Nu Àr det dags för en hederlig blogglista tycker jag. Vi tar en om smink och beauty! Och hÀr kan du lÀsa om mina bÀsta beautyhacks.

Beskriv din beautyprofil

Jag Àr fÀrgglad, orÀdd, nyfiken och luststyrd. Gillar att experimentera med mitt utseende. GÄr alltid utan smink hemma men kÀnner mig naken nÀr nÄgon kommer pÄ ovÀntat besök.

Vardagssminkning?

SÀtter nÀstan alltid pÄ en lite enklare bas innan jag visar mig bland folk. Concealer för att tÀcka röda nÀsvingar och blÄa ringar under ögonen. Kanske lite mineralpuder som sveps runt i fejjan för en jÀmn bas. Plus rouge. Mascara orkar jag sÀllan. Men gÄr jag ut utan min bas frÄgar folk alltid hur det Àr fatt? Ser sjuk ut dÄ min hy Àr helt genomskinlig.

Vad Àr din instÀllning till mÀrken?

Jag Ă€r en otrogen typ. Jag ÄLSKAR att testa nyheter och olika mĂ€rken och produkter. Dyrt som billigt. Nivea, Urtekram, ACO, Kerastase, Dermalogica, Kerstin Florian, Depend, Sensai – ja allt sĂ„nt! Litar mycket pĂ„ rekommendationer av vĂ€nner, hudterapeuter samt lĂ€ser Daisy Beautys recensioner slaviskt. Dessutom frĂ„gar jag alltid make up-artister jag sminkas av om deras bĂ€sta knep, produkter och hacks. Litar mycket pĂ„ dem – tyvĂ€rr inte sĂ„ mycket pĂ„ skönhetsbloggare eftersom det kĂ€nns som att vissa av dem gillar allt de fĂ„r hem gratis.

Mirakelprodukt du aldrig överger

Försvarets hudsalva pÄ lÀpparna. SvÄrslaget bra

Kan inte klara mig utan

Receptbelagd kortisonkrÀm till mina handeksem nÀr det Àr som vÀrst

SlÀnger du smink nÀr det gÄtt ut?

Jag slÀnger det nÀr det tagit slut. Tycker dock att nÀstan allt smink rÀcker hur lÀnge som helst?

Relation till nagellack

AnvÀnder aldrig underlack eller överlack men ofta nagellack. Depends smÄ fÀrgglada flaskor Àr toppen. RÀcker lagom lÀnge sÄ att man inte hinner tröttna och lacket torka bort i flaskan

InstÀllning till lösögonfransar?

Älskar lösfrallor! Har alltid sĂ„dana nĂ€r jag gör tevejobb men dĂ„ bara enstaka som limmas fast för ett mer naturligt resultat. Är vĂ€ldigt nyfiken pĂ„ att testa lashlift dĂ„ mina egna fransar pekar nerĂ„t och jag alltid anvĂ€nder ögonfranstĂ„ng. Men browlift – vad Ă€r det ens? Har sett nĂ„gra exempel men det ser ju ut som man fĂ„tt en elchock? Eller sĂ„ har jag bara sett folk som det gĂ„tt fel för…motbevisa mig gĂ€rna!

SkÀmssmink?

Ingenting sÄklart. StÄr för allt. DÀremot Àr jag besatt av (och skÀms lite över) att googla Brazilian butt lifts, folk som injicerar olika preparat i ansiktet samt före och efterbilder pÄ skönhetsopererade kÀndisar. SÀrskilt nÀsor Àr fascinerande. KÀnns det inte konstigt för kvinnor som opererat nÀsan nÀr de sedan fÄr en dotter med samma nÀsa som de sjÀlva valde att operera bort? Jag tÀnker pÄ det mycket för att jag alltid hade komplex för min nÀsa nÀr jag var yngre. Nu gillar jag den eftersom det Àr Nilssons nÀsa. Mamma och mormor hade precis samma. Hade dock sÀkerligen varit svÄrare att gilla den om mamma opererat bort sin

Är lite rĂ€dd för botox ocksĂ„. Satt i ett möte för ett tag sedan och kĂ€nde mig sĂ„ olustig för att tvĂ„ av kvinnorna pĂ„ mötet kĂ€ndes sĂ„ kyliga mot mig. De skrattade men liksom inte med ögonen? Jag tĂ€nkte att jag gjort bort mig men fattade inte pĂ„ vilket sĂ€tt. Sedan insĂ„g jag att de hade botox fulla fejan och inte KUNDE le ordentligt mot mig.

NĂ„gra beauty hacks?

