Här är jag med en bit av min ljusa kladdkaka med vit choklad, på den här bilden har jag bakat den med blåbär, björnbär och lime.Foto:Charlie Drevstam

Okej nu ska jag bjussa på receptet till världens godaste kladdkaka med vit choklad.

När jag bakar kladdkaka och chokladbollar händer det ofta att det inte blir någon kaka utan bara smet i en bunke som jag äter på direkten.

Men när jag väl lyckas hålla mig i skinnet blir resultatet desto godare!

Den här kakan brukar alltid göra succe när jag bjuder på den och det bästa är att den är så löjligt enkel att lyckas med!

Kladdkaka med vit choklad

Portioner

ca 10 bitar

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 2 ägg

  • 2 dl socker

  • 100 gr smör

  • 100 gr vit choklad

  • Skalet och saften av en lime

  • 2 1/2 dl vetemjöl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
  • Smält smöret och bryt ner chokladen i bitar. Rör till en jämn smet.
  • Rör sedan ner smöret och chokladen i äggsmeten.
  • Riv skalet av en lime, endast det gröna skalet ska komma med och pressa ut saften. Blanda ner i smeten.
  • Sikta därefter i mjölet och blanda till en slät smet. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbara kanter.
  • Grädda i 10-15 minuter i nedre delen av ugnen.
  • Kakan ska inte få någon färg och den ska kännas kladdig när du tar ut den.
  • Servera kladdkakan med lättvispad grädde, bär, vallmofrön och rivet limeskal.