Att gĂ„ runt och kĂ€nna sig kall stjĂ€l bĂ„de energi och glĂ€dje. Men att sitta i lugn och ro och dricka nĂ„got varmt hjĂ€lper till att lindra den dĂ€r grundfrusna kĂ€nslan. Det Ă€r en lĂ€ttnad nĂ€r man kĂ€nner hur den heta drycken vĂ€rmer upp magen inifrĂ„n och nĂ€r ens kalla, stela fingrar fĂ„r sluta sig runt koppen. Dessutom bli den tid det tar att göra iordning och sedan dricka nĂ„got varmt – en avstressande paus för en lite stirrig och uppskruvad sjĂ€l.

En god vinterdrink gör du pÄ ofiltrerad Àppelmust. VÀrm den i kastrull och krydda med lite kanel, ingefÀra och kardemumma. HÀll över i en kopp och toppa med vispgrÀdde och krossad pepparkaka.

Njut i stillhet.

Julfridskalendern lucka 6

Julfridskalendern lucka 5

Julfridskalendern lucka 4

Julfridskalendern lucka 4

Julfridskalendern lucka 3

Julfridskalendern lucka 2

Julfridskalendern lucka 1