Massor. Kolla in hela listan hÀr

Hur ofta och med vad tvÀttar du hÄret?

AnvÀnder just nu silvershampolinjen frÄn Kevin Murphy som min frisör Helen rekommenderat mig. TvÀttar hÄret typ tre gÄnger i veckan.

Mascara eller lÀppstift

VÀgrar vÀlja. HÀr finns förresten en guide till den perfekta, hÄllbara röda pussmunnen!

Anti ageing-produkter?

Nja, nÄgra. Fast mest av allt ger de nog bara fukt? Trodde inte att jag skulle ha Äldersnoja för jag tycker inte att rynkor Àr missprydande pÄ nÄgon annan Àn mig sjÀlv. Och det Àr heller inte rynkorna som besvÀrar mig mest utan att jag liksom börjat se sÄ trött och sur ut? Att allting hÀnger mer för varje dag. Och att jag gÄtt ner massa i vikt har inte direkt hjÀlpt till det heller.

BĂ€sta hemmaspakur

Att ta ett fotbad och fila fötterna. DÀrefter olja in dem med olivolja, sÀtta dem i plastpÄsar och sedan pÄ med tjocksockar över natten. Man fÄr sÄ lena fossingar!

Smink du inte förstÄr dig pÄ

Fransk manikyr pÄ tÄnaglarna. Jag har inte stora krav pÄ fötter annat Àn att naglarna Àr kortklippta. Att dÄ mÄla dit en vit kant pÄ tÄnaglarna sÄ att de ser lÀngre ut? Nejtack!

Do’s and dont’s

AlltsĂ„ jag gillar inte pekpinnar. Folk ska göra precis som de kĂ€nner för. Med andra ord – kör pĂ„ fransk manikyr pĂ„ tĂ„rna om det gör dig lycklig. Skit i vad jag sĂ€ger.

Med det sagt skulle jag Ă€ndĂ„ vilja komma med tvĂ„ hĂ„rtips. Om man har mellanlĂ„ngt hĂ„r av tveksam kvalitet och aldrig riktigt fĂ„r till nĂ„gon frisyr – vĂ„ga klipp kort! Finns fĂ„ saker som Ă€r sĂ„ snyggt och feminint som en tjusig, kortklippt fripp. Lex Audrey Hepburn, Halle Berry, ZoĂ« Kravitz, samt min egen syster. Mitt andra rĂ„d gĂ„r tvĂ€rtemot – nĂ€mligen att vĂ„ga behĂ„lla lĂ€ngderna nĂ€r man blir lite Ă€ldre. Om hĂ„rkvalitĂ©n hĂ„ller för det sĂ„ varför inte? Det Ă€r sĂ„ vackert med kvinnor som har kvar sitt lĂ„nga hĂ„r (Meryl Streep) och lĂ„ter det bli grĂ„tt (Sofia Kammerborn)

Skönhetsikon

Brigitte Bardot har jag föga originellt Ă€lskat sedan jag gick i högstadiet. Annars tycker jag mycket om Trinny Wodalls sköna instĂ€llning till smink – sĂ„ befriande oĂ€ngsligt och liksom tillgĂ€ngligt. Och sĂ„ gillar jag Ashley Streicher – kĂ€ndishĂ„rstylisten som sjĂ€lv Ă€r ubersöt, och har en fin stil och har de största blĂ„ ögon jag sett!

Sminkning du Àr nöjd med

Den hĂ€r som ser helt naturlig och glowy ut – bĂ„de huden och hĂ„ret. Som om man inte gjort ett pillekvitt utan vaknade sĂ„ hĂ€r.

Mineralsmink eller flytande?

Flytande pĂ„ vintern och mineralsmink sommartid. Men det beror pĂ„ hur torr jag Ă€r. Är jag ordentligt Ă„terfuktad funkar mineralsmink ocksĂ„ vintertid.

Största beautymiss du gjort?

Alla gÄnger jag blonderade mig sjÀlv kycklinggul dÄ jag saknade pengar att gÄ till en frisör. Förutom det var ju det hÀr röda en hopplöst svÄrburen hÄrfÀrg som jag tycker Àr svinsnygg men som helt enkelt inte klÀr mig som Àr grisskÀr.

Hur lÄng Àr din sminkrutin?

Ska jag till stan pÄ möte sÄ tar smink och hÄr ungefÀr 45 minuter. Ju lÀngre desto hÀrligare. Har jag bara tid finns det fÄ saker som Àr lika vilsamma som att stÀnga in sig i badrummet och lyssna pÄ en podd och sminka sig. Kan dock göra mig sminkad och redo pÄ under fem minuter om det krÀvs. Och det gör det ofta.