En hederlig gammal blogglista ackompanjerad av en hederligt posig bloggbild. HĂ„ll till godo!

Vad köpte du senast?
En sallad efter fredagstrÀningen. Hela trÀningen lÀngtar jag bara efter min goda sallad med parmesandresing och den fantastiska baguetten med massa smör som jag ska Àta nÀr jag Àr klar.

Hur lÄng Àr du?
178 cm

Vad gillar du mest med dig sjÀlv?
VÀljer ytligt hÀr och dÄ sÀger jag mina lÄnga ben

Vad gillar du minst med dig sjÀlv?
Den begynnande puckeln pÄ ryggen efter decennier av skrivbordsarbete. Det Àr den jag försöker motverka pÄ gymmet.

En person du saknar
Saknar mormor och morfar jÀttemycket. Sportlovstider var vi alltid hos dem och jag drömmer om att Äterigen sitta i deras soliga vÄrvinterkök i lÄngkalsonger, Àta laxmackor med Àgg och planera dagens skidturer. Men det Àr en fin saknad. En saknad jag gÀrna umgÄs med för att den mestadels gör mig glad.

Är du romantisk?
I teorin ja – i praktiken nej.

Har du söndagsÄngest?
Nej sĂ€llan inför mitt jobb – men tycker generellt att sjĂ€lva helgen kan vara förknippad med en del Ă„ngest om man inte tĂ€nkt ut nĂ„got roligt eller mysigt att göra och tiden bara rinner ivĂ€g. DĂ„ har man light-Ă„ngest bĂ„de inför helgen och arbetsveckan.

Vilka stÀder har du bott i?
UmeÄ

Lyssnar du pÄ poddar? Vilka?
Ja dagligen. Betalar dessutom för flera av mina favoritpoddar. NÀstan hela listan finns hÀr

LÄt pÄ huvudet just nu?
Dogwood blossom med Fionn Regan. Topp tre vackraste lÄtar jag nÄgonsin hört. Gjorde en reel till den lÄten för att jag kÀnde att jag liksom behövde uttrycka de starka kÀnslorna pÄ nÄgot sÀtt.

Är du en ringare eller smsare?
SMSare. Finns bara nÄgra fÄ personer jag ringer till regelbundet. Elina, min syster och Erica. Annars föredrar jag sms.

NÀr gÄr du och lÀgger dig?
Som jag bloggade om i veckan har jag chockerat mig sjÀlv med att frÄn en dag till en annan gÄ frÄn nattsuddare till förstÄndig och kvÀllstrött. IgÄr lÄg jag i sÀngen 20.24 för att jag skulle fÄ lÀsa. Mamma skulle varit stolt!

Vad Àr det modigaste du gjort?
Fött barn tvÄ gÄnger till efter att den första gÄngen var ett sÄnt trauma. Fortsatt söka hjÀlp för olika saker som Àr Àrrigt och sÄrigt. Samt att ringa vÀldigt svÄra samtal och berÀtta sanna saker för mÀnniskor. VÄga sÀtta grÀnser, vÄga berÀtta hur jag vill ha det, vÄga stÄ upp för mig sjÀlv. Det Àr sÄ jÀvla lÀskigt eftersom jag Àr rÀdd för konflikter och hellre backar och blir sÄrad.

Har du nÄgon gÄng Äkt ambulans?
Nej

Har du haft urinvÀgsinfektion nÄgon gÄng?
NÀr jag gick i lÄgstadiet och jag och min bÀstis Eva-Marie tog en timme pÄ oss att gÄ hem frÄn skolan eftersom vi bara satt i diverse snödrivor och blev kalla och blöta i baken.

Vilken Àr den lökigaste quoten du vet?
Haha. NĂ„got jag sjĂ€lv hittat pĂ„ och sĂ€ger sĂ€kert en gĂ„ng i veckan till mig sjĂ€lv och diverse vĂ€nner “Det Ă€r skillnad pĂ„ vad man Ă€r bra pĂ„ – och vad som Ă€r bra för en” det betyder att allt som man skulle kunna göra bra Ă€r kanske inte bra för en sjĂ€lv. Och att man mĂ„ste akta sig för att blanda ihop det och börja göra allt man potentiellt kan göra bra.

Jag tror till exempel (obs varning för hybris) att jag skulle vara en ganska bra chef pĂ„ ett mellanstort företag. Men det skulle vara vĂ€ldigt dĂ„ligt för mig. Stressigt, svĂ„rt, jobbiga avvĂ€ganden, svĂ„rt att slĂ€ppa tanken pĂ„ mina anstĂ€llda nĂ€r jag kommer hem pĂ„ kvĂ€llarna. Men nu hör jag ju att jag kanske inte ens skulle vara en sĂ€rskilt bra chef med tanke pĂ„ dessa egenskaper? Jaja….

Hur mÄnga kuddar sover du med?
Fem i sĂ€ngen för lĂ€sning och stöd för armar och ben och sĂ„nt – men endast en tunn dunkudde under huvudet. Hatar att ligga högt.

Äter du nĂ„gra vitaminer/kosttillskott?
D-vitamin vintern igenom. Magnesium i perioder nÀr det kryper i benen. JÀrn vid behov.

