Firar ni Halloween? Jag är inte själv särskilt intresserad men jag har inget annat val eftersom mina barn tycker att det är den bästa högtiden näst julafton. Som tur är har jag både barnens gammor som gillar att ordna skräck-kalas och nu också min kompis Stina att luta mig mot. Igår kväll ordnade hon nämligen Halloweenpysselkväll med barnen.

Läskigt godis såklart

En häxa, ett spöke, en pirat och Bertil som var Professor Hönshjärna. En karaktär han hittat på själv.

Jag hade med mig pumpor som vi karvade. Det var oväntat roligt och inte fullt så svårt som jag trodde. Har nu gett mig den på att bli en mästerlig pumpakarvare vad det lider. Undrar om de har speciella karvningsredskap i USA? Att få ut alla trådar och frön med? Jag skulle velat ha en sked lika vass som en kniv att skrapa med…

Medan jag dekorerade pumpor åt alla barn, pärlade de spöken på pärlplattor och gjorde ljuslyktor av gamla konservburkar och glasfärg.

Och så skapade de monstermunnar av äpplen, minimarschmallows och nutella. Stina hade förberett så fint med flera olika pysselstationer.

Vi firar alltid Halloween helgen innan Allhelgona. Så att högtiderna inte konkurrerar. Den första är barnens högtid. Den andra är mer för oss vuxna. Då vill jag gå till kyrkan och tända ljus på gravar och ta tid att bara fundera och vara i stillhet.

Så här blev vår lilla pumpafamilj.

När barnen pysslat färdigt ville de se på film och äta godis så då vräkte vi vuxna oss i soffan och pratade bort några timmar. Och det var den fina kvällen det!

Lyssningstips! Poddavsnittet när jag och Erica pratar om sånt som ger oss kalla kårar…