Här kommer en packe bilder på sånt som jag gjort sista tiden. Aningens huller om buller och utan röd tråd

Vi har haft matlag hos Stina och Emil. Senja på pass i kökssoffan

Klas inte minsta på pass i babyskyddet

Så snyggt fruktfat i string!

Vårtulpaner

Och tacos för hela slanten. Jag har verkligen insett att brödet är det jag gillar minst med tacos. Godast att bara göra en grisröra och använda chips för att skopa i sig alltihop!

Ulf har börjat en ny trenddiet då man äter en färg åt gången. Just nu är det gult som gäller. Han är så fixerad vid att se rätt ut till badsäsongen! Målet är en riktig kalaskula som pekar ut över badbyxorna.

Ler och långhalm – det är Ylva-Karin och Ulf det. Så otroligt härligt att se historien upprepa sig från Ada och Bertil som hängt ihop på precis samma sätt.

Jag fick hålla Klas som är den lugnaste mest fridsamma typ jag har träffat.

Storbarnen åt vid eget bord för att vi skulle rymmas. De hade en jalapenjo-challenge och det skreks och kippades mycket efter andan.

Uppsynen på två barn som precis ätit upp varsin isglass för att sedan återkomma med krav på glass
“för vi fick inge glass idag”
Vi insisterade på att vi precis sett dem trycka i sig varsin isglass i samma dörröppning – men de skakade bara på huvudet och var fruktansvärt sorgsna. Hur kunde vi förneka dem isglass? Skulle de bli helt utan?

Vi har haft matlag hemma hos oss också. Jag var tvungen att fota Jakob och Emil när de jämförde aktivitetsklockor och funktioner. Vet inte varför men jag tycker att det här är så fruktansvärt rart. När vuxna män står som små pojkar och dividerar om sin utrusning och sina gadgets. Samma när Jakob, Albin och Emil står i sina skoteroveraller och diskuterar motorer med barnslig förtjusning. Hjärtat smälter! Jag kan se hur de måste ha varit när de gick i lågstadiet och diskuterade Ninja Turtles eller vilka superhjältekrafter som egentligen är allra bäst i händelse av en lava-attack från ett trehövdat monster

Mitt hjärtas fröjd och glädje. Jag gjorde palak paneer och ris till middag och barnen åt med god aptit.

De tar redan sitt uppdrag att ta hand om Klas på största allvar. Och JA man får äta glass i vår soffa. Vilket tråkigt liv annars. Glass i soffan och massa gammalt kalasskräp och ballonger under den.

Bertil har varit krasslig och hemma från skolan och fick för sig att göra en trolldeg. Perfekt vabb-aktivitet. Jag fotade denna helt meningslösa bild. En typisk filler till ett blogginlägg – men deal with it!

Idag lördag kom farmor på sitt sedvanliga besök. Hon hade med sig gips den här gången. Så att barnen kunde gipsa av sina händer. Ulf var så tålmodig som orkade sitta stilla medan det torkade.

Kul med en pysselfarmor! Förskole- och lågstadiefröknar måste vara de bäst lämpade farmödrar och mormödrar? Med oändligt antal sagor, lekar, aktiviteter på lut.

Jag och Folke och Bertil började på en påsktavla. Jag ritade en kärring. Sedan satt jag och Bertil och målade på en gemensam tavla föreställande ett rum. Jag håller på att lära honom rita perspektiv. Det är ganska svårt men så himla roligt eftersom han verkligen fattar galoppen!

Att äta en tidig lunchmiddag på helgen är ett vinnande koncept. Jag gjorde falafel i pitabröd idag.

Brukar göra en tomatsallad till – med rödlök, tomat, balsamico, olja, gurka och salt i.

Sedan en dressing på lätt creme fraiche, vitlök, sötsur sås, srirachasås, salt och peppar och en skvätt vatten så att den blir rinnig.

Ugnsbakade fetaost också. Lägger i en oljad form, ringlar över lite olja, balsamico och honung. Pepprar och sedan in in ugnen på ca 200 grader i 20 minuter.

Och såklart pitabröd att stoppa ner allt gott i!
Falfel med bönröra – gott för lite pengar!

