bröllopsklädsel. Vår präst var en väldigt sympatisk kvinna som jag visste skulle göra det speciellt och det var det trots att det var nästan lika många där som jobbade i kyrkan som oss plus gäster. Sedan åt vi en enkel måltid med våra gäster hemma. Jag älskade vårt väldigt intima, vackra bröllop och det var så fint att inte behöva tänka på gäster, mat osv på samma sätt. Det enda jag hade gjort om hade varit att göra en riktig bröllopstårta (fast liten) istället för bara efterrätt och kanske skulle jag ha haft en röd ros i handen istället för ingenting men annars var det fantastiskt. 6 år firade vi i maj i år.

 23. Vi var väl inte såå unga (30 o 27) vi hade inte heller varit ihop så länge (9månader). Mitt senaste bröllop då var när jag var brudnäbb som barn, ♡ hade nog sett några fler, men är inte så intresserad av detaljer.
  Vi hade runt 60 gäster o gjorde arbetsgrupper bland släktingarna. Några fixade blommor till kyrka o festlokal, några bakade tårtor, några serverade, några skötte musiken. Maten handlade vi o lagades av lokala mattanter på en vanlig spis. Man får anpassa menyn efter hur köket ser ut. Värdparet var fantastiskt.
  Min man borde få tapperhetsmedalj som stått ut med mig så länge. I somras firade vi 34år.

 24. Stort grattis till er! Så himla häftigt att ni varit gifta så länge. Det låter som ni hade ett fantastiskt prestigelöst bröllop, där ni firade er kärlek – inget annat. Så himla fint.

  Jag och min man kommer från varsin landsände så ett bröllop skulle kräva mycket resande för någons mor- eller farföräldrar där ingen var speciellt kry. Det kändes väldigt svårt att välja var vi skulle vara… Så när jag jobbade på nya Zeeland under ett år så gifte vi oss där. Det var vi, en av mina närmsta vänner som också jobbade där, officianten, helikopterpiloten och fotografen på plats. Låter ensligt men för oss var det helt rätt. Bröllopsfest skulle vi ha när vi kom hem och det var tre år sen nu 😉 Vi ska nog ha fem års fest nästa år och märkligt nog kände majoriteten av de kommande inbjudna gästerna oss inte då. Supermärkligt men ändå helt rätt. Livet förändras.

 25. Själv ångrar jag några av gästerna som förväntades bli bjudna för att de “alltid” hade blivit bjudna på olika sammanhang. Ingen av de tre var vänner till mig och min man, utan vänner till min mans mamma, min svärmor alltså. Ångrar så in i bomben att jag bjöd de tre och inte stod på mig och sa nej och bjöd tre andra som var mer våra vänner. Andra saker jag ångrar var att jag lyssnade så mycket på vad andra tyckte skulle serveras, dukas osv för att så “brukade man alltid göra” på bröllop. Hade jag den vetskapen jag har idag så hade jag också haft ett enkelt bröllop med bara de närmaste vännerna och familjen inga fler, en knytis och dukat med enkla medel. många saker jag ångrar men inte valet av man.

 26. Vi gifte oss också unga och två andra fördelar med det tycker jag är:

  Jag älskar min pyttelilla vigselring med typ världens minsta diamant. Tycker att den är gullig när jag jämför med andra kvinnors stora ringar.

  Vi blev ihop som studenter och gifte oss medan vi fortfarande pluggade = billig lokal (kårens) och så många kompisar som fortfarande bodde nära innan alla spreds över världen.

 27. Vi fick vår dag precis som vi önskade den, 100% nöjda. Men det tog mkt tanke o känsloarbete att komma dit.. Kanske mest för att jag kände (och alltid känner) en sån oerhörd press från outtalade önskningar/åsikter och konventioner.. Kanske mer inbillning än verklighet, men det är verklighet för MIG.. Därför ångest och velighet, inte över giftermålet, men att få göra det så som VI två ville ha det, utan att någon i familjen skulle lägga sig i, beklaga sig eller på annat sätt besudla det som var VÅRT och skulle vara GLÄDJE och KÄRLEK….

  Därför berättade vi inte för någon alls att vi skulle gifta oss förrän det var gjort. Att vi ville gifta oss visste ju våra familjer sen länge, och vi sa ifrån tidigt att vi inte ville ha något BRÖLLOP, vi ville bara gifta oss i all enkelhet.. Svärmors reaktion på det var typ “Men vad säger hennes mamma om det!?” vilket bidragit till att vi inte ens ville ge någon det minsta utrymme att opponera sig ang våra önskningar om vår dag.. VÅR dag. Som vi inte var villiga att kompromissa över 🙂 Fester kan folk själv få hålla om de tycker det är roligt, för det gör inte vi!

  Skulle kunna skriva mycket om alla underbara detaljer som jag o min man uppskattade o älskade.. men det känns privat 🙂

 28. Grattis till 10 år som makar! Roligt att få se fler bilder från ert bröllop. Å vilket fint tema du satt ihop denna vecka, gillart!

 29. Så fint att läsa om! Blev jätteblödig helt plötsligt och längtar ihjäl mig till mitt eget..

 30. Men det är ju inget som hindrar att ni i något skede kan ta bröllopet i repris och ställa till med en överdådig brakfest och då bjuda in de ni vill ha med idag. 🙂