Jag samlar ju pÄ mÄnga saker. Broderade bonader, majolikakrukor, karaffer, grÀddsnipor och olika kaffeserviser. Kom pÄ att det kanske kan vara roligt att se nÄgon av samlingarna? Vi börjar med karafferna. Det hÀr Àr mitt karaffskÄp. I detta skÄp finns fler karaffer Àn vad som Àr hÀlsosamt.

Men jag gillar ju att variera mig och hÀller gÀrna över mjölken i en fin kanna för att det ska vara lÀttare för barnen att servera sig sjÀlva. Och för att det ser sÄ mycket trevligare ut. Karaffer med Àngsblommor eller överdÄdiga syrenkvistar Àr dessutom en svÄrslagen syn. För att inte tala om en skir gammal kanna full med jordgubssaft.

Jag har inga planer pÄ att sluta införskaffa karaffer. De jag tröttnat pÄ skÀnker jag bara tillbaka igen. I loppisens förlovade kretslopp.

Hejhej karafferna! HÀr stÄr alla kannnor förutom de som jag anvÀnder just nu och som Àr utplacerade runtom i huset. Torde vara omkring femtio stycken ungefÀr. Bara tre av dem Àr inköpta nya. Resten Àr begagnade.

Har försökt sortera dem efter fÀrg. Glaskaraffer för sig, silverkannor för sig.

Gula pÄ sin egen hylla och blÄ med varandra.

Allra flest har jag av vita med olika sorters blommor pÄ. Svulstiga, kitchiga, diskreta, strama. Jag Àlskar min samling. Blir sÄ glad av allihopa.

NÄgra Àr mer som kaffepannor Àn karaffer. Men de fÄr rÀknas ÀndÄ.

Mina fem favoritkannor just nu Àr de hÀr. Den blÄ med sin knalliga fÀrg och bokmÀrkesrosorna pÄ. Den gröna tycker jag om för den ovanliga fÀrgen och formen pÄ handtaget. Den vita med blÄtt blommönster pÄ gillar jag för enkelheten. Den kÀnns ansprÄkslös pÄ nÄgot sÀtt. Alla tre karaffer saknar mÀrkning i botten sÄ jag har ingen aning om var de kommer ifrÄn.

Men kannan framför med beige botten och brun blomma heter Pyro och kommer frÄn Gustavsberg. Samlar pÄ den hÀr serien, som tillverkades mellan 1929 och 1955. Bulligheten Àr ju underbar! Den hÀr serverar jag gÀrna mjölken till frukostgröten i. Och bredvid den syns en gulrutig karaff med blomsterbÄrd. Lite egen i stilen och vacker i sin enkelhet. Brukar duka med den nÀr jag kört pÄ gult tema. I botten pÄ den karaffen stÄr det Arthur Wood Made in England. Lite osÀker pÄ tillverkningsÄr. NÄgon som vet om det finns fler delar i serien?

Det hÀr var mina favoritkaraffer. Var det nÄgon du gillade sÀrskilt i samlingen?

Kolla in min samling av koppar!