Jag är så otroligt glad, peppad och pirrig inför första advent. Varför? Jo, för att då sänder SVT ett fyra timmar långt liveprogram hemifrån mitt kök. Med julpyssel, julmat och himla massa mys!

Min vän – den underbara tevekocken Susanne Jonsson – har nämligen ett helt nytt program som heter I Susannes Skafferi. Och gissa om jag blev glad när hon frågade om hon fick gästa mitt hem i första avsnittet? Skrek ja innan hon ens avslutat meningen!

Susanne och jag lärde känna varandra på Go’Kväll för snart tio år sedan. Hon var ett sånt stöd för mig som då var helt grön och ganska osäker i min nya roll. Det sa klick mellan oss direkt och sedan dess har vi faktiskt gjort några fina teveproduktioner ihop. Som Claras Gård och Två på resa till exempel.

Programmet är ett nytt koncept för SVT och kommer sändas på SVT-play och i SVTs Duo-app. Ni kommer kunna kommunicera med oss hela tiden och några dagar innan första advent lägger vi ut våra inköpslistor på vad vi ska baka och pyssla med så att ni kan delta hemma ifall ni vill. Liksom julstöka parallellt.

Jag hoppas verkligen att ni ska vilja hänga med oss i Susannes Skafferi nästa söndag mellan 12-16!

Peppad, pirrad inför sändingen!