Vad lÀste du för sprÄk i gymnasiet? Vilka sprÄk kan du?
LÀste franska i högstadiet och gick pÄ en spanskalektion i gymnasiet. Sedan bytte jag till psykologi. Kan bara svenska och engelska och tycker det rÀcker bra för mig.

Hav eller pool?
Insjö

Tycker du det Àr vÀrt att lÀgga mycket pengar pÄ fina smycken?
Jag gillar mest skramliga bijouterier. Fast jag skulle bli jÀtteglad för nÄgot enda dyrt och fint smycke som jag skulle vara vÀldigt rÀdd om och vÄrda ömt.

Kan du busvissla?
NÀ, ber alltid Jakob att göra det nÀr det behövs.

Vad har du för ringsignal pÄ telefonen?
Den heter “vĂ„gskvalp” pĂ„ min Iphone. Men det Ă€r inte vĂ„gor utan en vanlig plingig signal

Har du körkort?
Sedan arton Ă„rs Ă„lder. ÄLSKAR att köra bil och vara fri att dra ivĂ€g precis vart jag vill!

Är du religös?
Japp

Har du nÄgon tatuering? Vill du göra nÄgon tatuering?
Nej och nej.

Go to-mat som alltid Àr gott?
BarnvÀnlig pastasallad. Skulle kunna Àta tvÄ gÄnger i veckan i alla fall. Spagetti och köttfÀrsÄs. Korvstroganoff. MÀrks det att jag Àr en barnslig typ?

Hur ofta tvÀttar du hÄret?
Kanske tre gÄnger i veckan beroende pÄ hur mycket jag trÀnar.

Har du bra sjĂ€lvförtroende? 
Ja, det skulle jag sĂ€ga att jag har – nĂ€r det Ă€r befogat. Är inte en galning som tror att jag klarar allt jag bestĂ€mmer mig för. LĂ€mnar med varm hand över sĂ„nt som Ă€r svĂ„rt och krĂ„ngligt till andra. Men jag har gott sjĂ€lvförtroende inom det som Ă€r mitt jobb. Och att jag Ă€r en tilltĂ€ckligt bra kompis, dotter, vĂ€n, fru och mamma.

Har du nÄgot klÀdesplagg/pryl som du anvÀnt i flera Är och aldrig blir trött pÄ?
Jag tröttnar pĂ„ det mesta ganska fort – men efter ett litet uppehĂ„ll brukar jag fĂ„ tillbaka lusten igen. SĂ„ mitt knep Ă€r att ha saker i rotation. LĂ€gger bort i kĂ€llaren och ett halvĂ„r senare fyndar jag med glĂ€dje i mina egna gömmor!

Vad köper man för blommor till dig?
Ranunkel och anemoner. Men allra gladast blir jag över en bukett med hÀlften ogrÀs som nÄgon av sönerna plockat i en dikesrenen.

Hur uppvaktar man dig?
Skrattar Ă„t mina skĂ€mt, Ă€r jĂ€ttesnĂ€ll och noll procent klĂ€ngig. Uppskattar generellt sjĂ€lvstĂ€ndiga mĂ€nniskor – bĂ„de i kĂ€rlek och vĂ€nskap. Min killtyp Ă€r mĂ€n med breda ansikten, starka kĂ€kben, speciella nĂ€sor, vackra ögon, stora buskiga ögonbryn och mörkt hĂ„r. Samt Per Fritzell som Ă€r undantaget som bekrĂ€ftar regeln.

Vad blir du glad av fÄ höra att du Àr?
Min vĂ€n Malin och min man har oberoende av varandra konstaterat att jag har mycket “driv”. Min syster konstaterade nyligen att hon inte kĂ€nner nĂ„gon som Ă€r mer mĂ„lmedveten. Det gjorde mig jĂ€tteglad att höra, för jag kĂ€nner ofta att jag har för lite driv, för luddiga mĂ„l, njuter för mycket av ledighet och att ta det lugnt. KĂ€nns hela tiden som att jag mĂ„ste bromsa latheten i mig sjĂ€lv. Men den sjĂ€lvbilden kanske Ă€r en del av problemet? Jag kanske har dĂ„lig sjĂ€lvinsikt?

Vad hÀnder i helgen?

Vi fĂ„r besök. Jakobs mormor och Jakobs lillkusin Felicia (som Ă€r arton och alltsĂ„ inte sĂ„ liten lĂ€ngre) och det ska bli SÅ kul! TĂ€nker skoterutflykt, mellokvĂ€ll och sĂ€llskapspel.

Vad bÀvar du inför?

Fastan som börjar imorgon. Fast mest ser jag fram emot den.

Vad var det senaste du skrev i Word?

Manuset till morgondagens poddavsnitt av Wollin & Clara. Det kommer handla om sminktips – och varningar.

Sommar, höst, vinter eller vĂ„r – vilken tid pĂ„ Ă„ret föredrar du?

December. Samt nu fram till och med juni. NÀr det blir ljusare, varmare och hÀrligare för varje dag. NÀr allting kÀnns löftesrikt. NÀr man har nÀstan hela kakan kvar och bara tuggat lite försiktigt pÄ den. I juli och augusti Àr halva kakan plötsligt uppÀten och det plÄgar mig mer Àn jag kan sÀga.

Är du blyg?
Nej men tycker att jag blivit mer tillbakadragen och reserverad med Ă„ldern.

Vad skulle du som tolvÄring tycka om ditt yrke?

Riktigt najs.