HĂ€r Ă€r mina senaste juliga loppisfynd som jag gjorde nĂ€r jag var uppe i norrbotten med min syster. Men jag inleder med nĂ„got som jag köpt hĂ€r i UmeĂ„….

Den hÀr förtjusande handbroderade vÀggbonaden Àr ren perfektion. Kolla stearinljusen, bÄrden, fÀrgstÀllningen. Milda mjuka pasteller.

Tror att den hÀr Àr riktigt gammal. Ska fÄ hÀnga pÄ bÀsta platsen i hela huset!

Loppade prylarna som ger julkÀnsla

Har ocksÄ slagit till pÄ nÄgra smÄ nipperburkar som ska bli julklappar.

Alltid bra att ha för vigselringar, huvudvĂ€rkstabletter eller annat viktigt man mĂ„ste ha med sig…

Och sĂ„ tjockt, underbart norskt porslin. MĂ€rkt Stavangerflint och sĂ€kert en souvernirkopp dĂ„ texten Alsthaug finns pĂ„ koppen. PĂ„ fatet stĂ„r skrivet “Sommer velkommen til alles behag pĂ„ hvilken at natten den lyser som dag”.

Honungsburken var nog mitt bĂ€sta fynd pĂ„ evigheter. Är stĂ€ndigt pĂ„ jakt efter gammalt engelskt trettio och fyrtiotalsporslin. Men det finns inte direkt drivor av det i second handaffĂ€rerna. Hittade denna för typ en tjuga och hoppade nĂ€stan pĂ„ stĂ€llet av glĂ€dje. MĂ€rkningen i botten Ă€r Crown Devon Honey Pot och nĂ€r jag kollat runt lite kan de sĂ€ljas för allt mellan sexhundra kronor och en tusenlapp. Inte för att jag nĂ„gonsin tĂ€nker sĂ€lja den. Ska spara för alltid!

Har letat efter ett grisfat till rimlig penning i flera Ă„r. Den meningen lĂ„ter ju helt absurd ser jag nu? “Grisfat” “Flera Ă„r”. Jaja.

SÄ gulligt gammaldags till julbordet i alla fall! 40 kronor mÀrkt med Bofajans var som hittat. Plus den hÀr emalkaffepannan i perfekt skick invÀndigt. OcksÄ 40 kronor.

Ryckte ocksÄ Ät mig detta stora gamla mÄtt i flintgods frÄn Gustavsberg. Det stÄr nu vid spisen och hÄller ordning pÄ slevarna.

Slutligen högg jag tag i den hÀr ullkoftan och köpte den oprovad. Sitter som en smÀck tack och lov. SÄ fina vintriga fÀrger och midjekort modell som Àr den bÀsta.