Det är ju inga vidare loppistider just nu. Men innan de senaste restriktionerna trädde ikraft var jag runt och letade rekvisita till ett jobb. Sprang på ett och annat fint. Som dessa gula gamla tallrikar. Älskar båda serviserna men kanske särskilt fatet till vänster. Har tårtfat i samma serie plus fyra asietter. Supersöta! Det högra fatet har jag också fler modeller av i samma serie. I botten står inget mer än Majolika made in Western Germany

Den gula lilla skålen utan märkning som står längst bak fick jag för fyrtio kronor tror jag. Typiskt fin liten skål till tacosplock! Och under den två gröna tallrikar i serien Nore från Gefle.

Har ju en beigeblommig serie till vardags och en asiatisk fasan i lila till fest. Nu samlar jag till en helt blå dukning plus en komplett grön. Nore kommer passa perfekt i min gröna samling.

På Myrorna hade någon skänkt en hel samling prydnadsänder. Den här röda kunde jag bara inte motstå. Får placeras i någon hylla tillsammans med pakistanska porslinsfåglarna, de antika japanska dockkorna, mina urgamla dalahästar. Kitsch och souvenir i ett!

Hittade även en hel låda med glaspumlor. Inget pangpris kanske – femton kronor styck – men kunde inte låta bli. Fyllde en hel låda med tolv fack för 180 kronor.

Gamla julkulor är ju svårslaget vackert allstså. Så är det bara! Tyvärr kommer vi ju för andra året i rad ha en vilding här hemma (förra året Ulf i år även Essa) så jag kommer spänna fast granen i väggen som jag gjorde sist. Och hoppas på det bästa

Hittade också en gammal paltslev i trä. En sån har jag letat mig trött efter!

Slutligen köpte jag en fyrtiotalsvas som ser ut som ett draperat tyg. Made in West Germany står det under den. Helt otroligt fin.

Allra längst bak i fonden syns en julplansch jag fick för en tia på Röda Korset i Umeå. Så mysig. Den ska upp på verandan!