Och här kommer en närbild på duken till läsaren Katharina som ville se om de röda bårderna var broderade. Vilket de är!
Nu ska jag lägga mig och läsa en stund. Att läsa dagtid är det lyxigaste – särskilt en grådassig dag som det här när snön bara fortsätter falla. Jag tror dessutom att jag håller på att bli förkyld. Förmodligen har barnen smittat mig.
Jag lånade i alla fall hem massor av bra böcker för att jag ska ha under påsklovet och jag är så peppad på allt jag förhoppningsvis ska läsa. Vi går på ledighet på fredag men jag tror att ni i södra Sverige är lediga redan nu? Härligt för er!
28 svar
Fina bilder och en hel del mat som vanligt, fick mig att tänka på dina tips på Umeås bästa salladsställen? Eller restauranger/caféer som är hyfsat billiga men med bra mat? Pluggar på distans i Umeå och är där hela veckor ibland, skulle behöva tips på billiga, bra matställen.
Billiga vet jag inte om de är men jag kan tipsa om Rost, Hälsobaren, Tonka, Kulturbageriet och NK som alla har god, bra lunchmat och där det funkar att sitta och arbeta =)
Åh, jag gör alltid ugnsbakad fetaost i foliepaket med massa pressad citronsaft, oregano och hackad feferoni i, mums!
Så gott 🤗 tack för tipset
Tack för tips! Gick förbi Tonka sist och tyckte det såg mysigt ut, så ska testa det nästa gång 🙂
Det finns något fint med barn och önskan om glass. Känns liksom som att färdas tillbaka till sin egen barndom. Aldrig någonsin hade man fått nog, och man ville ju gärna lura till sig mer. Det är fint, på så många sätt.
Älskar fruktfatet också. Det är så inbjudande med frukt hemma öppet så där.
Vilken ost är bäst för palaak paner? Köpte sådan ost men den smakade ju inget och eftersom jag inte är världens bästa kock var familjen tyvärr måttligt förtjust i rätten. Nån smakrikare ost som kunde rädda mej? Förslag någon?
Jag kör på halloumi 🤗
Vi använder bondost! (Heter också kaffeost eller brödost – kärt barn har många namn: https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Kaffeost) Som Ida skriver nedan är det mera för konsistensen än för smaken, och då tycker jag om att kunna använda inhemsk ost.
Åh tack vilka bra tips! Halloumin antar jag att ska stekas först men inte bondosten 😅 Det är alltid pinsamt då folk verkar så bra på matlagning, jag får aldrig till det med nya rätter, det brukar bli ätligt men inte mer
Jag har testat med halloumi också, och den behöver inte stekas innan! När man kokar så mjuknar osten till bra konsistens.
Älskar de ironiska kommentarerna du lägger till dina egna bilder 😅😅😅 Sjukt kul! Som filler i blogginlägg. Eller humorn i 3-åringarna såsom helt glömt bort att de just ätit glass. Förresten är dom ut som två barn ur en saga. Igår kväll såg min sjuåriga brorson arg/sur/söt ut. Alltså han såg jättemycket ut som mig när jag var 7 år och sur, vilket var helt underbart!! Kände mig stolt över att han liknar mig så mycket, och att han kan skrynkla ihop ögonbrynen på ett sånt fantastiskt sätt, det känns att de ska snurra runt 4 varv så sur han e 🤣😂😂 E man sur så e man 😣 Saknar en riktigt sur emoij nu, märker jag, den finns helt enkelt!
Palaak panerost ska väl vara mild och ta smak av kryddorna och mest bidra med en härlig konsistens, så tänker jag i alla fall 😊 du kanske ska testa ett annat recept nästa gång istället, smaken kan skilja sig åt otroligt mycket beroende på vad man använder.
Vad härligt med en trave böcker och hägrande påsklov! Är också inne i något slags läsflow och så tacksam över det. Och bibliotek alltså. ❤️ Har just nu nästan läst klart Peo Hansens Migrationsmyten – tips tips till alla! Verkligt viktig bok.
Tusen tack för en enastående blogg, på många sätt.
Har en fundering. Detta med att tex gå och läsa dagtid (eller typ vad som helst), hur går det ihop sig? Tar pappan barnen? Annat sätt?
Mvh utsliten mamma till snart 2,5-åring, gravid med nästa och med sparsam support och outsinligt behov av vila…
Det går ihop sig för att farmor var här! Annars är det dåligt med den saken. Men jag rekommenderar alla föräldrar att gömma sig i sovrummet ibland så den andra föräldern får ta allt ansvar och man får vila!
Apropå Ulfs diet hörde jag ett barn som ett tag bara åt saker på P. Pasta, pizza, pannkakor. Och piskpinnar. 🥲💕
Vi använder bondost! (Heter också kaffeost eller brödost – kärt barn har många namn: https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Kaffeost) Som Ida skriver nedan är det mera för konsistensen än för smaken, och då tycker jag om att kunna använda inhemsk ost.
Så underbara foton och kommentarer! Skrattade så jag satte te i halsen. Så varm och genuin stämning. Det känns som att du “bjuder hem” oss läsare lite. Tack!
Åh vad jag önskar att jag fick vara med i ert matlag. Ser så härligt ut. Kravlöst, kom som du är! Härlig gemenskap för alla åldrar. Vilken ynnest att känna att man har så många omkring sig som betyder så mycket i vardagen. Där maten egentligen inte är det väsentliga, men det som förenar. För äta bör ju alla göra, toppen då att kunna och vilja göra det tillsammans.
Underbart inlägg, tack!
Förlåt om jag är snurrig men Ylva-Karin och Klas är väl syskon? Deras rosiga kinder är så lika.
Önskar att Smulfen stannar i “växt och ålder” ett tag, han är ju kung på uttryck både verbalt och per bild!
Ha det gott uppe i norr!
Ps) någon liten vlogg med er vore roligt
Ja precis de är syskon 🤗
Jag blev nyfiken på aktivitetsklockorna 😀 Funderar lite själv på hurudan som skulle passa mig. Har länge gått i tankarna att köpa en men kräver lite koll på marknaden och jämförelser 🤔
Skulle vilja önska ett blogginlägg; “Hur jag tar hand om mina dukar.” Vill ha all info om tvättgrader, vad tvättas ihop osv. Tack på förhand och tack för en fantastisk blogg. 🙂
Vilken rolig idé! Den tar jag med mig =)
Tusen tack för bilden på duken!
Gör du egen falafel eller köper du färdig? Vilket recept om du gör egen alternativt vilket märke/vilken sort om du köper?
Lunchmiddag kallar vi hemma hos för luddag!