Här är mina senaste juliga loppisfynd som jag gjorde när jag var uppe i norrbotten med min syster. Men jag inleder med något som jag köpt här i Umeå….

Den här förtjusande handbroderade väggbonaden är ren perfektion. Kolla stearinljusen, bården, färgställningen. Milda mjuka pasteller.

Tror att den här är riktigt gammal. Ska få hänga på bästa platsen i hela huset!

Har också slagit till på några små nipperburkar som ska bli julklappar.

Alltid bra att ha för vigselringar, huvudvärkstabletter eller annat viktigt man måste ha med sig…

Och så tjockt, underbart norskt porslin. Märkt Stavangerflint och säkert en souvernirkopp då texten Alsthaug finns på koppen. På fatet står skrivet “Sommer velkommen til alles behag på hvilken at natten den lyser som dag”.

Honungsburken var nog mitt bästa fynd på evigheter. Är ständigt på jakt efter gammalt engelskt trettio och fyrtiotalsporslin. Men det finns inte direkt drivor av det i second handaffärerna. Hittade denna för typ en tjuga och hoppade nästan på stället av glädje. Märkningen i botten är Crown Devon Honey Pot och när jag kollat runt lite kan de säljas för allt mellan sexhundra kronor och en tusenlapp. Inte för att jag någonsin tänker sälja den. Ska spara för alltid!

Har letat efter ett grisfat till rimlig penning i flera år. Den meningen låter ju helt absurd ser jag nu? “Grisfat” “Flera år”. Jaja.

Så gulligt gammaldags till julbordet i alla fall! 40 kronor märkt med Bofajans var som hittat. Plus den här emalkaffepannan i perfekt skick invändigt. Också 40 kronor.

Ryckte också åt mig detta stora gamla mått i flintgods från Gustavsberg. Det står nu vid spisen och håller ordning på slevarna.

Slutligen högg jag tag i den här ullkoftan och köpte den oprovad. Sitter som en smäck tack och lov. Så fina vintriga färger och midjekort modell som är den bästa.