Midsommarafton

Vilken midsommar vi fick. Solen sken från blå himmel och jag fick fira med syrrans familj

Vi dukade lunch på den nybyggda verandan i perfekt solläge

Anna och jag delar passionen dukning. Att duka och göra fint på olika teman. När vi var små och åt middag hos min faster bad hon oss alltid göra olika fantasifulla dukningar. Och eftersom hon är lika porslinsfrälst som oss fanns det alltid mycket att välja mellan. Spansk keramik, romantiskt blåvitt, grovhuggen almoge..så himla härligt.

Till midsommarlunch blev det Berså för hela slanten.

Vi dukade fram sill av olika slag, prinskorvar till barnen, gott bröd och massa smarriga röror

Jag hade min sköna kaftanliknande klänning

Och så hade Jakob lyckats ordna sig ledigt och tagit nattåget ner i sista minuten. Vilken glädje. Fast nu är han på väg hem igen.

Så mysigt med hela kusinhögen som får umgås och leka. Och bråka. Hade absolut inte en sådan nära relation att jag vågat bråka med någon av mina kusiner.

Efter lunch klättrade kusinerna ner i lådcykeln och så åkte vi för att bada.

Efter badet glass

Och Anna. Som är som en Melloprogramledare som byter kläder mellan varje punkt på dagordningen. Jag var exakt likadan när jag var liten. Det låg enorma klädhögar på golvet i slutet av dagen efter att vi använt hela garderoben runt. En av oss fortsatte dock med det beteendet i vuxen ålder. Samma person som blev stylist och designer

Alla fick en krans. Men inte alla ville bära den

Detta socker alltså. Ger ilningar i tänderna

Sedan hade barnen ordnat en hästhoppningshinderbana som vi skulle hoppa.

Suck och stön och höga vrålanden. Efter det var vi så svettiga att vi var tvungna att bada igen.

Efter badet blev det hamburgegrillning

GOTT!

Och när barnen äntligen somnat satt vi här och ugglade tills det blev natt

Och det var den midsommaren det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Midsommarafton”

 1. Vilka bilder! Är de redigerade annorlunda än ”vanligt” eller är bara ljuset annars på västkust? Hur som helst, så vackert!

 2. Men vilken underbar midsommar. Det där att byta kläder flera gånger varje dag pysslade jag med förr. Nu går jag mest runt i träningskläder och hur kul är det att byta… 🙂

 3. Härligt det ser ut!
  Den där solsängen barnen sitter i och äter glass… var kommer den ifrån? Finns den i någon butik? TACK!
  //Susanna

 4. Blir löjligt glad av att kika in i din blogg och se att inlägget från midsommarafton har kommit upp. Och blir nästan tårögd av någon slags nostalgivurm när jag ser Bersåporslinet. Hur fint?! Och vilken utsikt. Och vilket väder! Hemma hos oss regnade det en del ett par dagar innan helgen så jag kunde njuta ännu mer av stekande sol på midsommar (vill ju inte att naturen ska torka ut).

 5. Tack för en bildkavalkad som sprudlar av färg och energi! Mina ögon fastnade utöver färgfyrverkeriet även för det makalöst fina altanräcket. Är det specialgjort eller finns någon serietillverkare?

 6. Alltså, jag måste bara skriva en kommentar nu. Hur i hela friden kan det vara så härligt att läsa om någons dag? Jag bara älskar inlägg av det här slaget, jag liksom lever mig in i det. Det bästa är långa redogörelser om matlaget. Låter så mysigt alltihop! Bersåporslinet är så makalöst fint! Måste börja samla på det. Önskar dig en riktigt fin vecka hos din syster och en fortsatt fin sommar!

 7. Vilken härlig midsommar ni hade! Har du möjlighet att dela med dig av några recept på de goda rörorna skulle jag bli jätteglad!

 8. Apropå att uggla, snälla du som bor i norr och vad jag tänker måste ha erfarenhet av knott och mygg som gör livet odrägligt?! Jag bor alldeles nära där du nyss var och åkte ånglok minsann, och här har vi så mycket knott att vi inte kan vistas ute efter kl 18 om vi inte bygger in oss med en thermacell som gasar ihjäl fanskapen. Har läst att myggoljan som finns i butikerna är direkt hälsovådlig… testade att göra egen med mandelolja och eteriska oljor som sas funka, men icke! Önskar mig ett helt och fullt krigsinlägg om mygg! 🙂