Ugnsbakade ägg i frallor

Har ni testat att ugnsbaka ägg någon gång? Eller rättar sagt – ugnsbaka ägg i bröd? Det blir som små matiga muffins. Eller brödomeletter. Så otroligt gott! Perfekt på påskbrunchen eller bara när man vill lyxa till helgfrukosten.

Man behöver egentligen bara någon slags liten fralla – och så godsaker att stoppa ner i brödet. Det kan vara lufttorkad skinka, lax, sallad, tomat, lök ja vad som helst egentligen. Och så lite kryddor och kanske senap eller annat som passar bra.

Jag har inget exakt recept utan kör på vad som passar. Men ungefär så här går det till

Ugnsbakade ägg i bröd

Jag valde lufttorkad skinka, bladspenat och rödlök. Sedan skar jag allting i mindre bitar och fräste löken glansig i lite smör i en stekpanna. Därefter skar jag av locket på frallorna och gröpte ur lite av inkråmet. La ner ingredienserna och avslutade med att knäcka ner ett ägg i varje bröd. Saltade, pepprade och ställde på plåt i ugnen.

Sedan ugnsbakade jag frallorna i ca 8–11 minuter på 200 grader. I övre delen av ugnen.

Inte svårare än så. Ät och njut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer på “Ugnsbakade ägg i frallor”

  1. Jaaaaaa!!!! Tack!!! 😃 Helgen är räddad! 😄👍 Behövde verkligen ett tips på ett gott snax och eftersom jag älskar ägg blir detta kalas!