• Reklamsamarbete Polarbröd •

Två suveräna snittar till påskbuffén

Jag älskar bufféer för att jag älskar plockig mat. Många olika rätter och smaker samtidigt. Till påsk gör jag alltid snittar till buffen eller som tilltugg medan man väntar på maten. Gärna med lax i olika former.

Nu ska ni få receptet på två otroligt enkla och goda snittar att göra på hårt tunnbröd och mjukt tunnbröd. Den ena kan man med enkelhet också göra vegansk.

Jag använder mig av Polarbröds utmärkta Polarknäcke och Polarbröds goda mjuktunnbröd Njalla. Polarbröd är ett norrländskt familjeägt bageri som bland annat har investerat i egen vindkraft som producerar lika mycket grön el som deras bagerier använder.

Gott att veta är också att Polarbröd i första hand levererar sina produkter via järnväg och nu har bytt ut alla plastförpackningar till sockerrörsbaserade påsar som är återvinningsbara.

Servera med snacksrädisor och dillkvistar

Gravlaxsnittar med dijonröra

Fantastiska snittar med gravlax och färskost smaksatt med dijonsenap. Om du istället för att skära snittar delar brödrullarna i halvor får du smarriga utflyktssmörgåsar till picknicken. Snittarna går att förbereda någon dag innan servering.

Du behöver (ca 30 st snittar)

5 runda kakor Njalla

100 g Philadelphiaost

2 -3 tsk dijonsenap

En nypa salt

250 g skivad gravlax

Några knippen färsk dill

2 dl finhackade rädisor

Gör så här

Blanda philadelphiaost, dijonsenap och salt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer senap för ännu mer tryck i smaken.

Bred färskoströran över brödet. Lägg skivad gravlax ovanpå och några nypor färsk dill.

Avsluta med fint hackad rädisa. Rulla ihop och skär i snittar.

Avokadosnittar med wasabi – och grapefruktslemonad i glasen

Avokadosnittar med wasabi

Dessa snittar får sitt sting från wasabin och gillar du hettan kan du dubbla mängden. Det går bra att förbereda alla ingredienser för sig och sedan bara montera strax innan servering. Använder du tångkaviar istället för vanlig blir snittarna veganska.

Du behöver (15 snittar ca)

5 runda Polarknäckebröd

2 avokado

1/2 tsk wasabi

2 msk citronsaft

Salt och peppar

1/2 dl rom

Citronskivor

Gör så här

Dela, kärna och gröp ur avokadon. Mosa och tillsätt wasabi och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Bryt polarbrödet i mindre bitar. Lägg avokadoröran ovanpå och klicka ut romen. Peppra lite och dekorera med tunt skurna citronskivor.

Ät, njut och ha en riktigt härlig påsk! Och kika gärna här för fler härliga påskrecept från Polarbröd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer på “Två suveräna snittar till påskbuffén”

  1. Tack för inspirerande recept🐣Här har vi börjat måla ägg så smått i alla fall, och hostar tyvärr fortfarande…Men, men, någon gång ger det sig. Hoppas att du och de dina, och alla därute får vara så friska och glada som det bara går. Kram💗

  2. Din samarbeten är så bra Clara!
    Polarbröd är överlägsna. Alla bröd dom bakar är goda. Hällakaka med tunna korvskivor på och varm choklad till. Mums!
    Brukar använda Njalla som pizzabotten, hur gott och enkelt som helst 🙂

  3. Fråga: ska man inte slänga dessa brödpåsar i plaståtervinning då? Eller vad blir skillnaden jämfört med om de varit av vanlig plast? Är det själva tillverkningen som är bättre eller sämre? Jag blir inte klok på det här med plast alltså!

    1. Jo, eftersom de är återvinningsbara så ska de väl till återvinningen? Vinningen i jämförelse med vanlig fossil plast är att de kommer från en förnyelsebar källa. Vinningen i jämförelse med många sorters ”bioplast” är att påsarna kan återvinnas. En del sorters s k ”bioplast” kan inte det och förstör t o m återvinningsprocessen. Det bästa är en återvinningsbar plast från en förnyelsebar källa, och det tror jag är det som Polarbröd har. De brukar ha koll.

  4. I vilket kärl ska man återvinna dessa påsar? Plast eller kompost? Står inte på påsen hur de ska återvinnas.