HÀr kommer en packe bilder pÄ sÄnt som jag gjort sista tiden. Aningens huller om buller och utan röd trÄd

Vi har haft matlag hos Stina och Emil. Senja pÄ pass i kökssoffan

Klas inte minsta pÄ pass i babyskyddet

SĂ„ snyggt fruktfat i string!

VĂ„rtulpaner

Och tacos för hela slanten. Jag har verkligen insett att brödet Àr det jag gillar minst med tacos. Godast att bara göra en grisröra och anvÀnda chips för att skopa i sig alltihop!

Ulf har börjat en ny trenddiet dÄ man Àter en fÀrg Ät gÄngen. Just nu Àr det gult som gÀller. Han Àr sÄ fixerad vid att se rÀtt ut till badsÀsongen! MÄlet Àr en riktig kalaskula som pekar ut över badbyxorna.

Ler och lĂ„nghalm – det Ă€r Ylva-Karin och Ulf det. SĂ„ otroligt hĂ€rligt att se historien upprepa sig frĂ„n Ada och Bertil som hĂ€ngt ihop pĂ„ precis samma sĂ€tt.

Jag fick hÄlla Klas som Àr den lugnaste mest fridsamma typ jag har trÀffat.

Storbarnen Ät vid eget bord för att vi skulle rymmas. De hade en jalapenjo-challenge och det skreks och kippades mycket efter andan.

Uppsynen pÄ tvÄ barn som precis Àtit upp varsin isglass för att sedan Äterkomma med krav pÄ glass

“för vi fick inge glass idag”

Vi insisterade pĂ„ att vi precis sett dem trycka i sig varsin isglass i samma dörröppning – men de skakade bara pĂ„ huvudet och var fruktansvĂ€rt sorgsna. Hur kunde vi förneka dem isglass? Skulle de bli helt utan?

Vi har haft matlag hemma hos oss ocksÄ. Jag var tvungen att fota Jakob och Emil nÀr de jÀmförde aktivitetsklockor och funktioner. Vet inte varför men jag tycker att det hÀr Àr sÄ fruktansvÀrt rart. NÀr vuxna mÀn stÄr som smÄ pojkar och dividerar om sin utrusning och sina gadgets. Samma nÀr Jakob, Albin och Emil stÄr i sina skoteroveraller och diskuterar motorer med barnslig förtjusning. HjÀrtat smÀlter! Jag kan se hur de mÄste ha varit nÀr de gick i lÄgstadiet och diskuterade Ninja Turtles eller vilka superhjÀltekrafter som egentligen Àr allra bÀst i hÀndelse av en lava-attack frÄn ett trehövdat monster

Mitt hjÀrtas fröjd och glÀdje. Jag gjorde palak paneer och ris till middag och barnen Ät med god aptit.

De tar redan sitt uppdrag att ta hand om Klas pÄ största allvar. Och JA man fÄr Àta glass i vÄr soffa. Vilket trÄkigt liv annars. Glass i soffan och massa gammalt kalasskrÀp och ballonger under den.

Bertil har varit krasslig och hemma frĂ„n skolan och fick för sig att göra en trolldeg. Perfekt vabb-aktivitet. Jag fotade denna helt meningslösa bild. En typisk filler till ett blogginlĂ€gg – men deal with it!

Idag lördag kom farmor pÄ sitt sedvanliga besök. Hon hade med sig gips den hÀr gÄngen. SÄ att barnen kunde gipsa av sina hÀnder. Ulf var sÄ tÄlmodig som orkade sitta stilla medan det torkade.

Kul med en pysselfarmor! Förskole- och lÄgstadiefröknar mÄste vara de bÀst lÀmpade farmödrar och mormödrar? Med oÀndligt antal sagor, lekar, aktiviteter pÄ lut.

Jag och Folke och Bertil började pÄ en pÄsktavla. Jag ritade en kÀrring. Sedan satt jag och Bertil och mÄlade pÄ en gemensam tavla förestÀllande ett rum. Jag hÄller pÄ att lÀra honom rita perspektiv. Det Àr ganska svÄrt men sÄ himla roligt eftersom han verkligen fattar galoppen!

Att Àta en tidig lunchmiddag pÄ helgen Àr ett vinnande koncept. Jag gjorde falafel i pitabröd idag.

Brukar göra en tomatsallad till – med rödlök, tomat, balsamico, olja, gurka och salt i.

Sedan en dressing pÄ lÀtt creme fraiche, vitlök, sötsur sÄs, srirachasÄs, salt och peppar och en skvÀtt vatten sÄ att den blir rinnig.

Ugnsbakade fetaost ocksÄ. LÀgger i en oljad form, ringlar över lite olja, balsamico och honung. Pepprar och sedan in in ugnen pÄ ca 200 grader i 20 minuter.

Och sÄklart pitabröd att stoppa ner allt gott i!

Falfel med bönröra – gott för lite pengar!

Och hÀr kommer en nÀrbild pÄ duken till lÀsaren Katharina som ville se om de röda bÄrderna var broderade. Vilket de Àr!

Nu ska jag lĂ€gga mig och lĂ€sa en stund. Att lĂ€sa dagtid Ă€r det lyxigaste – sĂ€rskilt en grĂ„dassig dag som det hĂ€r nĂ€r snön bara fortsĂ€tter falla. Jag tror dessutom att jag hĂ„ller pĂ„ att bli förkyld. Förmodligen har barnen smittat mig.

Jag lÄnade i alla fall hem massor av bra böcker för att jag ska ha under pÄsklovet och jag Àr sÄ peppad pÄ allt jag förhoppningsvis ska lÀsa. Vi gÄr pÄ ledighet pÄ fredag men jag tror att ni i södra Sverige Àr lediga redan nu? HÀrligt för er!