
Har ni testat att ugnsbaka ägg någon gång? Eller rättar sagt – ugnsbaka ägg i bröd? Det blir som små matiga muffins. Eller brödomeletter. Så otroligt gott! Perfekt på brunchen eller bara när man vill lyxa till helgfrukosten.
Man behöver egentligen bara någon slags liten fralla – och så godsaker att stoppa ner i brödet. Det kan vara lufttorkad skinka, lax, sallad, tomat, lök ja vad som helst egentligen. Och så lite kryddor och kanske senap eller annat som passar bra.

Jag har inget exakt recept utan kör på vad som passar. Men ungefär så här går det till
Ugnsbakade ägg i bröd
Tid
ca 20 – 30 minuter
Gör så här
- Jag valde lufttorkad skinka, bladspenat och rödlök. Sedan skar jag allting i mindre bitar och fräste löken glansig i lite smör i en stekpanna. Därefter skar jag av locket på frallorna och gröpte ur lite av inkråmet. La ner ingredienserna och avslutade med att knäcka ner ett ägg i varje bröd. Saltade, pepprade och ställde på plåt i ugnen.
- Sedan ugnsbakade jag frallorna i ca 8–11 minuter på 200 grader. I övre delen av ugnen.

Inte svårare än så. Ät och njut!
7 svar
Vilket supertips! 🙂 Ser hur mumsigt ut som helst!!
Åh, vilket bra tips!
Jaaaaaa!!!! Tack!!! 😃 Helgen är räddad! 😄👍 Behövde verkligen ett tips på ett gott snax och eftersom jag älskar ägg blir detta kalas!
Tack för tipset! Det verkar enkelt och gott, och allt med ägg passar till påsk enligt mig.
Mmmm, det lät gott och så enkelt!! Tack för tips, kraaam Kate
På tidigt 70 tal var de en vanlig förrätt.Gick en utbildning då med mycket matlagning just fylld fralla återkom ofta i våra menyer.
The eggs in bread looks delicious, think I will make it this weekend or better, the next weekend when my son and his family has arrived in the Netherlands from Swiss.
Jammie😋😋