Jo, det hÀnder att jag gÄr jag pÄ stora fester. Ovan men nyfiken tackade jag ja till helgens fest för Ärets alla sommar- och vinterpratare i P1. Stannade till pÄ hemresan frÄn konferensen i Malmö, gjorde bort lite pressjobb inför min bok som snart slÀpps och pÄ en toalett svidade jag sedan om till kalaset pÄ Hasselbacken, DjurgÄrden.

Forskare, politiker, komiker, skÄdespelare, författare och producenter var med pÄ partyt och det Àr roligt att trÀffas över branschgrÀnserna. Jag satt bredvid komikern Sven Björklund och vad tror ni att vi pratade om? Vi hade bÄda lyssnat pÄ Mark Isitts sommarprat som handlade om arkitektur. SÄ givetvis diskuterade vi misslyckad stadsplanering och korrupta/inkompetenta kommunpolitiker. Jag gick eventuellt igÄng lite vÀl mycket, som jag ju tenderar att göra nÀr jag irriterar mig pÄ nÄgot.

Min kĂ€ra poddkollega Malin Wollin hade en frasig svart kjol och en topp med med den djupaste ryggurringning jag sett. En kĂ€nd manlig journalist stod och dreglade över den och jag var nĂ€ra att sticka till honom en servett. FörstĂ„r honom precis – bar rygg Ă€r ju hett! SjĂ€lv hade jag en liten paljettklĂ€nning jag haft tusen gĂ„nger förut men aldrig tröttnar pĂ„. FrĂ„n Otherstories 2017.

PÄ den hÀr festen var jag pÄ tok för obekvÀm för att gÄ runt och fota. Lite synd, men eftersom jag vet att ni som lÀser har bra fantasi vill jag ÀndÄ dela med mig av nÄgra riktiga tjusiga personer frÄn kvÀllen.

Annie Lööf var sÄ stilig i en rostbrun byxdress med volang över ena axeln. Satt som en schmÀck till hennes solbruna frÀkniga hy och röda hÄr. Om du blundar kan du nog se det framför dig.

Allra chicast pÄ festen var dock Sommar i P1:s Catarina SpÄre Gustafsson (du har hört henne som utrikeskorrespondent frÄn London mm). Hon bar en leopardmönstrad överdel med massor av rysch och pysch pÄ ena axeln. Till det ett sommarblond page och ett par croppade vita kostymbyxor frÄn COS. Blev sÄ glad nÀr hon pÄ klingande stockholms-gotlÀndska citerade rader ur mitt vinterprat. Jag och Malin beundrade hennes byxor och konstaterade sorgset att croppat inte Àr nÄgonting för lÄngskÄnkar som oss. Det ser bara ut som att man vuxit ur dem.

Christna Schollin förtjĂ€nar ocksĂ„ en applĂ„d. Det lĂ€tt att tĂ€nka reality-tv och glömma bort hennes stora roller pĂ„ bland annat Dramaten. Hamlet, Figaros bröllop och Macbeth. PLUS Varuhuset. Det kallar jag bredd! KvĂ€llen till Ă€ra bar hon en kostym helt i cerise och en enorm hatt. Fasen vad glad man blir nĂ€r folk anstrĂ€nger sig. Jag har sagt det förr – stil har ingen Ă„lder!

PĂ„ festen hade vakterna och personalen tystnadsplikt – sĂ„ vem Ă€r jag att avslöja vad som sades? Men jag, Malin och Erica (som ocksĂ„ var dĂ€r i egenskap av redaktör för TRE succĂ©program) hade somligt att debriefa efterĂ„t. Men sedan smet jag tidigt frĂ„n festen, tog nattĂ„get hem till VĂ€sterbotten och nĂ€sta morgon klockan nio nĂ€r jag kommit hem satte jag igĂ„ng med att skura toaletter. Allt med mĂ„tta! I synnerhet fester.